Türkiye'den 16 yaş altı ve 55 yaş üstü vatandaşlar Libya'ya vizesiz gidebilecek

AA
AA
TT

Türkiye'den 16 yaş altı ve 55 yaş üstü vatandaşlar Libya'ya vizesiz gidebilecek

AA
AA

Libya’ya seyahat edecek umuma mahsus pasaport hamili Türk vatandaşları için vize uygulamasında değişiklik yapıldı.
Türkiye’nin Trablus Büyükelçiliğinin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Libya makamlarınca, 16 yaşından küçük ve 55 yaşından büyük umuma mahsus pasaport sahibi vatandaşlarımızın Libya’ya giriş vizesinden muaf tutulmasına ve ülkemiz iş insanlarına bir yıllık müteaddit giriş vizesi ita edilmesine karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi.
Açıklamada Libya’ya seyahat etmeyi planlayan vatandaşların Türkiye’nin Trablus Büyükelçiliği veya Misrata Başkonsolosluğundan bilgi almalarının faydalı olacağı da hatırlatıldı.
Hizmet pasaportu, devlet memurlarına verilen yeşil pasaport ve diplomatik pasaport hamilleri Libya’ya vizesiz seyahat edebiliyor.



Rapor: İsrail, Filistinlilerin Gazze'den çıkarılması için ABD'den destek istiyor

İsrail'in Mossad dış istihbarat teşkilatı başkanı David Barnea (Getty)
İsrail'in Mossad dış istihbarat teşkilatı başkanı David Barnea (Getty)
TT

Rapor: İsrail, Filistinlilerin Gazze'den çıkarılması için ABD'den destek istiyor

İsrail'in Mossad dış istihbarat teşkilatı başkanı David Barnea (Getty)
İsrail'in Mossad dış istihbarat teşkilatı başkanı David Barnea (Getty)

Konuya yakın iki kaynak, Axios'a Mossad Başkanı David Barnea'nın bu hafta Washington'ı ziyaret ederek, ülkeleri Gazze'den yüz binlerce Filistinliyi tahliye etmeye ikna etmek için ABD'den yardım istediğini söyledi. Axios'a göre Barnea, ABD Başkanı Donald Trump'ın temsilcisi Steve Witkoff'a, İsrail'in Etiyopya, Endonezya ve Libya ile görüştüğünü söyledi.

Kaynaklar, toplantı sırasında Barnea’nın Witkoff'a Etiyopya, Endonezya ve Libya'nın Gazze'den çok sayıda Filistinliyi kabul etmeye açık olduklarını, ABD'nin bu ülkelere teşvikler sağlamasını ve İsrail'in onları ikna etmesine yardımcı olmasını önerdiğini belirtti.

Şarku'l Avsat'ın Axios'tan aktardığına göre bir kaynak, Witkoff'un bu teklife ilgi göstermediğini ve ABD'nin konuya aktif olarak dahil olup olmayacağının belirsiz olduğunu bildirdi.

ABD Başkanı Trump, geçen şubat ayında Gazze Şeridi'ni yeniden inşa etmek için iki milyon Filistinlinin tamamının Gazze'den tahliye edilmesini önermişti, ancak Beyaz Saray, Arap ülkelerinden gelen önemli muhalefetin ardından bu fikirden vazgeçti.

Trump ve Netanyahu, nisan ayında Beyaz Saray’daki görüşmede (İsrail Başbakanlık Ofisi/Facebook)Trump ve Netanyahu, nisan ayında Beyaz Saray’daki görüşmede (İsrail Başbakanlık Ofisi/Facebook)

İsrailli yetkililer, Trump yönetiminin Netanyahu'ya, bu fikri sürdürmek istiyorsa İsrail'in Gazze'den Filistinlileri kabul etmeye hazır ülkeler bulması gerektiğini söylediğini belirtti.

Netanyahu ise Mossad'a Gazze'den yerinden edilen çok sayıda Filistinliyi kabul etmeye razı olacak ülkeler bulma görevi verdi.