ABD’li Federal Yargıç Rodolphe Contreras, Başkan Joe Biden yönetiminin Meksika Körfezi’nde 320 bin kilometrekareden fazla alanda petrol ve gaz aranmasına yönelik açık artırma planını iklim etkilerini gerekçe göstererek iptal etti.
AFP’nin haberine göre Yargıç Contreras, karar gerekçesinde bu konudaki sözleşmelerin geçersiz olduğunu belirterek, İçişleri Bakanlığı’nın küresel ısınma etkilerini yeterince dikkate almadığını vurguladı.
Yargıç, kamu otoritelerinin bu satışın çevresel etkisini tahmin etmek için eski analiz modellerini kullandığını, bu nedenle yeni bir analiz yapılması gerektiğini açıkladı.
Joe Biden yönetimi, Ağustos ayında açık artırma gerçekleştirme niyetini açıkladı.
Çevre aktivistleri, bu durumu Demokrat Başkan’ın iklim programında ‘bir gerileme’ olarak nitelendirerek eleştirdi. Çevreci gruplardan oluşan bir koalisyon anlaşmayı engellemek için dava açtı.
Koalisyonu temsil eden Earth Justice kuruluşunun avukatı Brittney Hardy, “Mahkemenin, İçişleri Bakanlığı’nın yasa dışı imtiyaz satışını geçersiz kılmasından memnunuz. İnsanlar ve ısınan bir gezegen pahasına fosil yakıt endüstrisine yatırım yapmaya devam edemeyiz” dedi.
Hidrokarbon bakımından zengin Meksika Körfezi, ABD’deki başlıca petrol üreten bölgelerden biri ve Teksas, Louisiana ve Florida’yı içeriyor.
ABD mahkemesi, Biden yönetiminin petrol ve doğalgaz aranmasına yönelik açık artırmasını iptal etti
Petrol sondajı (Reuters-Arşiv)
ABD mahkemesi, Biden yönetiminin petrol ve doğalgaz aranmasına yönelik açık artırmasını iptal etti
Petrol sondajı (Reuters-Arşiv)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة
