Mısır Milli Takımı Teknik Direktörü Hossam Hassan, 2026 Dünya Kupası son 16 turunda turnuvanın son şampiyonu Arjantin’e 2-3 mağlup olarak elenmelerinin ardından Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği’ni (FIFA) açık bir şekilde suçladı.
Hassan, beIN Sports’a yaptığı açıklamada, “Biz daha iyiydik ancak yaşananlar adaletsizlikti. FIFA’nın sloganı ‘adil oyun ve saygı’ ancak kritik ve sonucu etkileyen hakem hatalarıyla haksızlığa uğradık” ifadelerini kullandı.
Hakemin kendileri lehine bir penaltıyı vermediğini ve anlaşılması güç bir nedenle gollerini iptal ettiğini belirtti. Hassan, Dünya şampiyonlarıyla karşılaştık, ancak Arjantin'e pazarlama nedenleriyle ayrıcalıklı muamele yapılıyor gibi görünüyor; bu da Messi ve son şampiyonun Dünya Kupası'nda kalmasını sağlamak için yapılıyor."
Hassan, “Doğam gereği kaybetmeyi sevmiyorum, özellikle de haksız bir yenilgiyse. Taraftarlarımızdan özür diliyorum. Onlara ‘Üzgünüm, sizi mutlu etmek istiyorduk’ diyorum. Hedefimiz daha ileri bir aşamaya ulaşmaktı. Onlara da söylüyorum: Üzülmeyin” diye konuştu.
Mısır Milli Takımı’nı kısa sürede gurur verici bir ekip haline getirdiklerini vurgulayan Hassan, “Hedeflerim bitmiyor. Yolumuza devam etmek istiyoruz, dünya futbolunun derinliklerine girdik” ifadelerini kullandı.
Hassan sözlerini şöyle tamamladı: “Kimseden korkmadığımızı kanıtladık. Kadromuzun büyük bölümü yerel ligde oynayan futbolculardan oluşmasına rağmen, Avrupa’da çok sayıda profesyonel oyuncuya sahip takımlarla karşı karşıya geldik.”