Uluslararası Nükleer Silahları Ortadan Kaldırma Kampanyası (ICAN) Başkanı Beatrice Fihn, AFP'ye verdiği röportajda, Ukrayna konusunda Rusya ile ABD arasındaki gerginliğin nükleer silahlara başvurma ve küresel bir felakete yol açma riskini artırdığını söyledi.
Fihn önceki gün yayınlanan röportajında, “Bir veya daha fazla nükleer devletin taraf olduğu herhangi bir çatışma çok ciddi bir mesele” ifadelerini kullandı. Rusya ile ABD arasında tansiyon yükselirken, Washington, Moskova'nın Ukrayna'yı işgal etmesinden endişe duyuyor. Rusya ise Ukrayna sınırına asker yığmasına rağmen iddiaları reddediyor.
Durumun bir an önce sakinleşmesi gerektiğini söyleyen Fihn, artan güvenlik endişesi ortamında tansiyonun gerilebileceğini kaydetti.
Rusya sınırına yerleştirilen nükleer silahlara da atıfta bulunan Fihn, işlerin kontrolden çıkmasından endişe ettiğini söyleyerek, aynı zamanda Avrupa konuşlandırmasının da büyük çaplı bir çatışma durumunda hedef haline gelebileceğini aktardı.
Fihn, “Şimdi savaşa girme ve tehdit etme zamanı değil… Bunun yerine bir masa etrafına toplanıp pazarlık yapmak gerek” dedi.
Yetkili, durumun genel olarak nükleer silahsızlanmayı teşvik etmenin gerekliliğini gösterdiğini düşünüyor.
ABD ve Rusya arasındaki gerilim, nükleer silaha başvurma riskini arttırıyor
https://turkish.aawsat.com/home/article/3442146/abd-ve-rusya-aras%C4%B1ndaki-gerilim-n%C3%BCkleer-silaha-ba%C5%9Fvurma-riskini-artt%C4%B1r%C4%B1yor
ABD ve Rusya arasındaki gerilim, nükleer silaha başvurma riskini arttırıyor
Ukrayna sınırına yakın Rus askerleri (Reuters)
ABD ve Rusya arasındaki gerilim, nükleer silaha başvurma riskini arttırıyor
Ukrayna sınırına yakın Rus askerleri (Reuters)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in medya kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle yaptığı toplantıdan (Milli Savunma Bakanlığı)
Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed eş-Şera ve SDG lideri Mazlum Abdi, 10 Mart 2025'te SDG'nin Suriye ordusuna entegre olma anlaşmasını imzalarken (EPA)
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve ABD’nin Ankara Büyükelçisi Tom Barrack, geçtiğimiz salı günü Dışişleri Bakanlığı'nda gerçekleştirdikleri görüşmede, SDG’nin Suriye ordusuna entegrasyonu anlaşmasının uygulanmasını ele aldılar. (Dışişleri Bakanlığı)
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Suriye Savunma Bakanı Murhaf Ebu Kasra, geçtiğimiz ağustos ayında Ankara ile Şam arasında askeri iş birliğine ilişkin mutabakat zaptının imzalanması sırasında (Milli Savunma Bakanlığı)
Suriye'nin kuzeyinde tünelleri temizleme çalışması yapan Türk askerleri (Milli Savunma Bakanlığı)
GKRY Cumhurbaşkanı Nikos Hristodulidis, Baabda Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Avn’ın katılımıyla Lübnan Bayındırlık Bakanı Fayez Rassami ile belgeleri imzaladı, 26 Kasım (AFP)
Total Energies tarafından yayınlanan bu tarihsiz fotoğraf, 16 Ağustos 2023 Çarşamba günü Akdeniz'deki yerine ulaşan Transocean Barents sondaj platformunu gösteriyor