Rusya Dışişleri Bakanlığı dün (Çarşamba), Libya’daki Temsilciler Meclisi’nin, Fethi Başağa başkanlığındaki yeni Libya hükümetine güvenoyu verme kararını memnuniyetle karşıladı.
Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Libya’da kapsamlı bir iç diyalog çerçevesinde ulusal bir anlaşmaya varılmasının ardından güvenoyunun verilmesinin, uzun zamandır Libya’yı etkisi altına alan krizin üstesinden gelmek için önemli bir adım olduğu vurgulandı. Bakanlığın açıklamasında yeni hükümetin, genel seçimlere hazırlık da dahil olmak üzere, geçiş döneminin zorlu görevlerini başarıyla çözme gücüne sahip olduğu da belirtildi.
Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere de yer verildi:
“Libya’da kapsamlı bir siyasi çözümü sağlamaya yönelik desteği artırmak ve geçmişe dayanan Rus-Libya ilişkilerini geliştirerek çok yönlü ve karşılıklı faydaya dayalı iş birliğini sağlamak üzere, Fethi Başağa hükümetiyle yapıcı bir şekilde iş birliği yapmaya hazırız.”
Rusya, yeni Libya hükümetine güvenoyu verilmesini memnuniyetle karşıladı
https://turkish.aawsat.com/home/article/3508471/rusya-yeni-libya-h%C3%BCk%C3%BCmetine-g%C3%BCvenoyu-verilmesini-memnuniyetle-kar%C5%9F%C4%B1lad%C4%B1
Rusya, yeni Libya hükümetine güvenoyu verilmesini memnuniyetle karşıladı
Fethi Başağa, Temsilciler Meclisi tarafından başbakan olarak belirlendi. (EPA)
Rusya, yeni Libya hükümetine güvenoyu verilmesini memnuniyetle karşıladı
Fethi Başağa, Temsilciler Meclisi tarafından başbakan olarak belirlendi. (EPA)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani (AP)
Musul’daki aday afişlerinin önünden elektrikli bisikletiyle geçen bir genç (AFP)
Tutuklu siyasi aktivist Cevher Bin Mübarek (Şarku'l Avsat)
Raşid Gannuşi, Bin Mübarek'le dayanışma amacıyla açlık grevine başladığını duyurdu (EPA)
Lübnan'ın güneyindeki Taybe kasabasında İsrail hava saldırısının hedef aldığı bir bölgeden enkaz kaldıran vatandaşlar (AFP)
Lübnan'ın güneyindeki Taybe kasabasında İsrail hava saldırısının olduğu yerde bir Lübnanlı asker ve vatandaş (AFP)
Güney Lübnan'da İsrail hava saldırısının hedef aldığı bir alandaki molozların kaldırılmasını izleyen UNIFIL personeli (AFP)