Irak'ta DEAŞ saldırısında 3 kişi yaşamını yitirdi

Fotoğraf: (Ali Makram Ghareeb/AA_Arşiv)
Fotoğraf: (Ali Makram Ghareeb/AA_Arşiv)
TT

Irak'ta DEAŞ saldırısında 3 kişi yaşamını yitirdi

Fotoğraf: (Ali Makram Ghareeb/AA_Arşiv)
Fotoğraf: (Ali Makram Ghareeb/AA_Arşiv)

Terör örgütü DEAŞ'ın Diyala kentinde iki ayrı yere düzenlediği silahlı saldırıda 3 Iraklı hayatını kaybetti.
Diyala Polis Merkezi'nden Üsteğmen Şalan el-Kamili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vilayetin 15 kilometre kuzeydoğusundaki Bakuba kenti el-Abbara nahiyesi çevresinde keskin nişancı tarafından düzenlenen saldırıda ölen kişinin istihbarat görevlisi olduğunu söyledi.
Diğer bir saldırı Diyala'nın merkezi Bakuba kentinin 115 kilometre kuzeydoğusundaki Karatepe nahiyesine bağlı Üçtepe köyünde bir eve düzenlendi. Eve düzenlenen silahlı saldırıda iki kardeş hayatını kaybetti.
Güvenlik güçleri teröristlerin bulunması için söz konusu bölgelerde arama çalışmaları başlattı.
DEAŞ terör örgütü, son dönemlerde Irak'ın kuzeyi ve doğusundaki bölgelerde sivil ve askeri hedeflere saldırılarını yoğunlaştırdı.
Irak güvenlik güçleri de terör örgütü mensuplarının yakalanması için ülkenin çeşitli bölgelerinde sık sık askeri operasyonlar düzenliyor.



Gazze'de yardım bekleyen 50 Filistinli İsrail ateşiyle öldürüldü

Han Yunus'ta yardım beklerken İsrail ateşiyle yaralanan bir adamı taşıyan Filistinliler (Reuters)
Han Yunus'ta yardım beklerken İsrail ateşiyle yaralanan bir adamı taşıyan Filistinliler (Reuters)
TT

Gazze'de yardım bekleyen 50 Filistinli İsrail ateşiyle öldürüldü

Han Yunus'ta yardım beklerken İsrail ateşiyle yaralanan bir adamı taşıyan Filistinliler (Reuters)
Han Yunus'ta yardım beklerken İsrail ateşiyle yaralanan bir adamı taşıyan Filistinliler (Reuters)

Filistin El Aksa televizyon kanalının bugün bildirdiğine göre, İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'ta yardım bekleyenleri hedef alan saldırısında 50'den fazla kişi hayatını kaybetti. Kanal, İsrail'in Han Yunus'un doğusundaki Şeyh Nasır mahallesinde yardım bekleyen insanları hedef aldığı saldırıda 200 kişinin de yaralandığını bildirdi.

gt
İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'a düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybeden bir Filistinlinin cenaze töreninden (Reuters)

Gazze Şeridi'ndeki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in bu sabah yardım bekleyenleri hedef alması sonucu ilk belirlemelere göre 45'ten fazla kişinin hayatını kaybettiğini ve yüzlerce kişinin de yaralandığını duyurdu. Ölü ve yaralıların Nasır Tıp Kompleksi’ne nakledildiği belirtildi.

fghyju
Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'ta İsrail hava saldırılarında hayatını kaybedenlerin cenaze töreninde ağlayan Filistinli kadınlar (Reuters)

Bakanlıktan yapılan açıklamada, acil servis, yoğun bakım ve ameliyat bölümlerinin bu kadar çok sayıda yaralının gelmesiyle ciddi bir aşırı kalabalık durumunda olduğu belirtildi. Açıklamaya göre Sağlık Bakanlığı tüm paydaşlara acil tıbbi malzemelerin arttırılması çağrısını yineledi.

yju
Han Yunus'a yapılan saldırıda yaşamını yitiren çocukları için gözyaşı döken bir aile (Reuters)

Gazze Şeridi'ndeki savaş yaklaşık 20 ay önce Hamas mensuplarının 7 Ekim 2023'te İsrail'in güneyine saldırmasının ardından patlak verdi. İsrail verilerine göre çoğu sivil bin 200 kişinin öldüğü ve 251 kişinin esir alındığı saldırı, İsrail tarihindeki en ölümcül gün olarak kayıtlara geçti.

kı
Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya'da yardım malzemesi taşıyan Filistinliler (Reuters)

Gazze Şeridi'ndeki sağlık yetkilileri, o tarihten bu yana İsrail askeri harekatının çoğu sivil olmak üzere yaklaşık 55 bin Filistinlinin hayatını kaybetmesine neden olduğunu bildirdi. İsrail saldırıları sonucu, açlık ve yetersiz beslenme vakalarının arttığı Gazze Şeridi’nde nüfusun büyük çoğunluğu yerinden edildi.