Ronaldo: Futbol tarihinin en golcü ismi

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA
TT

Ronaldo: Futbol tarihinin en golcü ismi

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

Portekizli yıldız futbolcu Cristiano Ronaldo, kulüp ve milli takım kariyerinde eski yıldız futbolcu Josef Bican'ı geride bırakarak 807 golle dünyada futbol tarihinin en golcü ismi oldu.
İngiltere Premier Lig'de geçen hafta sonu oynanan maçta Manchester United, sahasında Tottenham'ı 3-2 mağlup etti. Maçta, hat-trick yaparak takımına galibiyeti getiren 37 yaşındaki Ronaldo, Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu (IFFHS) verilerine göre Josef Bican'ı geride bırakarak 807 golle futbol tarihinin en golcü ismi oldu.
Avusturya-Macaristan İmparatorluğu doğumlu Bican, profesyonel futbol oynadığı 1931-56 döneminde Avusturya ve Çekoslavakya liglerinin yanı sıra milli takım formasıyla da çıktığı 530 maçta 805 gol atmıştı.
Ronaldo'nun yıllardır çekiştiği 34 yaşındaki Arjantinli yıldız futbolcu Lionel Messi, 759 golle futbol kariyerini sürdüren futbolcular arasında tarihin en golcü ismi rekoruna yaklaşan ve 3 yaş daha genç olması nedeniyle futbol tarihinin en golcü ismi yolunda Ronaldo'yu geçme ihtimali olan tek futbolcu konumunda.
Kulüp takımlarında Ronaldo, 438 maç formasını giydiği Real Madrid'de 450 gol, 323 maçta Manchester United forması ile 136 gol, 134 maçta oynadığı Juventus ile 101 gol, 31 maçta Sporting Lizbon formasıyla 5 gol attı.
Portekizli forvet oyuncusu, gollerinin 115'ini 184 defa formasını giydiği Portekiz A Milli Futbol Takımı formasıyla kaydetti. Ronaldo, bu 115 gol ile dünya futbol tarihinde milli takım formasıyla en çok gol atan futbolcu konumunda.
Ronaldo, 140 gol ile UEFA Şampiyonlar Ligi tarihinin de en golcü futbolcusu olma özelliğini de taşıyor.
Ronaldo'nun futbol takımlarında attığı gol sayıları:

Takımlar                                              Maç  Gol
Portekiz A Milli Futbol Takımı            184   115
Real Madrid                                            438   450
Manchester United                               323   136
Juventus                                                  134   101
Sporting Lizbon                                    3      15



Hollywood yıldızlarının aldığı takım Premier League yolunda

Cumartesi günü Charlton Athletic'i 3-0 yenerek kupayı alan ikili, stadyumun ortasında poz verdi (AP)
Cumartesi günü Charlton Athletic'i 3-0 yenerek kupayı alan ikili, stadyumun ortasında poz verdi (AP)
TT

Hollywood yıldızlarının aldığı takım Premier League yolunda

Cumartesi günü Charlton Athletic'i 3-0 yenerek kupayı alan ikili, stadyumun ortasında poz verdi (AP)
Cumartesi günü Charlton Athletic'i 3-0 yenerek kupayı alan ikili, stadyumun ortasında poz verdi (AP)

Hollywood yıldızları Ryan Reynolds ve Rob McElhenney'in satın aldığı Wrexham futbol kulübü bu sene de bir üst lige çıkmayı başardı.

Daha iki yıl önce National League'de yer alan Galler temsilcisi, gelecek sene EFL Championship'te mücadele edecek. Orada da benzer bir başarı yakalamaları halinde seneye en üst klasmanda, yani Premier League'de boy gösterecekler.

Takımın teknik direktörü Phil Parkinson işlerinin gelecek sene zor olduğunu vurgulayarak "Herkes devasa bir sıçrama yaşandığının farkında. Bu yaz bu fantastik kadroya nasıl eklemeye yapacağımız hakkında birçok zor karar alınacak. O seviyede mücadele edebilecek bir kadro kurabilecek miyiz, göreceğiz" dedi. 

Paul Mullin ve Ollie Palmer gibi önemli futbolcular Welcome to Wrexham adlı belgesel diziye konu olan kulüp için alt liglerde oynamayı kabul etmişti. Gelecek sezon için Premier League'den gelenler olacak mı, zaman gösterecek.  

Ancak haftada 400 bin dolara yakın maaşların verilebildiği en üst seviyeden aşağı inmeyi kabul edenlerin, maaşlarından da fedakarlık etmesi gerekecek gibi.

2021 yazından beri takımın başında olan 57 yaşındaki teknik direktöre Manchester City'den Kevin De Bruyne ve Leicester City'den Jamie Vardy'nin takımlarından ayrılacağı hatırlatılınca "Gözümüz her zaman bonservissiz oyuncularda ve bu durum devam edecek" yanıtını verdi.

Her sene bir lig üste çıkarak amatör seviyeden Premier League'e yükselen ilk ekip olmayı hedefleyen Wrexham'ın başarısında Ryan Reynolds ve Rob McElhenney'in kulübü 2021'de 2,5 milyon dolara satın alması da önemli rol oynuyor. 

vfghy

Deadpool'un yıldızı Reynolds pazar günü Instagram hesabında yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

İlk basın toplantımızda hedefimizin ne olduğu sorulduğunda Rob atlayıp 'Premier League' dediğinde insanlar gülmüştü. Buna tamamen hakları vardı. Çılgınca görünüyordu ama biz şaka yapmıyorduk.

It's Always Sunny in Philadelphia adlı diziyle tanınan Rob McElhenney, art arda üçüncü yıl üst lige çıkmaları hakkında yaptığı paylaşımda "Söyleyecek söz bulamıyorum" dedi. 

Diğer yandan ikilinin belgesel dizisi Welcome to Wrexham, 15 Mayıs'ta 4. sezonuyla ekranlara gelecek. 2022'de prömiyerini yapan dizi toplamda 8 Emmy kazandı.

Independent Türkçe, CNN, AP