Trump'a karşı dava kaybeden porno yıldızı Stormy Daniels: "Bir kuruş ödemektense hapse girerim"

Porno film yıldızı, eski ABD Başkanı'na karşı yürüttüğü hukuki mücadelenin temyizini yakın zamanda kaybetti

Fotoğraf: AP
Fotoğraf: AP
TT

Trump'a karşı dava kaybeden porno yıldızı Stormy Daniels: "Bir kuruş ödemektense hapse girerim"

Fotoğraf: AP
Fotoğraf: AP

Porno film yıldızı Stormy Daniels, Donald Trump'a açtığı hakaret davasını kaybettikten sonra federal mahkemenin eski ABD Başkanı'nın yasal masraflarını ödemesi yönündeki kararını reddediyor.
Daniels, Twitter'da "Bir kuruş ödemektense hapse girerim" diyerek yemin etti.
Söz konusu yemin, oyuncunun Trump'a karşı yıllardır süren hukuk mücadelesinde acı bir yenilgi alması üzerine geldi. Cuma günü ABD 9. Temyiz Mahkemesi, Daniels'ın bir alt mahkemenin yasal masraflarla ilgili kararına itiraz etmesi için verilen 30 günlük kritik süreyi kaçırdığını ve bu nedenle eski başkana şimdi yaklaşık 300 bin dolar borçlandığını duyurdu.
Pazartesi günü Trump ise bu karardan büyük keyifle bahsetmişti.
Eski başkan açıklamasında, "Yıllardır defalarca ifade ettiğim gibi, Stormy Daniels'la asla bir ilişkim olmadı ve asla da olmasını istemezdim" ifadelerini kullandı.
Trump, "Karar benim için ve benim elde ettiğim tam ve eksiksiz bir zafer ve intikam oldu... Şimdi tek yapmam gereken bana borçlu olduğu tüm bu parayı beklemek" diye konuştu.
Daniels, 2006'da Trump'la seks yaptığını ve emlak devinin başkanlığa aday olduğunda bu konuda sessiz kalması için ona para ödediğini iddia ediyor. Trump hem ilişkiyi hem de sus payını şiddetle reddederken bu çekişme karmaşık ve uzun süren birçok davaya sebep oldu.
Davalardan biri, Trump'ın 2018'de paylaştığı ve Daniels'ın ithamlarını kendine saklaması için onu tehdit ettiğini söylediği bir adamın polis tarafından çizilen robot resmiyle alay ettiği tweetinden kaynaklanmıştı.
Trump, "Var olmayan bir adamın yıllar sonraki çizimi" yazmıştı.
Eski başkan, "Tam bir dolandırıcılık, Aptallar için Sahte Haber Medyası'nı canlandırıyorlar (ama bunu biliyorlardı)!"
Daniels, tweette kendisine hakaret edildiğini söylemiş ve o sırada hâlâ başkan olan Trump'a dava açmıştı.

Ekim 2018'de federal bir yargıç davayı düşürüp Daniels'a Trump'ın yasal masraflarını ödemesine karar vermişti. O dönemki avukatı Michael Avenatti'yle birlikte Daniels da bu karara itiraz etmişti. Şubat 2021'deyse ABD Yüksek Mahkemesi bu itirazı geri çevirmişti.
Daniels yasal masraflara dair bu özel karara karşı çıkmayı sürdürse de cuma günü 9. Temyiz Mahkemesi bu konudaki nihai mağlubiyetini karara bağlamış gibi görünüyor.
The Independent yorum talebiyle Daniels'la temasa geçti ancak henüz yanıt alamadı.



Trump: Amerika ile Suudi Arabistan arasındaki güçlü ilişki bozulamaz

Prens Muhammed bin Salman ve Başkan Trump, Suudi-Amerikan Yatırım Forumunda (SPA) 
Prens Muhammed bin Salman ve Başkan Trump, Suudi-Amerikan Yatırım Forumunda (SPA) 
TT

Trump: Amerika ile Suudi Arabistan arasındaki güçlü ilişki bozulamaz

Prens Muhammed bin Salman ve Başkan Trump, Suudi-Amerikan Yatırım Forumunda (SPA) 
Prens Muhammed bin Salman ve Başkan Trump, Suudi-Amerikan Yatırım Forumunda (SPA) 

ABD Başkanı Donald Trump, Kral Selman bin Abdülaziz ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile ilişkilerinin güçlü olduğunu vurguladı. Katar başkentine yaptığı ziyarette şunları söyledi: "ABD'nin Suudi Arabistan ile ilişkisi çok güçlü ve kimse bu ilişkiyi bozamayacak. Veliaht Prens ve kraliyet ailesiyle olan ilişkim sayesinde kimse bunu sarsamaz. İlişki gerçekten güçlü ve Kral Selman ve Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile güçlü ilişkilerim var."

Başkan Trump, Körfez turunu dün Birleşik Arap Emirlikleri'ni ziyaret ederek tamamladı. Katar ziyaretinin ardından Birleşik Arap Emirlikleri'nde Şeyh Muhammed bin Zayid ile bir toplantı gerçekleştirdi.

ABD Başkanı, BAE Devlet Başkanı ile görüşmesinde iki ülke arasındaki stratejik ilişkinin gücüne övgüde bulunarak, Şeyh Muhammed bin Zayid'in liderlik vizyonunu takdir etti. Şeyh Muhammed bin Zayid ise Emirlik kurumlarının önümüzdeki 10 yıl içerisinde ABD'ye yatırım yapmayı planladığı 1,4 trilyon dolarlık yatırım planını duyurdu. Şarku’l Avsat’ın aldığı bilgiye göre yatırımların odak noktası yeni ekonomi, ileri teknoloji, enerji, yapay zekâ ve sanayi alanları olacak.

ABD Başkanı, Suudi Arabistan'dan başlayan ziyaretinin üçüncü ve son ayağında BAE'ye ulaştı. George W. Bush'un 2008'deki ziyaretinden sonra ülkeyi ziyaret eden ikinci ABD başkanı oldu.