İsrail Başbakanı Bennett, ABD Başkanı Biden ile İran’ı görüştü

ABD Başkanı Joe Biden (AP)
ABD Başkanı Joe Biden (AP)
TT

İsrail Başbakanı Bennett, ABD Başkanı Biden ile İran’ı görüştü

ABD Başkanı Joe Biden (AP)
ABD Başkanı Joe Biden (AP)

İsrail Başbakanı Naftali Bennett, ABD Başkanı Başkanı Joe Biden’ın, İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun terör örgütleri listesinden çıkarılmasına izin vermeyeceğinden "emin olduğunu" belirtti.
İsrail Hükümeti Basın Ofisinden yapılan açıklamaya göre Bennett, telefon görüşmesi yaptığı Biden’ı Paskalya Bayramı dolayısıyla kutladı.
Açıklamada, Bennett’in ABD Başkanına Kudüs'teki "şiddet ve kışkırtma eylemlerinin durdurulması için yapılan çalışmalar" hakkında bilgi verdiği kaydedildi.
İki liderin İran meselesini de görüştüğüne yer verilen açıklamada, özellikle Devrim Muhafızları Ordusu’nun ABD’nin Yabancı Terör Örgütleri listesinden çıkarılmasına yönelik İran'ın talebinin ele alındığı aktarıldı.
Açıklamada, Başbakan Bennet’in şu ifadelerine yer verildi:
"İsrail'in gerçek bir dostu olan ve İsrail’in güvenliğini önemseyen Başkan Biden'ın Devrim Muhafızları'nın terör örgütleri listesinden çıkarılmasına izin vermeyeceğinden eminim. İsrail bu konudaki tutumunu net şekilde ortaya koydu: İran Devrim Muhafızları Ordusu dünyanın en büyük terör örgütüdür.”
Açıklamada, Biden’ın, Bennett’in İsrail'i ziyaret etmesi için yaptığı daveti kabul ettiği ve gelecek aylarda bu ülkeyi ziyaret etmeyi planladığını söylediği aktarıldı.



İsrailli kamu görevlisi ABD'deki cinsel suç operasyonunda tutuklandı

Fotoğraf: AFP
Fotoğraf: AFP
TT

İsrailli kamu görevlisi ABD'deki cinsel suç operasyonunda tutuklandı

Fotoğraf: AFP
Fotoğraf: AFP

İsrail hükümetine bağlı bir siber güvenlik yetkilisi, çocuk istismarcılarını hedef alan bir operasyonda Nevada'da tutuklandı.

Las Vegas Metropolitan Polis Teşkilatı cuma günü yaptığı açıklamada, 38 yaşındaki Tom Artiom Alexandrovich'in bu ay tutuklandığını ve kendisine, bir çocuğu bilgisayar aracılığıyla cinsel ilişkiye ikna etme suçu isnat edildiğini belirtti. Mahkeme kayıtlarına göre Alexandrovich, 10 bin dolar kefalet ödedikten sonra serbest bırakıldı.

Polis, Alexandrovich'in operasyonun ardından son iki hafta içinde tutuklanan 8 kişiden biri olduğunu söyledi.

İsrail hükümetinin internet sitesinde 38 yaşındaki Alexandrovich'in "sivil alanda siber savunmanın tüm yönlerinden" sorumlu hükümet kurumu olan İsrail Ulusal Siber Müdürlüğü'nün Teknolojik Savunma Bölümü Başkanı olduğu belirtiliyor.

Mediaite'in haberine göre, Alexandrovich'in daha sonra silinen LinkedIn profilinde de bir kurum yetkilisi olarak tanımlandığı belirtiliyor. Hesabından alınan ekran görüntüleri, konferanslar ve siber güvenlik eğitimlerini içeren 6 günlük bir etkinlik olan Black Hat USA'ya katılmak için Las Vegas'ta bulunduğunu gösteriyor.

Alexandrovich, LinkedIn'de etkinlikte çekilmiş bir fotoğrafını paylaşıp emojilerle dolu bir açıklama yazmış:

Black Hat 2025'te kaçamayacağınız iki şey: Üretken yapay zeka hakkında bitmek bilmeyen sohbetler ve her koridorda duyulan İbranice konuşmalar.

Nevada yasalarına göre, siber ayartma suçu bir ila 10 yıl hapisle cezalandırılıyor.

Polis, gizli operasyonda tutuklanan Alexandrovich ve 6 kişinin Henderson Gözaltı Merkezi'ne götürüldüğünü söyledi. Mahkeme kayıtlarına göre Alexandrovich, 7 Ağustos'ta kefalet ödedikten sonra serbest bırakıldı.

The Independent, Las Vegas Metropolitan Polis Teşkilatı'ndan Alexandrovich'in nerede olduğu hakkında daha fazla bilgi istedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ofisi, bir kamu çalışanının tutuklandığı iddiasını yalanladı. Başbakanlık, Mediaite'e yaptığı açıklamada, "ABD'ye mesleki nedenlerle seyahat eden bir kamu çalışanı, kaldığı sürede Amerikan yetkilileri tarafından sorgulandı" dedi.

Diplomatik vizesi olmayan çalışan tutuklanmadı ve planlandığı tarihte İsrail'e geri döndü.

İsrail haber sitesi Ynet, İsrail Ulusal Siber Güvenlik Müdürlüğü çalışanının ABD'de düzenlenen mesleki konferans sırasında "kısa süre sorgulanmak üzere gözaltına alındığını" ve iki gün sonra oteline dönüp İsrail'e geri geldiğini bildirdi.

Independent Türkçe