İran istihbaratı ülkenin kuzeybatısındaki Kürdistan eyaletinde faaliyetleri yasaklanan solcu bir Kürt örgütünün üyelerini tutukladığını aktardı.
Tesnim Haber Ajansı’nda yer alan habere göre, Kürdistan eyaletindeki İstihbarat Servisi yaptığı açıklamada, “Komünist terör grubu Komele’nin hücresi tespit edildi ve üyeleri tutuklandı” ifadelerini kullandı. Açıklamada tutuklu sayısı veya operasyonun yapıldığı tarih hakkında bilgi verilmedi.
Tahran, Irak-İran sınır bölgesinde faaliyet gösteren bu grubun üyelerinin ‘yurt dışından yönlendirildiklerini’ ve İran istihbaratına göre ‘Dünya Kudüs Günü’ ve İşçi Bayramı (cuma ve cumartesi) yürüyüşlerinde güvenlik zafiyeti oluşturmaya çalıştıklarını söyledi. 1979 Devrimi’nden sonra faaliyetleri yasaklanan Kürt Marksist grup Komele’nin üyeleri Kürt nüfusun çoğunlukta olduğu İran’ın kuzeybatısında daha önce birçok kez güvenlik güçleriyle çatışmaya girdi. 1969’da kurulan grup, Şah döneminde gizlice faaliyet gösteriyordu.
İran: Komele hücresi tespit edildi ve üyeleri tutuklandı
https://turkish.aawsat.com/home/article/3622136/i%CC%87ran-komele-h%C3%BCcresi-tespit-edildi-ve-%C3%BCyeleri-tutukland%C4%B1
İran: Komele hücresi tespit edildi ve üyeleri tutuklandı
- Tahran: Şarku’l Avsat
- Tahran: Şarku’l Avsat
İran: Komele hücresi tespit edildi ve üyeleri tutuklandı
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in medya kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle yaptığı toplantıdan (Milli Savunma Bakanlığı)
Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed eş-Şera ve SDG lideri Mazlum Abdi, 10 Mart 2025'te SDG'nin Suriye ordusuna entegre olma anlaşmasını imzalarken (EPA)
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve ABD’nin Ankara Büyükelçisi Tom Barrack, geçtiğimiz salı günü Dışişleri Bakanlığı'nda gerçekleştirdikleri görüşmede, SDG’nin Suriye ordusuna entegrasyonu anlaşmasının uygulanmasını ele aldılar. (Dışişleri Bakanlığı)
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Suriye Savunma Bakanı Murhaf Ebu Kasra, geçtiğimiz ağustos ayında Ankara ile Şam arasında askeri iş birliğine ilişkin mutabakat zaptının imzalanması sırasında (Milli Savunma Bakanlığı)
Suriye'nin kuzeyinde tünelleri temizleme çalışması yapan Türk askerleri (Milli Savunma Bakanlığı)
GKRY Cumhurbaşkanı Nikos Hristodulidis, Baabda Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Avn’ın katılımıyla Lübnan Bayındırlık Bakanı Fayez Rassami ile belgeleri imzaladı, 26 Kasım (AFP)
Total Energies tarafından yayınlanan bu tarihsiz fotoğraf, 16 Ağustos 2023 Çarşamba günü Akdeniz'deki yerine ulaşan Transocean Barents sondaj platformunu gösteriyor