Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, ülkesinin Rusya'dan petrol ithalatını yasaklamasına verdiği desteği teyit etti. Alman kanalı ARD'ye konuşan Baerbock, Rus petrolü olmadan geçecek yıllar için hazırlıkların sürdüğünü söyleydi.
Alman Ekonomik İşler ve İklim Koruma Bakanlığı’nın Enerji Güvenliğine İlişkin İkinci Yönetim Raporu'nda, Rus ithalatının Alman petrol tüketimindeki payı geçen yıla göre yüzde 35’ten yüzde 12’ye düştüğü belirtildi. Almanya'nın petrol ambargosuna verdiği destekle birlikte, yaptırımlara isteksiz kalan AB üye ülkeleri üzerindeki baskı artıyor.
Macaristan Hükümet Sözcüsü Zoltan Kovacs bugün, ülkesinin Rusya'dan petrol ve gaz ithalatına yönelik herhangi bir AB ambargosuna karşı olmaya devam ettiğini söyledi. Reuters’a konuşan Kovacs, “Macaristan'ın herhangi bir petrol ve gaz ambargosu konusundaki tutumu değişmedi... Bunu desteklemiyoruz” ifadelerini kullandı.
Avrupa Birliği'nin enerji bakanları bugün yapılacak acil bir toplantıda, diğer konuların yanı sıra Rusya'nın Polonya ve Bulgaristan'a gaz ihracatını durdurmasını tartışacak.
Görüşmeler, alternatif arz bulma yönünde artan baskının ortasında, Avrupa için enerji güvenliğinin en iyi nasıl sağlanacağına odaklanıyor.
Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Rusya'nın arzı durdurma kararının Avrupa'daki tüketiciler üzerinde mümkün olduğunca az etki yaratmasını sağlama sözü verdi.
Rusya, iki ülkenin Moskova tarafından talep edilen yeni bir ödeme planını kabul etmeyi reddetmesinin ardından Çarşamba günü Polonya ve Bulgaristan'a gaz sevkiyatını durdurdu.
Almanya, Rusya’dan petrol ithalatının yasaklanmasını destekliyor
https://turkish.aawsat.com/home/article/3624061/almanya-rusya%E2%80%99dan-petrol-ithalat%C4%B1n%C4%B1n-yasaklanmas%C4%B1n%C4%B1-destekliyor
Almanya, Rusya’dan petrol ithalatının yasaklanmasını destekliyor
Almanya, Rus fosil yakıtlarına olan bağımlılığını azaltmada ilerleme kaydettiğini açıkladı (AP)
Almanya, Rusya’dan petrol ithalatının yasaklanmasını destekliyor
Almanya, Rus fosil yakıtlarına olan bağımlılığını azaltmada ilerleme kaydettiğini açıkladı (AP)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة
Reform UK Partisi'nin Londra Belediye Başkan Adayı Laila Cunningham, parti lideri Nigel Farage ile Southwark'taki Glaziers Hall'da düzenlenen basın toplantısında (DPA)
Reform UK Partisi'nin Londra Belediye Başkan Adayı Laila Cunningham, Londra'da düzenlenen seçim mitinginde konuşma yapıyor. (EPA)
ABD saldırıları sonrasında Natanz uranyum zenginleştirme tesisindeki kraterleri gösteren uydu görüntüsü (Arşiv – Reuters)
Kum şehrinin dışındaki Fordo Nükleer Tesisi’nin girişi (Arşiv – IRNA)
Haziran 2025'te ABD'nin saldırısına uğramadan önce Natanz Nükleer Tesisi’ndeki uranyum zenginleştirme salonunda bulunan santrifüjler (İran Atom Enerjisi Kurumu)
Tahran'ın 270 kilometre güneyinde bulunan Natanz Nükleer Tesisi (Arşiv – AFP)
Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'ndan (UAEA) bir müfettiş, 20 Ocak 2014 tarihinde Natanz Nükleer Tesisi’nde bir denetim gerçekleştiriyor. (Arşiv – AFP)
İsfahan’da bulunan Natanz uranyum zenginleştirme tesisinin iç görünümü (Reuters)