Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Görev Gücü (UNIFIL), Lübnan ordusundan tehdit edilen personellerinin güvenliğini sağlaması için çağrıda bulundu.
UNIFIL, 1978 yılında İsrail’e sınırı olan Lübnan’ın güneyinde göreve başladı. Lübnan ve İsrail, resmi olarak savaş halinde.
UNIFIL Sözcüsü Andrea Tenenti, Cumatesi günü Lübnan’ın güneyinde bulunan Arab el- Levizeh köyünde bulunan personellerinin sivil görünümlü bir grup tarafından durdurulduğunu, UNIFIL çalışanlarının tehdit edildiğini açıkladı. Yapılan açıklamada “UNIFIL personeline yönelik saldırılar, tehditler ve yıldırma çalışmaları ciddi bir endişe kaynağıdır. Lübnan silahlı kuvvetlerinin UNIFIL güçlerinin güvenliğini ve hareket özgürlüğünü sağmaya çağırıyoruz” ifadeleri kullanıldı. Lübnanlı yetkililer, olayla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.
UNIFIL personeli, Şii örgütün kontrolü altında olan sınır bölgelerinde Hizbullah ve müttefikleri, sık sık karşı karşıya geliyor. Ancak bu olaylar nadiren kötü bir hal alıyor ve Lübnanlı yetkililer, durumu kontrol altına alıyor. Tenenti, UNIFIL’in hareket özgürlüğüne sahip olduğu ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 1701 sayılı kararı uyarınca operasyon alanlarında devriye gezme hakkında sahip olduklarını açıkladı.
Büyük ölçüde Avrupa’dan gelen askerlerden oluşan UNIFIL’de 10 binden fazla personel çalışıyor.
UNIFIL, yaşanan olaydan sonra Lübnan ordusundan, personellerinin güvenliğini sağlamasını istedi
https://turkish.aawsat.com/home/article/3700141/unifil-ya%C5%9Fanan-olaydan-sonra-l%C3%BCbnan-ordusundan-personellerinin-g%C3%BCvenli%C4%9Fini
UNIFIL, yaşanan olaydan sonra Lübnan ordusundan, personellerinin güvenliğini sağlamasını istedi
Lübnan sınırında bulunan Nakura kasabasındaki UNIFIL’e ait bir zırhlı araç (AP)
- Beyrut: Şarku’l Avsat
- Beyrut: Şarku’l Avsat
UNIFIL, yaşanan olaydan sonra Lübnan ordusundan, personellerinin güvenliğini sağlamasını istedi
Lübnan sınırında bulunan Nakura kasabasındaki UNIFIL’e ait bir zırhlı araç (AP)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ve Umman Dışişleri Bakanı Bedr el-Busaidi, Tahran'da yaptıkları görüşmede, 10 Ocak (İran Cumhurbaşkanlığı web sitesi)
Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed eş-Şera, Şam'daki Hristiyan toplumundan bir heyetle bir araya geldi. (SANA)
Kamışlı'daki Hristiyanlar, Suriye ordusu ile Suriye Demokratik Güçleri (SDG) arasındaki çatışmalardan kaçan yerinden edilmiş kişiler için kilisede yemek hazırlıyor. (Facebook)
Suriye'nin kuzeydoğusunda bulunan Haseke'deki Doğu Asur Kilisesi (Wikipedia)
Suriye'nin kuzeydoğusundaki Süryani Askeri Konseyi (Arşiv)
Asuri Habur Muhafız Konseyi’ndeki kadın güçler (Konseyin sosyal medya hesabı)