Afganistan’ın kuzeydoğusunda Cuma namazı sırasında camiye düzenlenen bombalı saldırıda en az 1 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı.
Kunduz Polis Sözcüsü Ubeydullah Abedi, AFP’ye verdiği demeçte patlamanın İmam Sahip bölgesindeki bir camide yaşandığını, namaz kılan bir kişinin hayatını kaybettiğini ve 7 kişinin yaralandığını açıkladı.
İmam Sahip bölgesindeki cami, 22 Nisan’da saldırıya uğramış, Cuma namazı sırasında düzenlenen saldırıda 36 kişi hayatını kaybetmişti.
Abedi, “Patlayıcılar, cami içine yerleştirildi ve patlama Cuma namazı sırasında gerçekleşti” dedi. Devlet hastanesinden bir kaynak, saldırıyı henüz kimsenin üstlenmediğini açıkladı.
Taliban’ın Ağustos 2021’de iktidara gelmesinden bu yana ülkedeki saldırı sayısı azaldı. Ancak Ramazan ayı boyunca ve Mayıs ayının sonunda onlarca insan, çoğunluğunu DEAŞ’ın üstlendiği saldırılar nedeniyle hayatını kaybetti.
Taliban, uzun yıllardır karşı karşıya olduğu DEAŞ/ Horasan örgütü ile mücadele ediyor.
Taliban, özellikle ülkenin doğusunda bulunan Nangarhar vilayetinde örgüte karşı harekete geçmiş ve örgüte üye olmakla suçlanan yüzlerce kişi gözaltına alınmıştı.
Taliban, DEAŞ’a karşı zafer ilan ederken, analistler, örgütün ülke için hala güvenlik tehdidi oluşturmaya devam ettiğini düşünüyor.
Afganistan’da camiye saldırı: 1 kişi hayatını kaybetti, 7 yaralı
https://turkish.aawsat.com/home/article/3710281/afganistan%E2%80%99da-camiye-sald%C4%B1r%C4%B1-1-ki%C5%9Fi-hayat%C4%B1n%C4%B1-kaybetti-7-yaral%C4%B1
Afganistan’da camiye saldırı: 1 kişi hayatını kaybetti, 7 yaralı
25 Mayıs’ta Mezar-ı Şerif kentinde meydana gelen patlamanın ardından bir kişi, hastaneye kaldırıldı (AFP)
- Kabil: Şarku’l Avsat
- Kabil: Şarku’l Avsat
Afganistan’da camiye saldırı: 1 kişi hayatını kaybetti, 7 yaralı
25 Mayıs’ta Mezar-ı Şerif kentinde meydana gelen patlamanın ardından bir kişi, hastaneye kaldırıldı (AFP)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in medya kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle yaptığı toplantıdan (Milli Savunma Bakanlığı)
Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed eş-Şera ve SDG lideri Mazlum Abdi, 10 Mart 2025'te SDG'nin Suriye ordusuna entegre olma anlaşmasını imzalarken (EPA)
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve ABD’nin Ankara Büyükelçisi Tom Barrack, geçtiğimiz salı günü Dışişleri Bakanlığı'nda gerçekleştirdikleri görüşmede, SDG’nin Suriye ordusuna entegrasyonu anlaşmasının uygulanmasını ele aldılar. (Dışişleri Bakanlığı)
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Suriye Savunma Bakanı Murhaf Ebu Kasra, geçtiğimiz ağustos ayında Ankara ile Şam arasında askeri iş birliğine ilişkin mutabakat zaptının imzalanması sırasında (Milli Savunma Bakanlığı)
Suriye'nin kuzeyinde tünelleri temizleme çalışması yapan Türk askerleri (Milli Savunma Bakanlığı)
GKRY Cumhurbaşkanı Nikos Hristodulidis, Baabda Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Avn’ın katılımıyla Lübnan Bayındırlık Bakanı Fayez Rassami ile belgeleri imzaladı, 26 Kasım (AFP)
Total Energies tarafından yayınlanan bu tarihsiz fotoğraf, 16 Ağustos 2023 Çarşamba günü Akdeniz'deki yerine ulaşan Transocean Barents sondaj platformunu gösteriyor