İran'da ekonomik sorunlar nedeniyle çeşitli kentlerde yüzlerce esnaf ve emekli hükümet aleyhine gösteri düzenledi.
İran İnsan Hakları Aktivistleri Ajansına (HRANA) göre başkent Tahran, İsfahan ve Yezd kentlerinde çarşı esnafı yüksek vergi uygulamalarına tepki amacıyla kepenklerini kapattı.
Tahran'da Emir Kebir ve Millet caddelerinde yürüyüşe geçen esnaf, hükümetten kendilerine destek talep ederek, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi aleyhine sloganlar attı.
Başkent Tahran'daki gösteride esnafa güvenlik güçlerinin müdahale ettiği belirtiliyor.
Öte yandan Tahran, Kirmanşah, Abadan ve Şuşter kentlerinde de emekliler "maaşlarının artırılması ve sosyal haklarının iyileştirilmesi" talebiyle gösteri düzenledi.
Bu kentlerdeki Sosyal Güvenlik Kurumu binaları önünde toplanan emekliler, hükümet karşıtı sloganlar attı.
İran'da son günlerde yüksek vergiden şikayet eden esnaf ve geçim sıkıntısı yaşayan emeklilerin yanı sıra öğretmenler de zaman zaman gösteriler düzenliyor.
İran'da esnaf ve emekliler "ekonomik sorunlar nedeniyle" hükümeti protesto etti
https://turkish.aawsat.com/home/article/3710976/i%CC%87randa-esnaf-ve-emekliler-ekonomik-sorunlar-nedeniyle-h%C3%BCk%C3%BCmeti-protesto-etti
İran'da esnaf ve emekliler "ekonomik sorunlar nedeniyle" hükümeti protesto etti
Arşiv-AA
- İstanbul: Şarku’l Avsat
- İstanbul: Şarku’l Avsat
İran'da esnaf ve emekliler "ekonomik sorunlar nedeniyle" hükümeti protesto etti
Arşiv-AA
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة
Hamas mensupları, Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) çalışanlarını, ateşkes anlaşması kapsamında İsrail güçlerinin geri çekildiği ‘sarı hat’ içindeki bir bölgeye götürüyor. (Reuters)
7. Sınır Tugayı'na bağlı 3. Alay, sınır şeridi boyunca güvenlik ve istikrarı sağlamak amacıyla sorumluluk alanındaki engebeli vadilerde denetleme operasyonu yürütüyor (Irak Sınır Kuvvetleri Komutanlığı Facebook hesabı)