Suriye'nin kuzeyinde tespit edilen bomba yüklü kamyon imha edildi

İçişleri Bakanlığı, Suriye'de El Humran köyü yakınına PKK/KCK-PYD/YPG'li teröristlerce bırakılan bomba yüklü kamyonun, güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından imha edildiğini bildirdi.

AA
AA
TT

Suriye'nin kuzeyinde tespit edilen bomba yüklü kamyon imha edildi

AA
AA

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Kilis Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Suriye Görev Gücü ekipleri, 21 Haziran'da Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı Harekatı bölgesi Cerablus sınır hattında bulunan El Humran köyü civarına, sansasyonel eylemde kullanılmak üzere PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütü mensuplarınca bomba yüklü kamyon bırakıldığı istihbaratını aldı.
Kamyonu tespit eden ekipler, bölgeye bomba imha ekiplerini yönlendirdi.
Güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından bomba yüklü kamyon, kontrollü olarak imha edildi.



Sisi: Gazze'nin yeniden inşası Arap-İslam planına göre yapılmalı

Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah es-Sisi (DPA)
Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah es-Sisi (DPA)
TT

Sisi: Gazze'nin yeniden inşası Arap-İslam planına göre yapılmalı

Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah es-Sisi (DPA)
Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah es-Sisi (DPA)

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es Sisi bugün yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nin Arap-İslam planına göre Filistinliler topraklarından hiçbir şekilde göç ettirilmeden yeniden inşa edilmesi gerektiğini belirtti. Sisi açıklamasında, Sina'nın Mısır topraklarının ayrılmaz bir parçası ve ulusal güvenliğinin taviz verilemeyecek temellerinden biri olduğunu bir kez daha teyit etti.

Sisi, Sina'nın kurtuluşunun 43. yıldönümü münasebetiyle televizyonda yayınlanan konuşmasında, adil ve kapsamlı bir barışın ancak uluslararası meşruiyet kararlarına uygun olarak bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasıyla sağlanacağını ifade etti.

Mısır Cumhurbaşkanı, ülkesinin Filistin davasını tasfiye etme girişimlerine karşı “aşılmaz bir duvar” olarak durduğunu vurgulayarak, bölgenin eşi benzeri görülmemiş zorluklara tanık olduğunu ve Gazze'deki savaşın yeşil ve beyazı yok ettiğini belirtti.

El Sisi, başta ABD ve Başkan Donald Trump olmak üzere uluslararası toplumu adil bir barışa ulaşmak için kendisinden beklenen rolü oynamaya çağırdı.