Tunus’ta Nahda hareketi lideri Raşid el-Gannuşi’nin de aralarında olduğu 33 kişi hakkında “terör örgütü üyeliği” suçlamasıyla dava açıldı.
Tunus resmi haber ajansı TAP’ın haberine göre göre, 2013 yılında suikaste uğrayan siyasi liderlerden Şükrü Beliyd ve Muhammed Brahmi’nin avukatlarından İman Kazzara, Gannuşi’ye açılan terör davasına ilişkin açıklama yaptı.
Davanın terör örgütü üyeliği ve kara para aklama suçlamalarından açıldığını belirten Kazzara, “Pazartesi günü, Nahda Hareketi lideri Gannuşi’nin de dahil olduğu 33 kişi hakkında terör örgütü üyeliğinden dava açıldı” ifadelerine yer verildi.
33 sanık için 17 farklı suçlama ile dava açıldığını belirten Kazzara, soruşturmayı Terörle Mücadele Birimleri tarafından yürütüldüğünü açıkladı.
Şükrü Beliyd ve Muhammed Brahimi davalarını takip eden savunma ekibi, 8 Şubat'ta yaptıkları anma programında, Nahda Hareketi'ni ve Gannuşi’nin bu suikastlardan sorumlu olduklarını ileri sürmüştü.
Tunuslu siyasetçi Beliyd'in Şubat 2013'te ve Brahmi'nin Temmuz 2013'te öldürülmesinin ardından koalisyon hükumeti, protestolar ve siyasi kaosu engellemek adına istifa ederek görevini teknokrat hükumete bırakmıştı.
Geçen yıllar içinde suikastlere ilişkin soruşturmada ciddi bir ilerleme kaydedilememesi muhalefetin yoğun eleştirilerine neden oluyor.
Gannuşi’nin de aralarında olduğu 33 kişi hakkında “terör örgütü" üyeliğinden dava açıldı
https://turkish.aawsat.com/home/article/3731051/gannu%C5%9Fi%E2%80%99nin-de-aralar%C4%B1nda-oldu%C4%9Fu-33-ki%C5%9Fi-hakk%C4%B1nda-%E2%80%9Cter%C3%B6r-%C3%B6rg%C3%BCt%C3%BC-%C3%BCyeli%C4%9Finden
Gannuşi’nin de aralarında olduğu 33 kişi hakkında “terör örgütü" üyeliğinden dava açıldı
Raşid el-Gannuşi
- Tunus: Şarku’l Avsat
- Tunus: Şarku’l Avsat
Gannuşi’nin de aralarında olduğu 33 kişi hakkında “terör örgütü" üyeliğinden dava açıldı
Raşid el-Gannuşi
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ve Umman Dışişleri Bakanı Bedr el-Busaidi, Tahran'da yaptıkları görüşmede, 10 Ocak (İran Cumhurbaşkanlığı web sitesi)
Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed eş-Şera, Şam'daki Hristiyan toplumundan bir heyetle bir araya geldi. (SANA)
Kamışlı'daki Hristiyanlar, Suriye ordusu ile Suriye Demokratik Güçleri (SDG) arasındaki çatışmalardan kaçan yerinden edilmiş kişiler için kilisede yemek hazırlıyor. (Facebook)
Suriye'nin kuzeydoğusunda bulunan Haseke'deki Doğu Asur Kilisesi (Wikipedia)
Suriye'nin kuzeydoğusundaki Süryani Askeri Konseyi (Arşiv)
Asuri Habur Muhafız Konseyi’ndeki kadın güçler (Konseyin sosyal medya hesabı)