Japonya’da bugün yayınlanan bir savunma raporunda, Rusya'nın oluşturduğu yeni tehditlerin yanı sıra Çin'in Tayvan'a uyguladığı baskıdan Tokyo’nun endişe duyduğu vurgulandı.
Japonya Savunma Bakanlığı'nın yıllık raporu, Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline tam bir bölüm ayırdı ve bu işgalin ‘mevcut bir durumu zorla değiştirme girişiminin kabul edilemez’ mesajı anlamına gelebileceğini bildirdi.
Bakanlık, Rusya'nın da bu çatışma nedeniyle kendisini zayıf bulabileceği ve bu durum onu ‘Çin ile ilişkilerini daha da güçlendirmeye’ sevk edebileceğinden endişe duyduğunu aktardı.
Ayrıca küresel jeopolitik riskleri ve Japonya'ya yönelik belirli tehditleri inceleyen raporda, Moskova’nın nükleer caydırıcılığa başvurabileceği, bu durumun Rus nükleer denizaltılarının düzenli olarak geçtiği Japonya çevresinde gerilime yol açabileceği ortaya kondu.
Rusya'ya karşı Batı yaptırımlarına katılan Japonya, o zamandan beri kendi topraklarına yakın Rus askeri varlığının arttığı sonucuna vardı.
Çin ve Kuzey Kore’ye karşı güvenliğinden endişe duyan Japonya'nın savunma bütçesini önemli ölçüde artırması bekleniyor.
Ancak Japonya'nın askeri harcamaları, GSYİH'lerine kıyasla G7 ülkeleri arasında hala en düşük seviyede.
Japonya, Rusya ve Çin'in yakınlaşmasından endişeli
https://turkish.aawsat.com/home/article/3773216/japonya-rusya-ve-%C3%A7inin-yak%C4%B1nla%C5%9Fmas%C4%B1ndan-endi%C5%9Feli
Japonya, Rusya ve Çin'in yakınlaşmasından endişeli
Japon helikopterleri, Fuji Dağı'nın eteklerindeki Gotemba'da askeri bir tatbikat sırasında (Arşiv-AFP)
- Tokyo: Şarku’l Avsat
- Tokyo: Şarku’l Avsat
Japonya, Rusya ve Çin'in yakınlaşmasından endişeli
Japon helikopterleri, Fuji Dağı'nın eteklerindeki Gotemba'da askeri bir tatbikat sırasında (Arşiv-AFP)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in medya kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle yaptığı toplantıdan (Milli Savunma Bakanlığı)
Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed eş-Şera ve SDG lideri Mazlum Abdi, 10 Mart 2025'te SDG'nin Suriye ordusuna entegre olma anlaşmasını imzalarken (EPA)
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve ABD’nin Ankara Büyükelçisi Tom Barrack, geçtiğimiz salı günü Dışişleri Bakanlığı'nda gerçekleştirdikleri görüşmede, SDG’nin Suriye ordusuna entegrasyonu anlaşmasının uygulanmasını ele aldılar. (Dışişleri Bakanlığı)
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Suriye Savunma Bakanı Murhaf Ebu Kasra, geçtiğimiz ağustos ayında Ankara ile Şam arasında askeri iş birliğine ilişkin mutabakat zaptının imzalanması sırasında (Milli Savunma Bakanlığı)
Suriye'nin kuzeyinde tünelleri temizleme çalışması yapan Türk askerleri (Milli Savunma Bakanlığı)
GKRY Cumhurbaşkanı Nikos Hristodulidis, Baabda Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Avn’ın katılımıyla Lübnan Bayındırlık Bakanı Fayez Rassami ile belgeleri imzaladı, 26 Kasım (AFP)
Total Energies tarafından yayınlanan bu tarihsiz fotoğraf, 16 Ağustos 2023 Çarşamba günü Akdeniz'deki yerine ulaşan Transocean Barents sondaj platformunu gösteriyor