Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turunun rövanşında Slovacko'ya konuk oluyor

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA
TT

Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turunun rövanşında Slovacko'ya konuk oluyor

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turunda 3-0 galip geldiği ilk maçın rövanşında yarın Çekya temsilcisi Slovacko'ya konuk oluyor.
Çekya'nın Uherske Hradiste kentindeki Mestsky Fotbalovy Stadion Miroslava Valenty'de, yerel saatle 20.00'de başlayacak karşılaşmayı, Karadağlı hakem Nikola Dabanovic yönetecek.

Sarı-lacivertliler tur peşinde
Sarı-lacivertli ekip, 4 Ağustos'taki UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turu ilk maçında, Çekya temsilcisi Slovacko'yu Emre Mor ve Lincoln Henrique'nin (2) attığı gollerle 3-0 mağlup etmişti. Fenerbahçe, 8 Ağustos Pazartesi günü ise Spor Toto Süper Lig 2022-23 sezonu ilk maçında, Kadıköy'de, HangiKredi Ümraniyespor ile 3-3 berabere kalarak lige puan kaybıyla başlamıştı.
Deplasmana 3-0 gibi avantajlı bir skorla çıkacak olan sarı-lacivertliler, rövanş maçını da kazanıp turu geçerek adını play-off'a yazdırmak istiyor. Slovacko eşleşmesinden başarıyla geçmesi halinde Fenerbahçe, Avusturya takımı Austria Wien ile eşleşecek.

Jesus'un Fenerbahçe ile dördüncü resmi Avrupa maçı
Fenerbahçe teknik direktörü Jorge Jesus da yeni ekibinin başında dördüncü resmi Avrupa maçına çıkacak. UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turunda, takımı iki maç sonucunda Dinamo Kiev'e elenen deneyimli teknik adam, UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turunda ise 3-0'lık galibiyet yaşadığı 3. maçından sonra, takımının başında 4. Avrupa maçına çıkacak.
Avrupa maçlarında görev almayan sarı-lacivertli ekibin yeni transferi Luan Peres ve Dinamo Kiev karşısında çift sarı kartın ardından kırmızı kartla oyun dışında kalan İsmail Yüksek, Jesus'un görev vermesi halinde sahadaki yerlerini alacak.

Fenerbahçe'deki eksikler
Fenerbahçe, zorlu mücadelede sakatlık sebebiyle 3 futbolcusundan yararlanamayacak.
Sarı-lacivertli ekipte, sakatlıkları süren ancak bireysel çalışmalara başlayan İrfan Can Kahveci, Joao Pedro ve Serdar Aziz'in yarınki maçın kadrosunda olması beklenmiyor. Aynı şekilde sakatlığını atlatıp takımla birlikte çalışmalara başlayan Mert Hakan Yandaş ile sakatlığı devam eden Nazım Sangare'nin, UEFA'ya bildirilen kadroda yer almadıkları için sahaya çıkmayacaklar.
Bu oyunculardan başka yeni transfer Tiago Çukur ile kadroda düşünülmeyen Steven Caulker, Max Meyer ve Mbwana Samatta da listeye eklenmedikleri için kadroda bulunmuyor. Öte yandan Dimitris Pelkas ile Marcel Tisserand da teknik heyet kararıyla kadroda yer almayan isimler arasında.

Avrupa kupalarında 244. maç
UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turu rövanş maçında Çekya'nın Slovacko takımına konuk olacak Fenerbahçe, Avrupa kupalarında 244. karşılaşmasına çıkacak.
Sarı-lacivertli ekip, Avrupa kupalarında oynadığı 243 müsabakada 88 galibiyet, 52 beraberlik ve 103 mağlubiyet yaşadı.
Bu maçlarda rakip fileleri 305 kez havalandıran Fenerbahçe, kalesinde ise 356 gol gördü.

Kupa 2'de 126. maç
Fenerbahçe, eski adıyla UEFA Kupası, yeni adıyla ise UEFA Avrupa Ligi'nde 126. maçını oynayacak.
Sarı-lacivertliler daha önce bu kulvarda oynadığı 125 müsabakada 53 galibiyet, 30 beraberlik ve 42 mağlubiyet yaşadı.
Fenerbahçe rakip filelere 170 gol gönderirken, kalesinde 160 gol gördü.
Sarı-lacivertliler, yeni adıyla UEFA Avrupa Ligi'nde ise 71 maça çıktı.
Bu müsabakalarda 35 galibiyet, 20 beraberlik ve 16 yenilgi yaşayan Fenerbahçe, 98 gol atarken, kalesinde 69 gol gördü.



Arsenal'ı devler ligi finaline taşıyan Arteta: Hiç böyle hissetmemiştim

Mikel Arteta, Arsenal'ı Şampiyonlar Ligi finaline taşıdı (Reuters)
Mikel Arteta, Arsenal'ı Şampiyonlar Ligi finaline taşıdı (Reuters)
TT

Arsenal'ı devler ligi finaline taşıyan Arteta: Hiç böyle hissetmemiştim

Mikel Arteta, Arsenal'ı Şampiyonlar Ligi finaline taşıdı (Reuters)
Mikel Arteta, Arsenal'ı Şampiyonlar Ligi finaline taşıdı (Reuters)

Mikel Arteta, Emirates Stadyumu'ndaki "eşsiz" atmosferin, Arsenal'ı 20 yıl sonra ilk Şampiyonlar Ligi finaline taşımasında kilit rol oynadığını belirtti.

Bukayo Saka'nın ilk yarıda attığı gol, ev sahibi ekibe maçı 1-0 kazanıp toplamda 2-1'lik skorla Atletico Madrid'i eleme şansı vererek, 30 Mayıs'ta Budapeşte'de Bayern Münih veya Paris Saint-Germain'le karşılaşma hakkı kazandırdı.

Arsenal, maç başlamadan çok önce ev sahibi taraftarların coşkulu desteğini arkasına aldı ve Arteta'yla ekibi ikinci maç için stadyuma geldiklerinde coşkuyla karşılandı.

Takımı Premier Lig ve Avrupa dublesine doğru önemli bir adım atan Arteta, bu desteğin Arsenal için ne kadar önemli olduğunu vurguladı.

Arteta, "İnanılmaz bir geceydi" dedi.

Birlikte tekrar tarih yazdık. Bu futbol kulübünde emeği olan herkesle daha fazla gurur duyamaz, daha mutlu olamazdım. Stadyum dışında karşılanma şeklimiz özel ve eşsizdi. Taraftarlarımızın yarattığı atmosfer, enerji, her topu bizimle birlikte yaşadılar, bu stadyumda daha önce hiç böyle bir şey hissetmemiştim. Bunun herkes için ne kadar önemli olduğunu biliyorduk, her şeyimizi ortaya koyduk, çocuklar inanılmaz bir iş çıkardı ve 20 yıl sonra, tarihimizde ikinci kez Şampiyonlar Ligi finaline geri döndük.

sdcsv
Arsenal taraftarları Emirates Stadyumu'nda mükemmel bir atmosfer yarattı (Reuters)

Beklendiği gibi zorlu geçen maçta Arsenal zaman zaman şanslıydı; Giuliano Simeone'nin savunmanın arkasına sarkıp David Raya'yı geçmesinin ardından Gabriel Magalhaes'in penaltıya sebebiyet vermekten kurtulması belki de şanstı.

Ancak itirazlar reddedildi, pozisyon video yardımcı hakem (VAR) tarafından incelendi ve penaltı kararı çıkmadı; Arsenal ise direnip bir üst tura yükseldi.

Bu, Giuliano'nun babası Diego Simeone için hayal kırıklığı anlamına geliyordu. Simeone, Atletico'da geçirdiği 15 yılda Avrupa kupası kazanamadı. Ayrıca bu maç, Fransız oyuncu Antoine Griezmann'ın Şampiyonlar Ligi kariyerinin de sonu gibi görünüyordu. Griezmann, sezon sonunda MLS'e transfer olacak.

Arteta, turnuvadaki yenilgisiz serisini sürdüren Arsenal'ın yarı finaldeki rakibini övdü.

"Bu seviyedeki her rakibin ne kadar zor ve mücadeleci olduğunu biliyoruz" dedi.

Atletico inanılmaz bir takım, mücadele şekilleri, denediğimiz her şeye anında bir cevapları var. Diego orada olağanüstü bir iş çıkardı ve farklar çok küçük. Bu gece üzerimize geldiler.

Independent Türkçe


Tom Aspinall, UFC'ye ne zaman dönecek?

Aspinall, ekimde Ciryl Gane'den gözüne aldığı darbeler sonucu ciddi bir sakatlık yaşadı (AFP)
Aspinall, ekimde Ciryl Gane'den gözüne aldığı darbeler sonucu ciddi bir sakatlık yaşadı (AFP)
TT

Tom Aspinall, UFC'ye ne zaman dönecek?

Aspinall, ekimde Ciryl Gane'den gözüne aldığı darbeler sonucu ciddi bir sakatlık yaşadı (AFP)
Aspinall, ekimde Ciryl Gane'den gözüne aldığı darbeler sonucu ciddi bir sakatlık yaşadı (AFP)

Müsabakalara dönüşüyle ​​ilgili olumlu bir güncelleme yapan Tom Aspinall, yakında "temaslı dövüşlere hazır olacağını" söyledi.

Aspinall en son ekimde dövüşmüştü ve UFC ağırsıklet şampiyonluğunu ilk kez savunurken, Ciryl Gane'den aldığı çok sayıda göz darbesi nedeniyle maç erken bitmişti.

Bu fauller maçın geçersiz sayılmasına ve Aspinall'ın iki gözünden ameliyat geçirmesine yol açmıştı. Gane ise haziranda Beyaz Saray'da düzenlenecek benzeri görülmemiş etkinlikte geçici şampiyonluk için Alex Pereira'yla karşılaşacak.

33 yaşındaki Aspinall'ın, sağlık durumuna bağlı olarak bu maçın galibiyle karşılaşması bekleniyordu ve Britanyalı dövüşçü kendine güveniyor gibi görünüyor.

Aspinall, YouTube kanalında yaptığı açıklamada, "Göz hastanesinden yeni dönüyoruz, bugün tarama yaptırdım ve işler çok iyi gidiyor, bundan çok mutluyum" dedi.

Diyorlar ki, işler doğru yönde ilerlemeye devam ederse, çok yakında temaslı dövüşlere izin verilecek. Spor salonuna geri döndüm, antrenmanlara başladım [ama] henüz sparring yapmıyorum. Ama işler böyle devam ederse, geri döneceğiz. Herkes ne zaman dövüşeceğimi soruyor. Açıkçası, diğer iki adam, Alex ve Ciryl, geçici şampiyonluk için dövüşmek zorunda. Ben de elbette kazananla dövüşeceğim. UFC bana kazananla dövüşeceğimi söyledi. Her şeyden önce iyileşmeliyim, ki bu doğru yolda ilerliyor […] Bunun tamamlanmasını beklemeliyim ve kazananla dövüşeceğiz. Bu kadar basit. Netleşmiş bir ay yok. İzin almayı bekliyorum, ki bu yakında gelecek, bana az önce söylediler. Ve herhangi bir belirli ay UFC'ye bağlı. O ikisi birbirleriyle dövüşmek zorunda. Önce onlar dövüşsünler, ardından toparlansınlar ve herkes hazır olduğunda biz dövüşürüz.

Aspinall'ın genel karnesi 15-3 (1 sonuçsuz maç), UFC karnesi ise 8-1 (1 sonuçsuz maç). Tek yenilgisi 2022'de sakatlık nedeniyle geldi ve bu yenilginin intikamını 2024'te Curtis Blaydes'i nakavt ederek aldı. Ayrıca Aspinall'ın tüm galibiyetleri nakavtla geldi, 14'ü birinci rauntta, diğeri ikinci rauntta.

Pereira'yla karşılaşma veya Gane'le rövanş maçı büyük heyecanla bekleniyor. Pereira eski bir ortasıklet şampiyonu ve iki kez hafif ağırsıklet şampiyonu, Gane ise eski geçici ağırsıklet şampiyonu.

Independent Türkçe


Lamine Yamal çim sahada bireysel çalışmalara başladı

Lamine Jamal (AFP)
Lamine Jamal (AFP)
TT

Lamine Yamal çim sahada bireysel çalışmalara başladı

Lamine Jamal (AFP)
Lamine Jamal (AFP)

Genç yıldız Lamine Yamal, sakatlık sonrası iyileşme sürecinde önemli bir aşama kaydederek takımı FC Barcelona’nın antrenman sahasında çalışmalara yeniden başladı.

Nisan ayında kas yırtığı yaşayan Yamal, yoğun bir rehabilitasyon programından geçiyor. Luis de la Fuente ise genç kanat oyuncusunun 2026 Dünya Kupası’nda kilit rol üstlenmesini umut ediyor.

İspanyol radyo kanalı Cadena SER’in haberine göre Yamal, sakatlığının ardından ilk aşamalarda spor salonunda çalıştıktan sonra kulübün antrenman tesislerinde sahaya inerek bireysel çalışmalara başladı.

Yamal’ın 22 Nisan’da sol bacağındaki arka adalesinde (biceps femoris) kısmi yırtık tespit edilmişti. FC Barcelona, oyuncu için ameliyat yerine konservatif tedavi yöntemini tercih etti.

Bu nedenle genç oyuncu, sezonun geri kalanında La Liga maçlarında forma giyemeyecek. Ancak sahaya dönüşü, hem kendisi hem de İspanya Milli Takımı için moral kaynağı oldu.

Teknik direktör Luis de la Fuente, gerekli sağlık onayını alması durumunda Yamal’ın milli takım planlarında önemli bir yer tuttuğunu vurguladı.

2010 yılında Güney Afrika’da kazandığı şampiyonluğun ardından ikinci kez Dünya Kupası’nı hedefleyen İspanya Milli Futbol Takımı, 2026 Dünya Kupası’nda H Grubu’nda Suudi Arabistan Milli Futbol Takımı, Yeşil Burun Adaları Milli Futbol Takımı ve Uruguay Milli Futbol Takımı ile mücadele edecek.