Türkiye son iki maçta hayal kırıklığı yaşattı

Evinde son dakikada Lüksemburg ile berabere kalan ay-yıldızlılar, Faroe Adaları'na deplasmanda 2-1 mağlup oldu

AA
AA
TT

Türkiye son iki maçta hayal kırıklığı yaşattı

AA
AA

UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup altıncı ve son maçında deplasmanda Faroe Adaları'na 2-1 mağlup olan Türkiye A Milli Futbol Takımı, hayal kırıklığı yaşattı.
UEFA Uluslar Ligi'nde evinde Lüksemburg ile 3-3 berabere kalan Türkiye, grubun zayıf ekiplerinden Faroe Adaları karşısında da kötü bir sonuçla sahadan ayrıldı.
Türk Milli Takımı son dönemde elde ettiği kötü sonuçlarla düşüş yaşadı. UEFA Uluslar B Ligi'nde sergilediği kötü performansın ardından küme düşerek büyük bir başarısızlığa imza atan ay-yıldızlılar, Dünya Kupası elemelerine ise iyi bir başlangıç yapmıştı.
Söz konusu elemelere 4-2'lik Hollanda galibiyetiyle başlayarak büyük bir çıkışa imza atan Türkiye, ardından deplasmanda Norveç'i 3-0 yenmiş ve grubunda liderlik için büyük fırsat yakalamıştı.
Gruptaki 3. maçında evindeki Letonya beraberliğiyle ilk puanlarını kaybeden ay-yıldızlılar, 2,5 aylık bir aranın ardından bu kez Avrupa Şampiyonası Finalleri'nde mücadele etti.
Dünya Kupası elemelerindeki başarılı performansıyla finallere giden Türkiye, büyük bir hayal kırıklığı yaşattı ve gruptan çıkma başarısı gösteremedi.
Türkiye, grubundaki 3 maçta puan dahi alamazken, tek gol atıp kalesinde 8 gol gördü ve elendi.

Teknik adam değişti
Alınan başarısız sonuçların ardından gözünü yeniden Dünya Kupası elemelerine çeviren ay-yıldızlılarda bu süreçte önemli bir değişim yaşandı.
Deplasmanda Hollanda'ya 6-1 yenilen Türkiye'de teknik direktör Şenol Güneş ile yollar ayrılırken, yerine Alman teknik adam Stefan Kuntz göreve getirildi.
Kuntz yönetiminde elemelerde kalan 4 müsabakada 10 puan toplayan ay-yıldızlılar, grubunu 2. sırada tamamlayarak play-off oynama hakkı kazandı. Söz konusu turda Portekiz ile eşleşen Türkiye, rakibine 3-1 yenilerek finallere gitme fırsatını değerlendiremedi.

Uluslar Ligi'nde B Ligi'ne yükselse de son iki maçtaki sonuçlar üzdü
Türkiye A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar Ligi'nde aldığı iyi sonuçlarla C Ligi'nden B Ligi'ne yükselmesine rağmen 1. Grup'taki son iki maçında aldığı kötü sonuçlarla eleştirilere maruz kaldı.
Kendisine göre nispeten çok daha güçsüz ülkelerin bulunduğu 1. Grup'ta ilk 4 maçta gol dahi yemeyen ay-yıldızlılar, 14 gol atarak 12 puan topladı.
Dünya Kupası elemelerindeki iyi sonuçlar sonrası Avrupa Şampiyonası Finalleri'ndeki hayal kırıklığını engelleyemeyen Türk milli takımı, aynı sıkıntıyı UEFA Uluslar Ligi'nde de yaşadı.
Türkiye, uluslar ligindeki iyi sonuçlar sonrası Lüksemburg ile evinde berabere kalıp, Faroe Adaları'na ise mağlup oldu.
Sıralamada kendisinden çok daha geride bulunan Lüksemburg'dan evinde 3 gol yiyen, bir puanı ise son dakikalarda attığı golle kurtaran ay-yıldızlılar, Faroe Adaları'nın da iki golüne engel olamadı.
 



Fas, Arjantin'i yenerek FIFA U-20 Dünya Kupası'nı kazandı

Faslı oyuncular Arjantin'e karşı kazandıkları zaferi ve şampiyonluklarını kutluyor (AP)
Faslı oyuncular Arjantin'e karşı kazandıkları zaferi ve şampiyonluklarını kutluyor (AP)
TT

Fas, Arjantin'i yenerek FIFA U-20 Dünya Kupası'nı kazandı

Faslı oyuncular Arjantin'e karşı kazandıkları zaferi ve şampiyonluklarını kutluyor (AP)
Faslı oyuncular Arjantin'e karşı kazandıkları zaferi ve şampiyonluklarını kutluyor (AP)

Fas milli takımı, bu sabahı Şili'nin başkenti Santiago'da oynanan maçta altı kez üst üste şampiyon olan Arjantin'i 2-0 yenerek tarihinde ilk kez FIFA U-20 Dünya Kupası'nı kazandı. Fas milli takımı için unutulmaz bir geceydi çünkü oyuncular, zorlu bir Latin Amerika takımına karşı üstünlüklerini sergilediler.

Fas'ın yıldız oyuncusu Yassir Sabiri, maçın 12. ve 29. dakikalarında gol attı.

  Faslı oyuncular taraftarlarının önünde sevinç yaşıyor (AFP)Faslı oyuncular taraftarlarının önünde sevinç yaşıyor (AFP)

Fas genç milli takımı, yarı finalde Fransa'yı 1-1 berabere kaldıktan sonra penaltı atışlarında 5-4 yenerek heyecan dolu bir serüvenin ardından tarihinde ilk kez finale yükseldi. Fas milli takımı, turnuva boyunca disiplinli, coşkulu ve mücadeleci bir performans sergiledi ve tüm yaş gruplarında meyvelerini vermeye başlayan yıllar süren çalışmaların ardından Fas futbol tarihinde haklı olarak yeni bir sayfa açtı.

 Faslı taraftarlar şampiyonluğun sevincini yaşıyor (AFP)Faslı taraftarlar şampiyonluğun sevincini yaşıyor (AFP)

Fas, FIFA U-20 Dünya Kupası'nı kazanma yolunda en güçlü takımlardan bazılarını mağlup etti. Grup maçlarına İspanya'yı 2-0, Brezilya'yı 2-1 yendikten sonra Meksika'ya 1-0 yenilerek başladı. Son 16 turunda Güney Kore'yi 2-1 mağlup ettikten sonra çeyrek finalde Amerika Birleşik Devletleri'ni 3-1 yendiler. Yarı finalde ise uzatmalarda 1-1 berabere kaldıkları Fransa'yı penaltılarda elediler. Zorlu yolculukları, altı kez üst üste şampiyon olan Arjantin'i 2-0 yenerek sona erdi.

Yassir her iki golü de attı (AFP)Yassir her iki golü de attı (AFP)

Milli Takım Teknik Direktörü Muhammed Vehbi, özellikle Fransa'ya karşı penaltı atışlarında üçüncü kaleci Abdulhakim el Meshabi'yi sahaya sürerek Fas'ın finale çıkmasını sağlayan sıra dışı ve cesur kararlarıyla Fas'ın en önemli figürlerinden biri haline geldi. Vehbi, fiziksel güç ve taktik disiplini bir araya getiren uyumlu sisteme ve zorlu rekabete rağmen zihinsel olgunluğunu kanıtlamış genç jenerasyona güveniyor.


Manchester United'ın patronu Ruben Amorim: Futbolcular maç izlemiyor

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters
TT

Manchester United'ın patronu Ruben Amorim: Futbolcular maç izlemiyor

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters

Ruben Amorim, günümüz futbolcularının önceki nesillerin oyuncuları kadar çok maç izlemediğinden yakındı.

Dikkat dağıtıcı çok fazla unsur olduğunu söyleyen Manchester United menajeri, takımından bazı oyuncuların televizyonu açıp diğer takımların maçlarını izlememeyi tercih ettiğini belirtti.

Kaptanı Bruno Fernandes'in oyuna bağlılığı konusunda istisna olduğunu vurguladı.

Amorim, "Günümüzde futbolcular ne yazık ki çok fazla maç izlemiyor" dedi.

Artık her şey farklı. Bir sürü dikkat dağıtıcı şey var. Bence çok fazla maç izlemiyorlar. Bruno televizyondaki her maçı izliyor. Ama sonra gerçekten iyi oynayan bazı çocuklar oluyor. Farklı bir şeyler yapmak istiyorlar. Sorun değil.

Amorim, Fernandes'in bu sezon 11 metreden iki kez başarısız olmasına rağmen United'ın penaltıcısı olmaya devam edeceğini doğruladı. Fernandes,Fulham maçında topu direğin üzerinden dışarı yolladı ve Brentford karşılaşmasında kaleci Caoimhin Kelleher'i geçemedi.

United yaz aylarında penaltıcı olarak mükemmel geçmişleri olan Bryan Mbeumo ve Benjamin Sesko'yu transfer etti ancak Fernandes bir daha kaçırmamak için antrenman sahasında sıkı çalışıyor.

Amorim "Evet, asıl penaltıcı o" diye doğruladı.

Çok fazla gol atıyor. Başka seçeneklerimiz de var. İhtiyacımız olursa değiştirebiliriz. Ama Bruno'nun bu sorunu çözeceğine inancım tam. Sanırım 70 penaltı kullandı. 9 tanesini kaçırdı, iki tanesini de benimle kaçırdı, bu yüzden çok sinirliyim. Ama kendine çok güveniyor. Penaltı antrenmanı yapıyor. Penaltı atışının nasıl izlendiğini anlamaya çalışıyor.

Independent Türkçe


Salah dünyanın en zengin oyuncuları arasında

Muhammed Salah (DPA)
Muhammed Salah (DPA)
TT

Salah dünyanın en zengin oyuncuları arasında

Muhammed Salah (DPA)
Muhammed Salah (DPA)

Liverpool'un Mısırlı forveti Muhammed Salah, Portekizli Cristiano Ronaldo ve Arjantinli Lionel Messi gibi önemli yıldızların ardından dünyanın en zengin futbolcuları listesine yedinci sıradan girdi.  

Ronaldo, Forbes'un 2025-26 futbol sezonu için en çok kazanan oyuncular listesinde 280 milyon dolar kazancı ile zirvede yer alıyor. Bu kazancın 230 milyon doları Al-Nassr'dan, 50 milyon doları ise sponsorluk anlaşmalarından geliyor.

40 yaşındaki Ronaldo, sözleşmesini uzattıktan sonra hem saha içinde hem de saha dışında takımına liderlik etmeye devam ediyor.

Lionel Messi, Amerikan kulübü Inter Miami'den kazandığı 130 milyon dolarla ikinci sırada yer alırken, Suudi Arabistan kulübü Al-Ittihad'da forma giyen Fransız Karim Benzema, 104 milyon dolarla üçüncü sırada yer alıyor.

Fransız Kylian Mbappé (95 milyon dolar) ve Norveçli Erling Haaland (80 milyon dolar) ilk beş sırayı tamamlıyor.

Yeni yüzler arasında Real Madrid'de oynayan İngiliz Jude Bellingham (44 milyon dolar) ve Barcelona'nın forveti İspanyol Lamine Yamal (43 milyon dolar) yer aldı, bu da futbol dünyasında bir gençlik hareketinin başladığını gösteriyor.

Genel olarak, en iyi 10 futbolcunun 945 milyon dolar kazanması bekleniyor. La Liga, en çok temsil edilen oyuncular listesinin başında yer alırken, Ronaldo ve Messi gibi tecrübeli oyuncularla rekabet eden genç yıldızların sayısı da giderek artıyor.