Lübnan Cumhurbaşkanlığı, İsrail ile deniz sınırlarının çizilmesi konusunda arabuluculuk yapan ABD Dışişleri Bakanlığı Enerji Güvenliği Danışmanı Amos Hochstein’den bu hafta sonuna kadar konu hakkında ‘yazılı bir teklif’ beklediklerini duyurdu.
Cumhurbaşkanlığı’nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, Lübnan Meclis Başkan Yardımcısı Elias Bou Saab’ın geçen hafta New York ziyareti sırasında Hochstein ile bir araya geldiği ifade edildi.
Bou Saab’ın Cumhurbaşkanı Mişel Avn’a görüşme hakkında bilgi verdiği de belirtildi.
İsrail Başbakanı Yair Lapid, dün Lübnan ile tartışmalı Karish gaz sahasındaki sondaj kulesinden gaz üretimi konusunda bir güvenlik toplantısı düzenledi.
Yedioth Ahronoth’un haberine göre, toplantıya Savunma Bakanı Benny Gantz’ın yanı sıra güvenlik yetkilileri ve enerji uzmanları da katıldı.
Lübnan, İsrail ile deniz sınırlarının çizilmesi konusunda ABD’nin ‘yazılı teklifini’ bekliyor

ABD Dışişleri Bakanlığı Enerji Güvenliği Danışmanı Amos Hochstein (AFP)
Lübnan, İsrail ile deniz sınırlarının çizilmesi konusunda ABD’nin ‘yazılı teklifini’ bekliyor

ABD Dışişleri Bakanlığı Enerji Güvenliği Danışmanı Amos Hochstein (AFP)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة