Lübnan Savunma Bakanı Muris Slim, Meclis önünde gösteri düzenleyen emekli askerlere "maaşlarının yüzde 300 artırılacağını" söyledi.
Emekli askerler, "düşük maaş" ve "kötü yaşam koşullarını" protesto etmek için 2022 bütçe görüşmelerinin yapıldığı Meclis binası önünde toplandı.
Savunma Bakanı Silm de göstericilere destek için yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı Beyrut'taki Meclis binasının önüne geldi.
Silm, göstericiler ile hükümet arasında müzakere yapmak için bir müddet Mecliste görüşmelerde bulundu.
Ardından emekli askerlerin bulunduğu alana gelen Slim, göstericilere hitaben yaptığı açıklamada, "Maaşların yüzde 300 artırılmasına karar verildi" ifadesini kullandı.
Slim, değişen maaşların 2023 bütçesinden tahsil edileceğini ve o dönemki bütçe esas alınarak değişikliklerin yapılacağını söyledi.
Lübnan'da emekli askerlerin maaşı yüzde 300 artırılıyor
https://turkish.aawsat.com/home/article/3896126/l%C3%BCbnanda-emekli-askerlerin-maa%C5%9F%C4%B1-y%C3%BCzde-300-art%C4%B1r%C4%B1l%C4%B1yor
Lübnan'da emekli askerlerin maaşı yüzde 300 artırılıyor
Fotoğraf: AA
- Beyrut: Şarku’l Avsat
- Beyrut: Şarku’l Avsat
Lübnan'da emekli askerlerin maaşı yüzde 300 artırılıyor
Fotoğraf: AA
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة
Hizbullah tarafından Lübnan'ın güneyindeki Kaleviyeh köyüne yerleştirilen bir füze maketi… Duvarda “Silahlarımızı bırakmayacağız” yazıyor. (EPA)
13 Ocak 2026'da Gazze Şehri sahilinde yerinden edilmiş Filistinliler için kurulan bir kamp (AP)
Gazze'yi yönetmekle görevlendirilen teknokrat komite dün Kahire'de toplandı (Reuters)
Gazze'nin güneyindeki Refah'ta, Hamas'ın silahlı kanadı olan Kassam Tugayları mensupları (Arşiv- Reuters)