Rusya eski Devlet Başkanı Dmitry Medvedev, Rusya’nın sınırlarının aşılması durumunda kendisini nükleer silahlarla savunma hakkına sahip olduğunu ve bunun ‘kesinlikle bir blöf olmadığını’ söyledi.
Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Medvedev, Rusya’nın işgali altındaki Ukrayna’nın geniş bölgelerinde düzenlenen referandumlar üzerine Batı ile gerginlik tırmanırken, Moskova’nın herhangi bir uyarı yapmadan yanıt verme hakkı olduğu konusunda uyardı.
2008-2012 yıllarında devlet başkanı iken Batı yönelimli bir liberal olarak bilinen Medvedev, son aylarda Batı ve Ukrayna hakkında agresif açıklamalar yapıyor.
Medvedev, “Size bir kez daha hatırlatmak zorundayım. Rusya’nın gerekirse nükleer silah kullanma hakkı vardır” dedi.
Moskova’nın bunu önceden belirlenmiş durumlarda ve devlet kurallarına sıkı sıkıya bağlı kalarak yapacağını da ekledi.
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rusya’ya ‘nükleer silahlar hakkında boşboğazlık etmeyi bırak’ mesajı gönderdiklerini bildirdi.
Rusya Devlet Duması Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Leonid Slutsky ise, Washington yetkililerini Rusya’ya uyarıda bulunmadan önce Moskova’nın nükleer doktrinini tanımaya çağırdı.
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya’nın nükleer tehditlerini ciddiye aldığını ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in blöf yaptığını düşünmediğini söyledi.
Ukrayna’daki savaş on binlerce ölüme, bazı şehirlerde büyük yıkıma ve küresel olarak enflasyonun artmasına neden oldu.
Medvedev’den Batı’ya uyarı: Nükleer tehdit bir blöf değil
https://turkish.aawsat.com/home/article/3897831/medvedev%E2%80%99den-bat%C4%B1%E2%80%99ya-uyar%C4%B1-n%C3%BCkleer-tehdit-bir-bl%C3%B6f-de%C4%9Fil
Medvedev’den Batı’ya uyarı: Nükleer tehdit bir blöf değil
Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Medvedev (AP)
- Moskova: Şarku’l Avsat
- Moskova: Şarku’l Avsat
Medvedev’den Batı’ya uyarı: Nükleer tehdit bir blöf değil
Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Medvedev (AP)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ve Umman Dışişleri Bakanı Bedr el-Busaidi, Tahran'da yaptıkları görüşmede, 10 Ocak (İran Cumhurbaşkanlığı web sitesi)
Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed eş-Şera, Şam'daki Hristiyan toplumundan bir heyetle bir araya geldi. (SANA)
Kamışlı'daki Hristiyanlar, Suriye ordusu ile Suriye Demokratik Güçleri (SDG) arasındaki çatışmalardan kaçan yerinden edilmiş kişiler için kilisede yemek hazırlıyor. (Facebook)
Suriye'nin kuzeydoğusunda bulunan Haseke'deki Doğu Asur Kilisesi (Wikipedia)
Suriye'nin kuzeydoğusundaki Süryani Askeri Konseyi (Arşiv)
Asuri Habur Muhafız Konseyi’ndeki kadın güçler (Konseyin sosyal medya hesabı)