Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi, ordu komutanlarıyla silahlı kuvvetlerin görevlerini ve Mısır ulusal güvenliğinin temel direklerini koruma çabalarını görüştü. Görüşme, Ekim 1973 Savaşı zaferinin 49’uncu yıl dönümüne denk geldi.
Mısır Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü tarafından yapılan açıklamaya göre Silahlı Kuvvetler Yüksek Kurulu’nun toplantısına başkanlık eden Sisi, Mısır halkını ve silahlı kuvvetlerini Ekim Zaferi vesilesiyle tebrik etti. Söz konusu toplantıda silahlı kuvvetlerin görevleri ve Mısır ulusal güvenliğinin temel direklerini devlet kurumlarıyla iş birliği ve koordinasyon içerisinde tüm stratejik yönleriyle himaye etme çabaları ele alındı.
Sisi, dün sabah Ekim Zaferi kutlaması vesilesiyle düzenlenen törende Meçhul Asker Anıtı'na, aynı zamanda Enver Sedat ve Cemal Abdunnasır adına çelenk bıraktı. Sisi’ye Savunma Bakanı Orgeneral Muhammed Zeki ve Genelkurmay Başkanı Usame Rüşdi Asker eşlik etti.
Şarku’l Avsat’ın edindiği bilgilere göre Mısır Başbakanı Mustafa Madbuli, Ekim Zaferi yıl dönümü kutlamaları vesilesiyle Cumhurbaşkanı Sisi'ye gönderdiği tebrik telgrafında, ülke genelinde kapsamlı bir kalkınma sağlamak için hükümetin elinden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğini taahhüt etti. Ayrıca bu ebedi hatıranın Mısır'a ilerleme ve refah olarak dönmesi temennisinde bulundu.
Sisi, ordunun ulusal güvenliği koruma çalışmalarını görüştü
https://turkish.aawsat.com/home/article/3911286/sisi-ordunun-ulusal-g%C3%BCvenli%C4%9Fi-koruma-%C3%A7al%C4%B1%C5%9Fmalar%C4%B1n%C4%B1-g%C3%B6r%C3%BC%C5%9Ft%C3%BC
Sisi, ordunun ulusal güvenliği koruma çalışmalarını görüştü
Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’ye Savunma Bakanı Orgeneral Muhammed Zeki ve Genelkurmay Başkanı Usame Rüşdi Asker eşlik etti (Mısır cumhurbaşkanlığı)
- Kahire: Şarku’l Avsat
- Kahire: Şarku’l Avsat
Sisi, ordunun ulusal güvenliği koruma çalışmalarını görüştü
Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’ye Savunma Bakanı Orgeneral Muhammed Zeki ve Genelkurmay Başkanı Usame Rüşdi Asker eşlik etti (Mısır cumhurbaşkanlığı)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة
Sudan'ın Darfur bölgesindeki Faşir sokaklarında silahlarıyla kutlama yapan HDK üyeleri, 26 Ekim 2025 (AFP)
Sudan'ın Kuzey Darfur’un Faşir şehri yakınlarındaki Zemzem Mülteci Kampı, Ocak 2024 (Reuters)
Sudan'ın Port Sudan kentinde, HDK’ya ait İHA’ların yakıt depolama tesislerini hedef alan saldırısının ardından yakıt deposundan yükselen alev ve dumanlar, 5 Mayıs 2025 (Reuters)
Suriye hükümet güçleri, 19 Ocak 2026'da Suriye'nin doğusundaki Deyrizor'da konuşlandı (AFP)
Halep Valisi Azzam el-Garib, Abdurrahman Selame’nin Rakka Valiliği görevine atanması münasebetiyle X üzerinden tebrik mesajı yayınladı.
Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed eş-Şera, 10 Mart 2025 tarihinde Suriye'nin başkenti Şam'da ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) lideri Mazlum Abdi ile tokalaşırken (SANA)