Mohammed Salah, Şampiyonlar Ligi tarihinin en hızlı hat-trick’ini yaparak, Gomis'in rekorunu kırdı

Liverpool’un dördüncü golünü atan Salah (DPA)
Liverpool’un dördüncü golünü atan Salah (DPA)
TT

Mohammed Salah, Şampiyonlar Ligi tarihinin en hızlı hat-trick’ini yaparak, Gomis'in rekorunu kırdı

Liverpool’un dördüncü golünü atan Salah (DPA)
Liverpool’un dördüncü golünü atan Salah (DPA)

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 4. Haftasında Liverpool’un Rangers'ı 7-1 mağlup etti. Maçta Mısırlı yıldız futbolcu Mohammed Salah, Rangers karşısında 6 dakika 12 saniye içinde üç gol atarak, Şampiyonlar Ligi tarihinin en hızlı hat-trick'ini kaydetti.
Maçta Brezilyalı Roberto Firmino  24 ve 25. dakikalarda gol atarken, Darvin Nunez 66, Harvey Elliiott ise 87. dakikada gol atan isimler oldu. Maçta ilk golü ise 7. dakikada Rangers’dan Scott Arfield kaydetti.
Şampiyonlar Ligi'nde Liverpool'un dün akşam Glasgow Rangers deplasmanında aldığı 7-1'lik tarihi galibiyete hat-trick yaparak katkı sağlayan Mısırlı yıldız Mohamed Salah, turnuvada Galatasaraylı Bafetimbi Gomis'e ait olan rekoru kırdı.
Bu alanda daha önceki rekor ise şimdilerde Galatasaray forması giyen Bafetimbi Gomis'e aitti.  Salah'ın en kısa sürede hat-trick rekoru, daha öncesinde Bafetimbi Gomis'e aitti. Şimdilerde Galatasaray kadrosunda yer alan Fransız golcü, Lyon döneminde bu rekoru kırmayı başarmıştı.
7 Aralık 2011'de Lyon, deplasmanda Dinamo Zagreb'i yine 7-1 ile geçerken Gomis, yaklaşık 8 dakikalık bir süre içerisinde hat-trick yapmayı başarmıştı. Maçta Lyon 1-0 geri düşerken Gomis'in 45, 49 ve 52. dakikadaki gollerine 47'de Maxime Gonalons da eşlik edince skor 4-1'e gelmişti. Kalan bölümde Lisandro Lopez ve Jimmy Briand ile Bafetimbi Gomis bir kez daha ağları sarsınca maç 7-1 sona ermişti.
Opta istatistiklerine göre, Şampiyonlar Ligi müsabakasında oyuna 68. dakikada dahil olan Salah, 75, 80 ve 81. dakikalarda fileleri havalandırdı. Salah, 6 dakika 12 saniye içerisinde üç gol atarak tarihin en hızlı hat-trick yapan futbolcusu unvanına sahip oldu.



John Cena, WWE hayranlarının zorbalaması yüzünden saç ektirmiş

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters
TT

John Cena, WWE hayranlarının zorbalaması yüzünden saç ektirmiş

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters

John Cena, internette keliyle alay edilmesinin ardından kısa süre önce saç ektirdiğini açıkladı.

Cumartesi gecesi WWE'nin düzenlediği Wrestlemania 41'de şampiyon olan 47 yaşındaki profesyonel güreşçi, 21 Nisan'da The Pat McAfee Show'da saç çizgisine dikkat çekti.

Geliyor. Evet, siz aptalları dinliyorum. Sizin için bir manşet daha: Saç ekimi. Bunda utanılacak bir şey yok. Bir sorunum var, onu çözmeye çalışıyorum. Size kimin yaptığını söylemeyeceğim çünkü hâlâ iyileşmesini bekliyorum. İyileştiğinde ve uzun buklelerim olduğunda, 'Bu adama gidin' diyeceğim.

Cena, prosedürün nasıl işlediğini şöyle açıkladı:

Yan taraftakileri alıp üst tarafa yerleştiriyorlar. Çıkması biraz zaman alıyor. Geliyor. Umarım birkaç ay içinde daha iyi görünücek.

Cena daha sonra cerrahi müdahale yaptırma kararı hakkında konuştu.

Çok fazla kel nokta pankartı gördüm. Saçlarınız dökülüyor çünkü yenilerinin çıkması gerekiyor, bu yüzden eskileri dökülüyor. Kasımda yaptırdım, işte o zaman yarı dazlak oldum.

Stüdyodaki izleyicilere seslenen Cena şöyle espri yaptı:

Bu arada, ihtiyaçlarımın ve duygularımın bu kadar farkında olduğunuz için teşekkür ederim çünkü kontrol edemediğim genetik bir sorun yüzünden beni paramparça ettiniz.

Sporcu, aldığı yorumlara bir örnek verdi:

Orada yeterince iyi görünmüyorsun.

"Bu hiç hoş değil" diye devam etti.

Bana hiç iyi davranmıyorsunuz. Ben Rumble'da kazanmaya çalışıyorum, siz 'Adamın keli var' diyorsunuz. Bu adil değil. Bunu kontrol edemem. Her 10 erkekten 7'sinin başına geliyor. İçinizden biri beni kenara çekebilirdi. Ama hayır, hep bir ağızdan tezahürat yapıp beni küçük düşürdünüz ve beni utandırdınız. Bunun nasıl bir şey olduğunu bilmiyorsunuz. Bu düpedüz zorbalık ve hiç hoş değil. Ameliyatla saç ektirmem için bana zorbalık yaptığınız için teşekkür ederim. İşte beni bu kadar zorladınız.

Peacemaker oyuncusu saç ektirdiğini açıkça itiraf eden tek erkek yıldız değil. Diğerleri arasında aktör James Nesbitt, futbol yıldızı Wayne Rooney ve komedyen Jimmy Carr yer alıyor.

Nesbitt saç ektirmenin kendisine daha iyi roller bulmasını sağladığını söyleyecek kadar ileri gitmişti.

2011'de Radio Times'a, "Kariyer açısından bir etkisi oldu. O zamandan beri aldığım başroller açısından muhtemelen yardımcı oldu" diye konuşmuştu.

Bu konuda açık olduğum için çok mutluydum.

Independent Türkçe