Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Doğu Akdeniz ve Ege Denizi’nde yaşanan gelişmelere ilişkin yaptığı değerlendirmede Türkiye’nin açıklamaları karşısında Yunanistan'a destek vererek, “Ortak hedefimiz, Doğu Akdeniz'in ekonomik potansiyelini değerlendirmek olmalıdır” dedi.
DPA’nın haberine göre Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile görüşmek üzere Atina'ya giden Scholz, Ta Nea gazetesine yaptığı açıklamada, “Bir NATO ülkesinin diğer bir müttefikin egemenliğini sorgulaması kabul edilebilir bir şey değil” ifadelerini kullandı.
Ege Denizi’ne komşu iki NATO ülkesi Türkiye ve Yunanistan arasında gerilim tırmanmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz haftalarda yaptığı bir konuşmada sarf ettiği, “Bir gece ansızın gelebiliriz” sözleri Yunanistan’da tepkilere neden olmuştu.
Ankara ve Atina'ya anlaşmazlığı diyalog yoluyla çözme çağrısında bulunan Scholz, “Yunanistan ve Türkiye arasındaki iyi komşuluk ilişkileri sadece iki ülke için değil, tüm Avrupa için önemli. Almanya, iki ülke arasındaki açık sorunların diyalog yoluyla ve uluslararası hukuk temelinde çözülmesi gerektiğini savunuyor. Ortak hedefimiz, Doğu Akdeniz'in ekonomik potansiyelini değerlendirmek olmalıdır” diyerek, Atina ve Ankara’nın faydalı görmesi halinde Almanya’nın devreye girebileceğine dikkati çekti.
Almanya Başbakanı, Türkiye’ye karşı Yunanistan’ı savundu

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis ile görüştü (EPA)
Almanya Başbakanı, Türkiye’ye karşı Yunanistan’ı savundu

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis ile görüştü (EPA)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة