İran'da Mahsa Amini'nin gözaltına alındıktan sonra ölmesi üzerine başlayan protestolarla ilgili tutuklanan ve 10 gün hapiste kalan 16 yaşındaki çocuğun hapisten çıktıktan sonra intihar ettiği bildirildi.
Muhaliflere ait İran Öğretmen Meslek Birlikleri Koordinasyon Konseyi'nin sosyal medya hesabından konuya dair açıklama yapıldı.
Açıklamada, ülkedeki protestolarla ilgili Doğu Azerbaycan eyaletine bağlı Culfa kentinde tutuklanan 16 yaşındaki Arşiya Imamkolizade'nin, 10 gün hapiste tutulmasının ardından kefaletle serbest bırakıldıktan iki gün sonra intihar ettiği aktarıldı.
Cenaze töreniyle ilgili sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, çocuğun annesi olduğu söylenen ve mezar başında ağıt yakan bir kadının Türkçe olarak "Sen kendini öldürecek biri değildin, ne yaptılar sana?" ifadelerini kullandığı duyuldu.
İntihar ettiği açıklanan çocuğun, Mahsa Amini'nin ölümünden sonra başlayan protestolar sırasında bazı gençler arasında yayılan "sokaktaki din adamlarının sarıklarının düşürülmesi eylemi" nedeniyle tutuklandığı ifade edildi.
İran'da 'mollaların sarıklarını düşürmek' gerekçesiyle tutuklanan çocuk hapisten çıktıktan sonra intihar etti
https://turkish.aawsat.com/home/article/4014771/i%CC%87randa-mollalar%C4%B1n-sar%C4%B1klar%C4%B1n%C4%B1-d%C3%BC%C5%9F%C3%BCrmek-gerek%C3%A7esiyle-tutuklanan-%C3%A7ocuk-hapisten
İran'da 'mollaların sarıklarını düşürmek' gerekçesiyle tutuklanan çocuk hapisten çıktıktan sonra intihar etti
16 yaşındaki çocuğun 10 gün hapiste kaldığı kaydedildi
Fotoğraf: AA
- ANKARA: Şarku’l Avsat
- ANKARA: Şarku’l Avsat
İran'da 'mollaların sarıklarını düşürmek' gerekçesiyle tutuklanan çocuk hapisten çıktıktan sonra intihar etti
Fotoğraf: AA
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة
Suriye'nin kuzeydoğusundaki SDG milisleri (AFP)
Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed eş-Şera, 5 Aralık'ta Şam'da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ile bir araya geldi. (Türk Silahlı Kuvvetleri’nin resmi X hesabı)
8 Aralık'ta Deyrizor'da düzenlenen askeri geçit töreni sırasında Suriye ordu birlikleri (X)
Suriye'nin kuzeydoğusundaki SDG milisleri (AFP)
Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed eş-Şera ve SDG lideri Mazlum Abdi, SDG'nin Suriye devlet kurumlarına entegre edilmesine yönelik anlaşmanın imza töreninde, 10 Mart 2025 (EPA)
Türkiye ve Suriye genelkurmay başkanları, Şam'daki Ortak Harekât Merkezi’ni ziyaret etti. (Türk Silahlı Kuvvetleri’nin resmi X hesabı)