Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Romanya'nın Bükreş’te gazetecilere verdiği demeçte, NATO'yu Kiev'in ittifaka katılma başvurusunu işleme koymasını istedi.
Bloomberg’in haberine göre Kuleba açıklamasında, “Savaş kazanılana kadar boş boş oturmak zorunda değiliz” diyerek Ukrayna'nın 2008'de NATO üyeliğinin geciktirmesini ‘stratejik bir hata’ olarak değerlendirdi.
Açıklamasında, Ukrayna'nın NATO'dan acilen tank temin etmesi gerektiğini yineleyen Kuleba, Ukrayna ve Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın (UAEA) Rusya'nın Zaporijya'daki nükleer santrali terk etmesi gerektiği konusunda anlaştığını, ayrıca UAEA’nın "mekik diplomasisi" yürüteceğini kaydetti.
Kuleba, Ukrayna'nın binlerce jeneratöre ve yüzlerce trafoya ihtiyacı olduğunu ancak bunları ithal etmekte lojistik zorluklarla karşılaştığını vurguladı.
Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba’dan NATO'ya çağrı
https://turkish.aawsat.com/home/article/4017081/ukrayna-d%C4%B1%C5%9Fi%C5%9Fleri-bakan%C4%B1-kuleba%E2%80%99dan-natoya-%C3%A7a%C4%9Fr%C4%B1
Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba’dan NATO'ya çağrı
Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Ukrayna'nın NATO’ya üyelik talebini işleme koymasını istedi
Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba. (AFP)
- Bükreş: Şarku’l Avsat
- Bükreş: Şarku’l Avsat
Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba’dan NATO'ya çağrı
Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba. (AFP)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة
Şeyh Maksud mahallesindeki bir bölgeden tahliye edilen siviller (AP)
Suriye güvenlik güçleri, Halep'teki Şeyh Maksud mahallesinin sakinlerini tehlike bölgesinden tahliye etti. (AFP)
10 Mart'ta Şam'da imzalanan mutabakat sırasında Cumhurbaşkanı Ahmed eş-Şara ve Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Lideri (SANA/AFP)
Yerinden edilmiş insanlar eşyalarıyla birlikte Halep'in Şeyh Maksud ve Eşrefiye mahallelerinden ayrılıyor, 7 Ocak 2026 (Reuters)
Cumhurbaşkanı Ahmed Şara Şam’da bir Türk siyasi, güvenlik ve askeri heyetini kabul ediyor, 22 Aralık (Suriye Cumhurbaşkanlığı)
Halep'te Şeyh Maksud ve Eşrefiye mahallelerinin önündeki otobüslerin yakınında duran bir Suriye güvenlik görevlisi, 9 Ocak 2026 (AFP)
Halep'te Şeyh Maksud ve Eşrefiye mahallelerine giden Leyramun Meydanı, 9 Ocak 2026 (AFP)
Güneş Gazze şehrinin üzerinde batarken Filistinliler yıkılmış binaların enkazı arasında yürüyor (AP)