İran Milli Takımı'nın 2022 FIFA Dünya Kupası'na, ABD'ye yenilerek veda etmesini kutlayan bir protestocunun, güvenlik güçleri tarafından vurularak öldürüldüğü bildirildi.
Norveç merkezli İran İnsan Hakları Örgütü tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, 27 yaşındaki Mehran Semak, ülkenin kuzeydoğusundaki Gilan eyaletine bağlı Bender Enzeli kentindeki "mağlubiyeti kutlama" gösterisi sırasında öldürüldü.
Açıklamada, Semak'ın kutlamalar sırasında arabasının kornasını çalınca güvenlik güçleri tarafından açılan ateşle başından vurularak öldürüldüğü ifade edildi.
Öte yandan İran Milli Takımı'nın oyuncularından Said İzzetullahi, Instagram hesabından konuya dair paylaşım yaptı. İzzetullahi, öldürülen kişinin çocukluk arkadaşı olduğunu belirtti.
Dünya Kupası için Katar'da bulunan İzzetullahi, yıllar önce birlikte çektirdikleri fotoğrafı paylaşarak, "Dün geceki acı mağlubiyetten sonra senin vefat haberini almak yüreğimi daha çok yaktı. "Eski dostum, bilmelisin ki her geçen gün bu dünyada insanlık daha da azalıyor" ifadelerini kullandı.
Katar'daki Dünya Kupası'nda İran'ın ABD’ye 1-0 yenilgisi sonrası ülkenin çeşitli kentlerinde sokaklara çıkan bazı gruplar, slogan atıp havai fişek ateşleyerek mağlubiyet kutlamaları yapmıştı.
Sosyal medyada paylaşılan videolarda, kutlama yapan İranlıların slogan atarak havai fişek ateşlediği, araç konvoyları oluşturdukları görülmüştü.
İran İnsan Hakları Örgütü: Güvenlik güçleri İran'ın Dünya Kupası'ndan elenmesini kutlayan kişiyi öldürdü
https://turkish.aawsat.com/home/article/4018326/i%CC%87ran-i%CC%87nsan-haklar%C4%B1-%C3%B6rg%C3%BCt%C3%BC-g%C3%BCvenlik-g%C3%BC%C3%A7leri-i%CC%87ran%C4%B1n-d%C3%BCnya-kupas%C4%B1ndan
İran İnsan Hakları Örgütü: Güvenlik güçleri İran'ın Dünya Kupası'ndan elenmesini kutlayan kişiyi öldürdü
Fotoğraf: AA
- ANKARA: Şarku’l Avsat
- ANKARA: Şarku’l Avsat
İran İnsan Hakları Örgütü: Güvenlik güçleri İran'ın Dünya Kupası'ndan elenmesini kutlayan kişiyi öldürdü
Fotoğraf: AA
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة
Hizbullah tarafından Lübnan'ın güneyindeki Kaleviyeh köyüne yerleştirilen bir füze maketi… Duvarda “Silahlarımızı bırakmayacağız” yazıyor. (EPA)
13 Ocak 2026'da Gazze Şehri sahilinde yerinden edilmiş Filistinliler için kurulan bir kamp (AP)
Gazze'yi yönetmekle görevlendirilen teknokrat komite dün Kahire'de toplandı (Reuters)
Gazze'nin güneyindeki Refah'ta, Hamas'ın silahlı kanadı olan Kassam Tugayları mensupları (Arşiv- Reuters)
Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed eş-Şara (Reuters – Arşiv)