Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının normalleştirilmemesi gerektiğini belirterek "Sınırların zorla değiştirilmesini onaylayacak herhangi bir anlaşmayı kabul edemeyiz. Herhangi bir barış görüşmesi, Ukrayna makamlarının rızasıyla yapılmalıdır." dedi.
Polonya'nın Lodz şehrinde düzenlenen Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Bakanlar Konseyi Toplantısı'nın açılışında konuşan Duda, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik "acımasız" bir saldırı gerçekleştirdiğini söyledi.
Duda, Polonya'nın AGİT dönem başkanlığına bu saldırganlığın damgasını vurduğunun altını çizerek "Ne yazık ki AGİT üye devletlerinden biri olan Rusya, tüm kuralları acımasızca ihlal etti. Hiç şüphe yok ki Rusya, politikasında uzlaşmaya varılamayan ve sözüne inanılamayan bir suç devletidir" diye konuştu.
Ukrayna'daki sivillerin planlı bir şekilde öldürüldüğünü öne süren Duda, buna göz yummayacaklarını vurguladı.
Cumhurbaşkanı Duda, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının normalleştirilmemesi gerektiğini belirterek "Sınırların zorla değiştirilmesini onaylayacak herhangi bir anlaşmayı kabul edemeyiz. Herhangi bir barış görüşmesi, Ukrayna makamlarının rızasıyla yapılmalıdır" ifadelerini kullandı.
Moldova'nın Avrupa Birliği (AB) ile entegrasyonu konusunda da Rusya'nın iç güvenliği tehdit eden eylemleri olduğuna dikkati çeken Andrzej Duda, "Maalesef AGİT'in siyasi ve askeri boyuttaki imkanları yetersiz. Bu organizasyon, iyi niyet ve işbirliğine dayanmaktadır" değerlendirmesinde bulundu.
Polonya Cumhurbaşkanı: Herhangi bir barış görüşmesi Ukrayna makamlarının rızasıyla yapılmalıdır
https://turkish.aawsat.com/home/article/4018386/polonya-cumhurba%C5%9Fkan%C4%B1-herhangi-bir-bar%C4%B1%C5%9F-g%C3%B6r%C3%BC%C5%9Fmesi-ukrayna-makamlar%C4%B1n%C4%B1n
Polonya Cumhurbaşkanı: Herhangi bir barış görüşmesi Ukrayna makamlarının rızasıyla yapılmalıdır
Fotoğraf: AA
Polonya Cumhurbaşkanı: Herhangi bir barış görüşmesi Ukrayna makamlarının rızasıyla yapılmalıdır
Fotoğraf: AA
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة
Ukrayna'nın başkenti Kiev'e düzenlenen Rus hava saldırısının ardından çıkan yangınla mücadele eden bir itfaiyeci (AFP)
Belçika'nın başkenti Brüksel'de Avrupa Komisyonu'na ev sahipliği yapan Berlaymont binası (AFP)
Fransa'nın kuzeydoğusundaki Soissons kasabası yakınlarındaki açık alanda, Fransa ve Belçika'nın ortak askeri tatbikatına katılan piyadeler (AFP)
ABD Başkanı Donald Trump, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ve aralarında Almanya Başbakanı Friedrich Merz'in de bulunduğu Avrupalı liderler, 18 Ağustos 2025'te Washington'daki Beyaz Saray'da (Reuters)
ABD Başkanı Donald Trump ve Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei, 14 Ekim 2025'te başkent Washington'daki Beyaz Saray'da (AFP)