Snoop Dogg, torunlarıyla birlikte Kim Kardashian'ın markası için poz verdi

Rapçi, kampanyada yer aldığı için kendisini "şanslı" hissettiğini söyledi

(Instagram/@skims)
(Instagram/@skims)
TT

Snoop Dogg, torunlarıyla birlikte Kim Kardashian'ın markası için poz verdi

(Instagram/@skims)
(Instagram/@skims)

Snoop Dogg ve ailesi, yeni Skims 2022 Noel kampanyasında yer aldı.
Rapçi, markanın uzun süredir birlikte çalıştığı Donna Trope tarafından çekilen tanıtım fotoğrafları için, üç kuşaktan aile üyeleriyle birbirinin aynısı pijamalar giyerek poz verdi.
"Drop It Like It’s Hot" şarkısıyla tanınan yıldıza eşi Shantee Broadus, üç çocukları (oğulları Cordell ve Corde, kızları Cori ve onun nişanlısı Wayne Deuce) ve torunları Luna, Journey, Zion, Sky ve Elleven eşlik etti.
The Independent'ta yer alan habere göre, aile, şekillendirici korse markasının popüler Cozy Koleksiyonu ve Polar Pijama Takımları'nın modelliğini yaptı.
16 kez Grammy'ye aday gösterilen rapçi, saten bir bandana ve kendisiyle özdeşleşmiş Death Row pırlanta kolyesini takmış şekilde tek başına ve torunlarıyla birlikte de poz verdi.
51 yaşındaki yıldız, kampanyaya eşlik eden basın açıklamasında bu reklamın parçası olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.
Snoop "Üç kuşaktan aile üyelerim Skims Noel kampanyasında bir araya gelebildiği için çok şanslı hissediyorum" dedi.

"İlk kez hep birlikte bir kampanyada yer alıyoruz ve hepimiz bu süper yumuşak, rahat kıyafetleri sevdik. Broadus ailesi bu Noel sezonunda kesinlikle birbiriyle uyumlu Skims ürünleri giyecek."

Kim Kardashian da çekimden fotoğrafları Instagram'da paylaştı ve rapçiyi "kültür ikonu" diye niteledi.
Realite şov yıldızı, 6 yaşındaki oğlu Saint'i Cadılar Bayramı'nda "Gin and Juice" şarkısının yıldızı Snopp Dogg'un kılığına sokmuştu.
Rapçi, moda markaları için daha önce de modellik yapmıştı.
Snoop, şubatta Gucci'nin son kampanyasında yer almıştı.
Yeşil bir takım elbise, kırmızı kadife kravat, beyaz gömlek, kovboy şapkası ve turuncu camlı gözlükler giyen rapçi, lüks İtalyan modaevinin kampanyası için mankenlerle birlikte poz vermişti.
Ünlü rapçi moda, yiyecek ve marihuana gibi alanlarda faaliyet gösteren markalar için hevesle çalışan bir reklam yıldızı ve ayrıca marihuananın yasallaştırılmasının da ünlü bir savunucusu.
Snoop'un birlikte çalıştığı diğer markalar arasında Just Eat, Corona, Beyond Meat ve Bic çakmakları bulunuyor.



Trump’tan Küba radyosuna yayın yasağı: Castro kardeşlerin yapamadığını gerçekleştirdi

Trump ilk döneminde de radyonun fonunda kesintiye gitmişti (Reuters)
Trump ilk döneminde de radyonun fonunda kesintiye gitmişti (Reuters)
TT

Trump’tan Küba radyosuna yayın yasağı: Castro kardeşlerin yapamadığını gerçekleştirdi

Trump ilk döneminde de radyonun fonunda kesintiye gitmişti (Reuters)
Trump ilk döneminde de radyonun fonunda kesintiye gitmişti (Reuters)

ABD Başkanı Donald Trump, Florida’dan Küba'ya İspanyolca haber akışı sağlayan Radyo Marti’nin faaliyetlerine son verdi.  

New York Times (NYT), Trump yönetiminin cumartesi günü gönderdiği bir e-postayla 40 yıllık Radyo Marti’nin faaliyetlerinin sonlandırılacağını duyurduğunu aktarıyor.

ABD’de yaşayan ve 2021’de Küba’da patlak veren protestoları destekleyen Ramon Saul Sanchez, bu haberin radyo çalışanlarının kendisiyle söyleşi yapmayı planladığı sırada geldiğini belirtiyor:

Kafaları çok karışmıştı. Bana ‘İşimize son verildiğini öğrendik. Gitmemiz gerekiyor’ dediler.

Trump, başta Amerika’nın Sesi (VOA) olmak üzere federal hükümet tarafından finanse edilen bazı medya kuruluşlarında bütçe ve personel sayısının azaltılması kararını vermişti.

Kararda, VOA, Özgür Avrupa ve Asya Radyosu’yla Küba'ya İspanyolca haber akışı sağlayan Radyo Marti'ye ev sahipliği yapan ABD Küresel Medya Ajansı'nın fonksiyonlarının minimum seviyeye çekilmesi yönünde talimatlar yer almıştı.

VOA çalışanları ve bazı medya örgütleri, “hukuka aykırı” olduğu gerekçesiyle kararı mahkemeye taşımıştı.

ABD Kongresi’ndeki Küba kökenli üç siyasetçiden biri olan Mario Diaz-Balart, Trump’la görüşerek radyonun faaliyetlerinin yeniden başlamasını talep edeceğini belirtiyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı ise “durumun karmaşık ve değişken olduğunu” bildiriyor. Trump’ın atadığı Dışişleri Bakanı Marco Rubio da Küba kökenli. Cumhuriyetçi liderin Latin Amerika Özel Temsilcisi Mauricio Claver-Carone sınırlı da olsa radyonun faaliyetlerini sürdüreceğini düşündüğünü ifade ediyor.

Radyo, 1983’te dönemin ABD Başkanı Ronald Reagan tarafından kurulmuştu. Fidel Castro ve Küba Komünist Partisi karşıtı lobicilik faaliyetleriyle tanınan Küba kökenli iş insanı Jorge Mas Canosa’nın talebiyle hayata geçirilen radyo, Soğuk Savaş’ta adaya sansürsüz yayın yapmayı hedefliyordu.

NYT, Trump’ın bu kararla “Castro kardeşlerin 40 yıldır yapamadığını tek hamlede gerçekleştirdiğini” yazıyor.

Diğer yandan Radyo Marti, Soğuk Savaş'tan kalma modası geçmiş bir yayın kuruluşu olarak da görülüyordu. Radyoyu eleştirenler, Küba’daki komünist yönetim hakkında tek taraflı yayınlar yapıldığına dikkat çekiyor. Radyo, defalarca Kongre raporlarına konu olan yolsuzluk skandallarına da karışmıştı. Kuruluşa bağlı televizyon kanalı TV Marti ise Küba’da o kadar sık engellendi ki adada “Görünmeyen TV” diye adlandırılıyor.

ABD'nin Küba'ya yönelik ambargoları ilk kez 1960'da başlatıldı ve ilerleyen yıllarda kapsamı daha da genişletildi. Öte yandan ABD'nin Küba'ya yönelik ambargosunu kaldırmasına dair karar tasarısı 2012'den bu yana her yıl Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda (BMGK) kabul ediliyor. Fakat bağlayıcılığı bulunmayan BMGK kararı sadece tavsiye niteliği taşıyor ve uluslararası toplumun tutumunu gösteriyor.

Independent Türkçe, New York Times, El Pais