Portekizli futbolcu Ronaldo, Dünya Kupası'ndan elenmenin hayal kırıklığını yaşıyor

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA
TT

Portekizli futbolcu Ronaldo, Dünya Kupası'ndan elenmenin hayal kırıklığını yaşıyor

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

Portekizli yıldız futbolcu Cristiano Ronaldo, kariyerindeki en büyük hayalinin Dünya Kupası kazanmak olduğunu ancak dün bu rüyanın sona erdiğini kaydetti.
Sosyal medya hesabından paylaşım yapan 37 yaşındaki futbolcu, "Portekiz'le Dünya Kupası kazanmak kariyerimdeki en büyük ve en tutkulu hayalimdi. Bunun için savaştım, mücadele ettim. 16 yıl boyunca 5 Dünya Kupası'nda forma giydim. Her zaman büyük oyuncularla birlikte oldum ve milyonlarca Portekizli tarafından desteklendim. Sahada her şeyimi verdim. Mücadeleye asla sırtımı dönmedim ve bu hayalimden asla vazgeçmedim" ifadelerini kullandı.
Sıcak tepki vermenin anlamsız olduğunu belirten Ronaldo, "Ne yazık ki dün bu rüya sona erdi. Çok şey söylendi, çok şey yazıldı, çok şey speküle edildi ama benim Portekiz'e olan bağlılığım bir an olsun değişmedi. Her zaman hedef için mücadele ettim, takım arkadaşlarıma ve ülkeme asla sırtımı dönmedim" değerlendirmesinde bulundu.
Portekiz'i ve kendisini destekleyen herkese teşekkür eden yıldız futbolcu, "Şimdilik söylenecek fazla bir şey yok. Rüya sürdüğü sürece güzeldi. Zamanın iyi bir danışman olacağını ve herkesin kendi sonuçlarını çıkarmasına izin vereceğini umalım" dedi.
 



Çinli yüzücü, Dünya Şampiyonası tarihinde madalya kazanan en genç kişi oldu

Çin'in 4x200m serbest bayrak yarışı takımında yer alan Yu Zidi bronz madalya kazandı (AFP)
Çin'in 4x200m serbest bayrak yarışı takımında yer alan Yu Zidi bronz madalya kazandı (AFP)
TT

Çinli yüzücü, Dünya Şampiyonası tarihinde madalya kazanan en genç kişi oldu

Çin'in 4x200m serbest bayrak yarışı takımında yer alan Yu Zidi bronz madalya kazandı (AFP)
Çin'in 4x200m serbest bayrak yarışı takımında yer alan Yu Zidi bronz madalya kazandı (AFP)

Harry Latham-Coyle 

Singapur'da düzenlenen turnuvadaki serbest bayrak yarışı etkinliğinde bronz madalya kazanan 12 yaşındaki Çinli yüzücü Yu Zidi, Dünya Su Sporları Şampiyonası tarihinde madalyaya uzanan en genç kişi oldu.

Ekimde 13 yaşına girecek olan genç, kadınlar 4x200 metre serbest bayrak yarışının eleme turlarında yüzdü.

Genç sporcu finalde yarışmasa da takım arkadaşlarından oluşan bir dörtlü, yarışı domine eden Avustralya ve ABD'nin ardından üçüncü oldu ve elemelerde yer alan Yu'nun bronz madalya kazanmasını sağladı.

200 metre kelebek ve 200 metre bireysel karışık yüzmede bireysel madalyaları kıl payı kaçıran yıldız yüzücü, son başarısıyla ilk küresel şampiyonasında mükemmel bir başlangıç yapmış oldu. Programın devamında, 400 metre bireysel karışık yüzmede yarışacak.

Dünya Su Sporları (World Aquatics) kurallarına göre, en önemli şampiyonalarına katılmak isteyen yarışmacıların 14 yaş ve üstü olması gerekse de zorlu zaman standartlarını karşılamaları halinde istisna tanınıyor ki birinci sınıf sporcu olan Yu da turnuvadan önce bunu başarıyla gerçekleştirdi.

Kuruluşun genel müdürü Brent Nowicki, genç sporcular için doğru önlemleri alıp almadıklarından emin olmak için yaş kurallarını tekrar değerlendireceklerini açıkladı.

Önceki günlerde Singapur'da "Bu konuya gireceğimi düşünmemiştim ama şimdi bunun uygun olup olmadığı meselesine dönüp konu hakkında bir şeyler söylememiz gerektiği kanısındayım" dedi:

İlerlemenin doğru yolu gerçekten bu mu ve başka şeyler de yapmamız gerekiyor mu? Başka koruyucu önlemler de almalı mıyız? Belirli koşullar altında buna izin veriyor muyuz? Cevabı bilmiyorum.

Yu, Berlin'deki 1936 Olimpiyatları'nda kurbağalama dalında bronz madalya kazanan Danimarkalı Inge Sorensen'den bu yana büyük bir uluslararası turnuvada madalya alan en genç kişi oldu.

Independent Türkçe, independent.co.uk/sport