İran'ın Kum kentinde 4 din adamı bıçaklı saldırıda yaralandı

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters
TT

İran'ın Kum kentinde 4 din adamı bıçaklı saldırıda yaralandı

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters

İran'ın Kum kentindeki bıçaklı saldırıya uğrayan 4 din adamı yaralandı.
Tasnim Haber Ajansına göre, Kum Sağlık Bilimleri Üniversitesi tarafından konuyla ilgili yazılı açıklama yapıldı.
Açıklamada, adları ve görevleriyle ilgili detay verilmeyen 4 din adamının kimliği henüz belirlenemeyen kişiler tarafından bıçaklandığı, hastaneye kaldırılan yaralılardan ikisinin ayakta tedavi edildiği, ikisinin ise tedavisinin devam ettiği kaydedildi.
Saldırının nedenine dair herhangi bir bilgiye yer verilmedi.
Başkent Tahran'ın güneyinde bulunan Kum kenti, İran'da dini mekanlar ve medreselerin çoğunluğuyla ön plana çıkıyor.



Süveyda'da uluslararası soruşturma talep eden hareketlilik

Süveyde'ye yardım konvoyu  (SANA)
Süveyde'ye yardım konvoyu  (SANA)
TT

Süveyda'da uluslararası soruşturma talep eden hareketlilik

Süveyde'ye yardım konvoyu  (SANA)
Süveyde'ye yardım konvoyu  (SANA)

Suriye'nin güneyindeki Süveyde’de dün, son günlerde vilayette yaşanan olaylarla ilgili bağımsız uluslararası soruşturma yapılması ve Şam'ın perşembe günü açıkladığı soruşturma komisyonunun reddedilmesi talepleriyle gösteriler düzenlendi.

Göstericiler, çeşitli dillerde pankartlar taşıdılar. Şarku’l Avsat’ın aldığı bilgiye göre bazılarında “Süveyda kuşatma altında” ve “Çocukların üzerindeki kuşatmayı kaldırın” yazarken, el yazısıyla yazılmış diğer pankartlarda “Ürdün ile insani koridor açın” ifadeleri yer aldı.

Hükümet tarafından açıklanan soruşturma komisyonu 7 üyeden oluşuyor: 4 yargıç, 2 avukat ve bir tuğgeneral. Kararda, komisyonun nihai raporunu “3 ayı geçmeyecek bir süre içinde” sunması gerektiği belirtiliyor.

Sakinler yetkilileri Süveyda'ya “kuşatma” uygulayarak, ulaşımı kısıtlamak ve ilin çeşitli bölgelerine asker yerleştirmekle suçluyor. Suriye yetkilileri ise bu suçlamaları kesin bir dille reddederek, “yasa dışı gruplar”ı sorumlu tutuyor.