Sığınakta söylediği şarkıyla viral olan Ukraynalı küçük kız Frozen müzikalinde sahneye çıktı

Video, Milli Piyango Büyük Yılbaşı Gecesi Partisi kapsamında yayımlanacak

(Marta Smekhova/Facebook)
(Marta Smekhova/Facebook)
TT

Sığınakta söylediği şarkıyla viral olan Ukraynalı küçük kız Frozen müzikalinde sahneye çıktı

(Marta Smekhova/Facebook)
(Marta Smekhova/Facebook)

Ukrayna'daki bir bomba sığınağından Let It Go'yu söylemesiyle viral olan 8 yaşındaki bir kız çocuğu, Birleşik Krallık'taki West End Tiyatrosu'nun Karlar Ülkesi (Frozen) oyuncularına sahnede eşlik etmenin büyük mutluluğunu yaşadı.
Amelia Anisoviç martta Rusya'nın Ukrayna'yı istilası sırasında bir bomba sığınağından popüler Disney şarkısını söylerken kaydedilince küresel çapta ilgi görmüştü.
Kiev'deki sığınağı ziyaret eden bir kadının Facebook'ta paylaştığı video internette yayılmıştı.
Videonun Holly Willoughby'yi This Morning programında gözyaşlarına boğmasının ardından Amelia ve annesi Lilia, Polonya'ya sağ salim varmayı başarmış ve daha sonra Good Morning Britain ve Lorraine programlarına katılmıştı.
Şimdi de Amelia'nın, 31 Aralık'ta yayımlanacak Milli Piyango Büyük Yılbaşı Gecesi Partisi'nde (The National Lottery’s New Year’s Eve Big Bash) yer alacağı açıklandı.
The Independent'ta yer alan habere göre sürpriz olarak Amelia'ya sahnede, Karlar Ülkesi'nin West End yapımında Elsa ve Anna'yı canlandıran Samantha Barks ve Emily Lane eşlik etti.
Amelia, Wembley Arena'da 8 bin seyircinin önünde, yıldızlarla birlikte Let It Go'nun bir yorumunu söylerken şaşkın ve heyecanlı görünüyordu.
Televizyonda yayımlanacak etkinlik, 2022'de toplumu bir araya getiren "büyülü anları" ve sıradışı kişilerle onların Milli Piyango finansmanı sayesinde yarattığı farkı kutluyor.
Etkinliğin sunuculuğunu komedyen ve sahne yıldızı Jason Manford'la Britain's Got Talent jürisi Alesha Dixon üstleniyor.
Amelia'nın şarkı söylediği ilk video viral olduğunda bunu, 2013 yapımı filmde Let It Go'nun orijinal versiyonunu seslendiren müzikal tiyatro oyuncusu Idina Menzel de fark etmişti.
Menzel, "Seni görüyoruz" diye tweet atmıştı:
"Seni gerçekten ama gerçekten görüyoruz."
Press Association'dan da yararlanılmıştır



Trump’tan Küba radyosuna yayın yasağı: Castro kardeşlerin yapamadığını gerçekleştirdi

Trump ilk döneminde de radyonun fonunda kesintiye gitmişti (Reuters)
Trump ilk döneminde de radyonun fonunda kesintiye gitmişti (Reuters)
TT

Trump’tan Küba radyosuna yayın yasağı: Castro kardeşlerin yapamadığını gerçekleştirdi

Trump ilk döneminde de radyonun fonunda kesintiye gitmişti (Reuters)
Trump ilk döneminde de radyonun fonunda kesintiye gitmişti (Reuters)

ABD Başkanı Donald Trump, Florida’dan Küba'ya İspanyolca haber akışı sağlayan Radyo Marti’nin faaliyetlerine son verdi.  

New York Times (NYT), Trump yönetiminin cumartesi günü gönderdiği bir e-postayla 40 yıllık Radyo Marti’nin faaliyetlerinin sonlandırılacağını duyurduğunu aktarıyor.

ABD’de yaşayan ve 2021’de Küba’da patlak veren protestoları destekleyen Ramon Saul Sanchez, bu haberin radyo çalışanlarının kendisiyle söyleşi yapmayı planladığı sırada geldiğini belirtiyor:

Kafaları çok karışmıştı. Bana ‘İşimize son verildiğini öğrendik. Gitmemiz gerekiyor’ dediler.

Trump, başta Amerika’nın Sesi (VOA) olmak üzere federal hükümet tarafından finanse edilen bazı medya kuruluşlarında bütçe ve personel sayısının azaltılması kararını vermişti.

Kararda, VOA, Özgür Avrupa ve Asya Radyosu’yla Küba'ya İspanyolca haber akışı sağlayan Radyo Marti'ye ev sahipliği yapan ABD Küresel Medya Ajansı'nın fonksiyonlarının minimum seviyeye çekilmesi yönünde talimatlar yer almıştı.

VOA çalışanları ve bazı medya örgütleri, “hukuka aykırı” olduğu gerekçesiyle kararı mahkemeye taşımıştı.

ABD Kongresi’ndeki Küba kökenli üç siyasetçiden biri olan Mario Diaz-Balart, Trump’la görüşerek radyonun faaliyetlerinin yeniden başlamasını talep edeceğini belirtiyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı ise “durumun karmaşık ve değişken olduğunu” bildiriyor. Trump’ın atadığı Dışişleri Bakanı Marco Rubio da Küba kökenli. Cumhuriyetçi liderin Latin Amerika Özel Temsilcisi Mauricio Claver-Carone sınırlı da olsa radyonun faaliyetlerini sürdüreceğini düşündüğünü ifade ediyor.

Radyo, 1983’te dönemin ABD Başkanı Ronald Reagan tarafından kurulmuştu. Fidel Castro ve Küba Komünist Partisi karşıtı lobicilik faaliyetleriyle tanınan Küba kökenli iş insanı Jorge Mas Canosa’nın talebiyle hayata geçirilen radyo, Soğuk Savaş’ta adaya sansürsüz yayın yapmayı hedefliyordu.

NYT, Trump’ın bu kararla “Castro kardeşlerin 40 yıldır yapamadığını tek hamlede gerçekleştirdiğini” yazıyor.

Diğer yandan Radyo Marti, Soğuk Savaş'tan kalma modası geçmiş bir yayın kuruluşu olarak da görülüyordu. Radyoyu eleştirenler, Küba’daki komünist yönetim hakkında tek taraflı yayınlar yapıldığına dikkat çekiyor. Radyo, defalarca Kongre raporlarına konu olan yolsuzluk skandallarına da karışmıştı. Kuruluşa bağlı televizyon kanalı TV Marti ise Küba’da o kadar sık engellendi ki adada “Görünmeyen TV” diye adlandırılıyor.

ABD'nin Küba'ya yönelik ambargoları ilk kez 1960'da başlatıldı ve ilerleyen yıllarda kapsamı daha da genişletildi. Öte yandan ABD'nin Küba'ya yönelik ambargosunu kaldırmasına dair karar tasarısı 2012'den bu yana her yıl Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda (BMGK) kabul ediliyor. Fakat bağlayıcılığı bulunmayan BMGK kararı sadece tavsiye niteliği taşıyor ve uluslararası toplumun tutumunu gösteriyor.

Independent Türkçe, New York Times, El Pais