Ürdün ordusu, 31 Aralık’ta mühimmat depolarından birinde eski patlayıcıları taşırken, 1’i ağır olmak üzere bazı üyelerinin yaralandığını açıkladı.
Şarku’l Avsat’ın Ürdün Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı'ndaki bir askeri kaynaktan aktardığına göre 31 Aralık saat 01:00 sularında, mühimmat imha alanlarından birinde eski patlayıcılar üzerinde çalışılırken, bazı fosfor bombalarında patlama meydana geldi. Patlama, yangına ve yoğun fosfor dumanının çevreye yayılmasına neden oldu.
Kaynak, “Patlama sonucuyla fosfor soluyanların birçoğunun nefes darlığı çekmesine neden olduğunu ve acilen Prens Haşim bin el-Hüseyin Hastanesi'ne götürüldüklerini ve sağlık durumlarının iyi olduğunu” duyurdu.
Kaynak, vakalardan birinin sol el ve bacağında 2’inci derece yanıklar olduğunu ve tedavi için Prens Haşim bin el-Hüseyin Hastanesi'ne nakledildiğini de sözlerine ekledi.
Ürdün’de ordu mühimmat deposunda fosfor bombası patladı
Ürdün’de ordu mühimmat deposunda kaza ile fosfor bombası patladı çok sayıda asker yaralandı

Ürdün Silahlı Kuvvetleri Amblemi (PETRA haber ajansı)
Ürdün’de ordu mühimmat deposunda fosfor bombası patladı

Ürdün Silahlı Kuvvetleri Amblemi (PETRA haber ajansı)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة