Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ortodoks Kilisesi'nin halka açık bir törenine katılmak yerine Kremlin’deki kilisede Noel ayinine tek başına katıldı.
RIA haber ajansına göre, Putin ilk kez Noel ayinine Moskova’da katıldı.
Devlet televizyonu, Ortodoks rahiplerin Liturji olarak bilinen ibadete Putin'in katılım sağladığı iki videosunu yayımladı.
Görüntülerde, Müjde Kilisesi’nin içinde ibadet eden tek kişinin Putin olduğu görülüyor. Televizyon kanalları, Moskova’daki Kurtarıcı İsa Katedrali’ndeki halka açık ayini göstermeden önce Putin’in görüntülerini yayınladı.
Putin geçtiğimiz yıl Paskalya'yı binlerce kişiyle birlikte katedralde kutladı ve Moskova'nın dışındaki Novo-Ogaryovo'daki resmi konutunda Noel'e tek başına katıldı.
Rus Ortodoks Kilisesi, Ukrayna'daki savaşı destekliyor. Perşembe günü Moskova Patriği Kirill, çatışmanın her iki tarafını da Putin tarafından ilan edilen 36 saatlik ateşkese uymaya çağırdı.
Putin, Noel ayinine Kremlin'de tek başına katıldı
https://turkish.aawsat.com/home/article/4085061/putin-noel-ayinine-kremlinde-tek-ba%C5%9F%C4%B1na-kat%C4%B1ld%C4%B1
Putin, Noel ayinine Kremlin'de tek başına katıldı
Tek başına ibadet eden Putin (EPA)
- Moskova: Şarku’l Avsat
- Moskova: Şarku’l Avsat
Putin, Noel ayinine Kremlin'de tek başına katıldı
Tek başına ibadet eden Putin (EPA)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة
Hizbullah tarafından Lübnan'ın güneyindeki Kaleviyeh köyüne yerleştirilen bir füze maketi… Duvarda “Silahlarımızı bırakmayacağız” yazıyor. (EPA)
13 Ocak 2026'da Gazze Şehri sahilinde yerinden edilmiş Filistinliler için kurulan bir kamp (AP)
Gazze'yi yönetmekle görevlendirilen teknokrat komite dün Kahire'de toplandı (Reuters)
Gazze'nin güneyindeki Refah'ta, Hamas'ın silahlı kanadı olan Kassam Tugayları mensupları (Arşiv- Reuters)