Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Savunma Bakanı Christine Lambrecht’in bugün görevinden istifa ettiğini açıklamasının ardından, Lambrecht’in halefinin seçilmesi sürecini ‘mümkün olan en kısa sürede’ tamamlamayı planlıyor.
Alman Hükümet Sözcü Yardımcısı Christiane Hoffmann, Başbakan’ın Sosyal Demokrat Parti'ye mensup siyasetçinin istifasını kabul ettiğini belirterek, Scholz’ın Lambrecht'in kararına saygı duyduğunu ve zorlu dönemde Savunma Bakanı olarak yaptığı iyi işler için kendisine teşekkür ettiğini bildirdi. Sözcü, istifa kararına saygıdoğrultusunda Lambrecht’in halefinin bugün açıklanmayacağını vurguladı.
Lambercht açıklamasında kendisine bu imkanı tanıyan ve destek olan herkese teşekkür ederek şunları söyledi:
“Medyanın aylardır şahsıma odaklanması, askerler, silahlı kuvvetler ve Alman vatandaşlarının çıkarına olan güvenlik politikası kararları hakkında objektif haber yapılmasına ve tartışılmasına pek izin vermiyor. Askerlerin ve ordudaki çok sayıda motive olmuş insanın değerli çalışmaları ön planda olmalıdır. Bu nedenle görevimden ayrılmaya karar verdim.”
Almanya’da yeni Savunma Bakanı kim olacak?
https://turkish.aawsat.com/home/article/4101231/almanya%E2%80%99da-yeni-savunma-bakan%C4%B1-kim-olacak
Almanya’da yeni Savunma Bakanı kim olacak?
Christine Lambrecht bugün Savunma Bakanı görevinden istifa etti.
Almanya Başbakanı Olaf Scholz. (AFP)
- Berlin: Şarku’l Avsat
- Berlin: Şarku’l Avsat
Almanya’da yeni Savunma Bakanı kim olacak?
Almanya Başbakanı Olaf Scholz. (AFP)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة
ABD saldırıları sonrasında Natanz uranyum zenginleştirme tesisindeki kraterleri gösteren uydu görüntüsü (Arşiv – Reuters)
Kum şehrinin dışındaki Fordo Nükleer Tesisi’nin girişi (Arşiv – IRNA)
Haziran 2025'te ABD'nin saldırısına uğramadan önce Natanz Nükleer Tesisi’ndeki uranyum zenginleştirme salonunda bulunan santrifüjler (İran Atom Enerjisi Kurumu)
Tahran'ın 270 kilometre güneyinde bulunan Natanz Nükleer Tesisi (Arşiv – AFP)
Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'ndan (UAEA) bir müfettiş, 20 Ocak 2014 tarihinde Natanz Nükleer Tesisi’nde bir denetim gerçekleştiriyor. (Arşiv – AFP)
İsfahan’da bulunan Natanz uranyum zenginleştirme tesisinin iç görünümü (Reuters)