ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), dün, ABD güçlerinin Suriye'nin doğusunda düzenlediği operasyonda 3 DEAŞ unsurunun tutuklandığını duyurdu.
CENTCOM tarafından yapılan açıklamada, birinin lojistik yetkilisi, diğerinin örgüt için aracı olarak çalışan bir şahıs, üçüncü kişinin ise DEAŞ ile bağlantılı bir kişi olduğu belirtildi.
2019'da DEAŞ’ın ortadan kaldırıldığının duyurulmasının ardından Washington liderliğindeki Uluslararası Koalisyon ve ABD güçleri, örgütün liderlerini yakından takip ediyor. Suriye'de örgüte üye olduklarından şüphelenilen kişilere yönelik hava saldırıları, baskınlar veya hava çıkarmaları gerçekleştiriliyor.
Radikal örgüte karşı Uluslararası Koalisyona liderlik eden ABD güçleri, Suriye'nin kuzey ve kuzeydoğusunda Kürt savaşçıların kontrolündeki bölgelere konuşlu durumda.
ABD güçleri, çeşitli operasyonlar yoluyla DEAŞ liderlerini etkisiz hale getirmeyi veya tutuklamayı başarmıştı. Örgütün lideri Ebubekir el-Bağdadi Ekim 2019'da, bir diğer lideri Ebu İbrahim el-Kureyşi ise Şubat 2022’de İdlib’de etkisiz hale getirilmişti.
Son Haberler
- Çin'in Latin Amerika stratejisi ve ekonomik haritayı yeniden çizmek
- Telefonunu ve uyuduğu yeri sürekli değiştiren Maduro, Washington'dan gelen tehditler karşısında kişisel güvenliğini artırıyor
- KİK Sakhir Deklarasyonu: Ortak bir kaderi teyit ediyor, bölgesel güvenliği güçlendiriyor ve iki devletli çözümü destekliyor
ABD ordusu, Suriye'de 3 DEAŞ unsurunun tutuklandığını duyurdu
https://turkish.aawsat.com/home/article/4113701/abd-ordusu-suriyede-3-dea%C5%9F-unsurunun-tutukland%C4%B1%C4%9F%C4%B1n%C4%B1-duyurdu
ABD ordusu, Suriye'de 3 DEAŞ unsurunun tutuklandığını duyurdu
- Washington: Şarku’l Avsat
- Washington: Şarku’l Avsat
ABD ordusu, Suriye'de 3 DEAŞ unsurunun tutuklandığını duyurdu
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة





