Mansur Yavaş: Kemal Bey benim için çok savaştı, asla önüne geçmem

Oğuzhan Uğur, Mansur Yavaş'ın "Masa ne derse o" dediğini aktardı.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA
TT

Mansur Yavaş: Kemal Bey benim için çok savaştı, asla önüne geçmem

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

YouTube programı BabalaTV ile gündeme gelen Oğuzhan Uğur, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş ile arasında gerçekleşen bir diyaloğu aktardı.
Independent Türkçe'de yer alan habere göre, Uğur, "Aday olmanızı isteyen çok, düşünmüyor musunuz?” diye sorduğu Yavaş'ın "Kemal bey benim için çok savaştı, asla önüne geçmem, masa ne derse o" dediğini aktardı.
Uğur şunları kaydetti:
"Mansur Beye “aday olmanızı isteyen çok, düşünmüyor musunuz?” diye sorduğumda bana, “Kemal bey benim için çok savaştı, asla önüne geçmem, masa ne derse o” demişti. Tek kamera yokken…Bu samimiyete ve vefaya pek az şahit olduk cidden. Kendisi madem açıldı, ben de döküleyim dedim =)"



Avrupa Konseyi Başkanı: Gazze'de olup bitenler beni şoke ediyor

Avrupa Konseyi Başkanı Antonio Costa (AP)
Avrupa Konseyi Başkanı Antonio Costa (AP)
TT

Avrupa Konseyi Başkanı: Gazze'de olup bitenler beni şoke ediyor

Avrupa Konseyi Başkanı Antonio Costa (AP)
Avrupa Konseyi Başkanı Antonio Costa (AP)

Avrupa Konseyi Başkanı Antonio Costa, dün, Gazze'de sivillerin aç bırakılması ve hastanelerin tekrar tekrar bombalanmasından duyduğu şoku dile getirdi.

Kosta, “X” platformu aracılığıyla İsrail hükümetinden Gazze'deki ablukayı “derhal” kaldırmasını ve insani yardımların engellenmeden ulaşmasını sağlamasını talep etti.

Avrupa Konseyi Başkanı, Gazze'deki durumu “insani bir trajedi, halkın askeri güçler tarafından ezildiği, uluslararası hukukun defalarca ihlal edildiği” olarak nitelendirdi.

Costa'nın açıklamaları, İtalya hükümetinin İsrail'e Gazze'ye yönelik kanlı askeri saldırıları durdurması yönündeki çağrılarını yoğunlaştırdığı bir dönemde geldi. Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, “Yeter artık saldırılar” diyerek, kuşatma ve yıkım altındaki Gazze'ye yönelik saldırıları kınadı.

Tajani, Sicilya ziyareti sırasında yaptığı ve sözcüsü tarafından aktarılan açıklamada, “Filistin halkının acılarını görmeye artık dayanamıyoruz. (Gazze'ye) saldırılara son verin. Ateşkes sağlanıp rehineler serbest bırakılsın, ancak Hamas'ın kurbanı olan halkı barış içinde bırakalım” ifadelerini kullandı.

İsrail ordusu, dün Gazze Şeridi'nde Hamas'ı yenmek için operasyon kapsamını genişlettiğini duyurdu. Sivil savunma yetkililerine göre, harap olmuş ve kuşatma altındaki bölgeye günlerce süren ölümcül bombardımanın ardından şafak vakti başlatılan hava saldırılarında 10 kişi hayatını kaybetti.