Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Avrasya Ekonomik Birliği’nin karşılıklı ticarette döviz ve ödeme sistemlerinin kullanılmasından kaynaklanan riskleri azaltmaya öncelik vermesi gerektiğini söyleyerek, ulusal ödeme sistemleri arasındaki etkileşimi geliştirme ihtiyacını vurguladı.
Sputnik’in haberine göre Putin, Kremlin’in resmi sitesinde yayınlanan açıklamasında, “Acil görev, yabancı para birimleri ve ödeme sistemlerinin kullanımının karşılıklı ticaret için yarattığı ekonomik riskleri tutarlı bir şekilde azaltmaktır. Birlik içinde istikrarlı çözüm ilişkileri için vazgeçilmez bir koşulun, ortakların SPFS’ye (Mali Mesajlaşma Sistemi) bağlanması olduğuna inanıyoruz” ifadelerini kullandı.
Putin, “Avrasya Ekonomik Birliği, ortaya çıkan çok kutuplu dünyanın güçlü, bağımsız, kendi kendine yeten kutuplarından biri olmak, değerlerimizi paylaşan ve işbirliği arayan tüm bağımsız devletler için bir çekim merkezi olmak için her fırsata sahiptir” diye ekledi.
Mali piyasalardaki koordinasyonun, üye devletlerin sermayelerinin birlik içinde kalması ve ulusal ekonomilere yatırılması için uygun koşulların yaratılmasına yol açacağını da vurguladı.
Rus lider, teknoloji, dijital ilerleme, tarımsal sanayi, enerji, ticarette döviz ve ödeme sistemlerinin kullanımının azaltılması, ekonomik rekabet edebilirlik, ulaşım ve lojistik, istihdam, ulaşım mühendisliği, mikroelektronik, gemi yapımı, ilaç, dijital ekosistemler, alternatif enerji, tarım bilimi, biyoteknoloji ve tohum üretimi ve uluslararası işbirliğinin Avrasya Ekonomik Birliği’nde entegrasyonun daha da geliştirilmesi için çok önemli olduğunu söyledi.
Putin, Avrasya Ekonomik Birliği’nde yabancı para kullanımının sınırlandırılmasını istedi
https://turkish.aawsat.com/home/article/4114156/putin-avrasya-ekonomik-birli%C4%9Fi%E2%80%99nde-yabanc%C4%B1-para-kullan%C4%B1m%C4%B1n%C4%B1n
Putin, Avrasya Ekonomik Birliği’nde yabancı para kullanımının sınırlandırılmasını istedi
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin (Reuters)
- Moskova: Şarku’l Avsat
- Moskova: Şarku’l Avsat
Putin, Avrasya Ekonomik Birliği’nde yabancı para kullanımının sınırlandırılmasını istedi
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin (Reuters)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani (AP)
Musul’daki aday afişlerinin önünden elektrikli bisikletiyle geçen bir genç (AFP)
Tutuklu siyasi aktivist Cevher Bin Mübarek (Şarku'l Avsat)
Raşid Gannuşi, Bin Mübarek'le dayanışma amacıyla açlık grevine başladığını duyurdu (EPA)
Lübnan'ın güneyindeki Taybe kasabasında İsrail hava saldırısının hedef aldığı bir bölgeden enkaz kaldıran vatandaşlar (AFP)
Lübnan'ın güneyindeki Taybe kasabasında İsrail hava saldırısının olduğu yerde bir Lübnanlı asker ve vatandaş (AFP)
Güney Lübnan'da İsrail hava saldırısının hedef aldığı bir alandaki molozların kaldırılmasını izleyen UNIFIL personeli (AFP)