Avustralya Açık'ta tek erkekler şampiyonu Djokovic

Avustralya Açık Tenis Turnuvası tek erkekler finalinde Stefanos Tsitsipas'ı 3-0 yenen Novak Djokovic şampiyon oldu

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters
TT

Avustralya Açık'ta tek erkekler şampiyonu Djokovic

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters

Avustralya Açık Tenis Turnuvası tek erkekler finalinde Yunan Stefanos Tsitsipas'i 3-0 yenen Sırp Novak Djokovic, turnuvada 10. kez şampiyon oldu.
Melbourne kentinde düzenlenen sezonun ilk grand slam turnuvası 2023 Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nın tek erkekler finalinde, 35 yaşındaki Djokovic ile Avustralya'da ilk şampiyonluğu için mücadele eden 24 yaşındaki Tsitsipas karşılaştı.
Maça hızlı başlayan dünya 5 numarası Djokovic, ilk seti 36 dakikada 6-3 kazanarak 1-0 üstünlük yakaladı.
İkinci sete daha etkili başlayan dünya 4 numarası Tsitsipas, 5-4 öne geçmesine rağmen Djokovic, bu seti de 7-6 kazanarak setlerde durumu 2-0'a getirdi.
Üçüncü set de ikinci set gibi büyük çekişmeye sahne oldu ve yine eşitliği bozmak için oynanan tie-break sonrasında Djokovic, seti 7-6 kazandı ve 2 saat 56 dakika süren karşılaşma sonrasında şampiyonluğunu ilan etti.
Şampiyonluk sonrası tribünde bulunan ailesi ve teknik ekibinin yanına giden Djokovic, göz yaşlarına hakim olamadı. Burada kendisini yere bırakan Djokovic, daha sonra sahaya döndü. Bir süre saha kenarında bekleyen Sırp raket, bir kez daha ailesinin bulunduğu tribüne giderek bu sefer şampiyonluğunu coşkulu bir şekilde kutladı.
Bu şampiyonluk sonrası Sırp raket, tek erkeklerde dünya 1 numarası oldu.

- Rekoru egale etti
Djokovic, 22 şampiyonlukla İspanyol raket Rafael Nadal'a ait "en fazla grand slam turnuvası kazanan erkek tenisçi" rekorunu egale etti.
Sırp tenisçi, kariyerinde 33. kez grand slam finaline çıkarak tek erkeklerde kendisine ait rekoru geliştirdi.
Djokovic, ATP tek erkeklerde 93. şampiyonluğunu da elde etti.
Tsitsipas ise 2021 Fransa Açık'ın ardından kariyerinde ikinci kez grand slam finali oynadı.
Kazandığı 10 şampiyonlukla erkeklerde turnuva tarihinin en başarılı tenisçisi olan Djokovic, geçen yıl yeni tip koronavirüs (Kovid-19) şartlarını sağlamadığı gerekçesiyle katılamadığı Avustralya Açık'a bu yıl geri dönmüştü.
Toplam 76,5 milyon Avustralya doları (yaklaşık 1 milyar lira) para ödülünün dağıtıldığı turnuvanın tekler şampiyonları, 2 milyon 975 bin Avustralya doları (yaklaşık 39 milyon lira) kazandı.



Yağmur nedeniyle yarıda kalan maça FIFA’dan çözüm: Suudi Arabistan ve BAE üçüncülüğü paylaştı

Suudi Arabistan–BAE maçı yağmur nedeniyle iptal edildi (Suudi Arabistan Milli Takımı)
Suudi Arabistan–BAE maçı yağmur nedeniyle iptal edildi (Suudi Arabistan Milli Takımı)
TT

Yağmur nedeniyle yarıda kalan maça FIFA’dan çözüm: Suudi Arabistan ve BAE üçüncülüğü paylaştı

Suudi Arabistan–BAE maçı yağmur nedeniyle iptal edildi (Suudi Arabistan Milli Takımı)
Suudi Arabistan–BAE maçı yağmur nedeniyle iptal edildi (Suudi Arabistan Milli Takımı)

FIFA’nın Milli Takımlar Komitesi, 2025 Arap Kupası’nda üçüncülük maçının sonucu olarak Suudi Arabistan ile Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki karşılaşmayı 0–0’lık beraberlikle tescilledi. Komite, turnuvanın üçüncülük derecesinin iki takım arasında paylaştırılmasına hükmetti.

Ayrıca üçüncü ve dördüncü sıraya ayrılan toplam para ödülünün birleştirilerek iki takım arasında eşit biçimde paylaşılmasına karar verildi.

Söz konusu adım, üçüncülük karşılaşmasının yoğun yağış nedeniyle yarıda kesilmesi ve daha sonra iptal edilerek tamamlanmamasının ardından atıldı. Maç, Halife Uluslararası Stadı’nda oynanıyordu.


Jake Paul ve Anthony Joshua bu haftaki boks maçından ne kadar kazanacak?

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters
TT

Jake Paul ve Anthony Joshua bu haftaki boks maçından ne kadar kazanacak?

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters

Jake Paul ve Anthony Joshua, bu hafta alışılmadık bir maçta kozlarını paylaşacak. YouTube fenomenliğinden boksörlüğe yönelen Paul'la iki kez dünya ağırsıklet şampiyonu olmuş boksör karşı karşıya gelecek.

Herhangi bir karışıklığı önlemek için belirtmek gerekirse Joshua, cuma günü Miami'de yapılacak maça çok büyük bir favori olarak çıkıyor. "AJ", Wladimir Klitschko, Joseph Parker, Kubrat Pulev, Dillian Whyte ve Alexander Povetkin gibi isimlere karşı önemli zaferler elde etti. Ancak 36 yaşındaki boksör, Netflix'te canlı yayımlanacak bu maça, Eylül 2024'te Daniel Dubois'ya karşı aldığı sert bir nakavt yenilgisinin ardından çıkıyor.

Öte yandan Paul, nakavtların geçerli olduğu ve standart 10 ons (283 gram) eldivenlerin kullanılacağı resmi bir maç olan bu karşılaşmaya 12-1'lik profesyonel bir karneyle geliyor. 28 yaşındaki Amerikalı boksör, son olarak haziranda dövüşmüş ve eski dünya ortasıklet şampiyonu Julio Cesar Chavez Jr.'ı puanla yenmişti. Geçen yıl kasımda da ağırsıklet efsanesi Mike Tyson'ı puanla mağlup etmişti.

Tyson o sırada 58 yaşındaydı ve bu maç, hayranlar ve uzmanlar arasında tartışma yaratsa da boksörler için oldukça kazançlıydı. Paul'un 40 milyon dolar, Tyson'ın ise 20 milyon dolar kazandığı bildirilmişti.

Şimdiyse Paul ve Joshua, Paul'un o maçtan elde ettiği kazancı bile aşacak gibi görünüyor, hem de epey büyük bir farkla.

Kasımda bu maçın onaylanmasından önceki günlerde Daily Mail, "Kaynaklar bize yaklaşık 184 milyon dolar gibi devasa bir ödül havuzunun gündemde olduğunu söylüyor" diye yazmıştı. Bu miktar Joshua ve Paul arasında eşit olarak bölünecek gibi görünüyordu. Ancak Paul daha sonra X'te farklı bir rakam paylaştı ve görünüşe göre maçın ödül havuzuna atıfta bulundu.

Mail'in haberinin yayımlanmasından birkaç gün sonra Paul, "Bana sormayı bırakın. 267 milyon dolar" diye tweet attı. Bu da yaklaşık 11,4 milyar TL'ye denk geliyor.

Spor ve eğlence muhasebecisi Oriana Morrison, salı günü The Independent'a şunları söyledi:

Daha düşük rakam, söylentilere göre 184 milyon dolarlık havuz, doğru olsa bile AJ, 92 milyon dolar kazanabilir. 2015'teki Mayweather-Pacquiao veya 2017'deki Mayweather-McGregor maçlarından beri bu seviyede bir havuza sahip boks maçı görmedik. Bu rakam, bugüne kadar Suudi Arabistan’da yapılan herhangi bir maçın ödül havuzundan daha yüksek.

Floyd Mayweather'ın Manny Pacquiao ve Conor McGregor'la yaptığı maçlara atıfta bulunan Morrison şöyle devam etti:

ABD, Anthony Joshua'nın yeteneğini ve karizmasını gerçekten tatma şansını hiç bulamadı. Sözkonusu maç bunun için mükemmel bir ortam ve kesinlikle ABD'deki boks için bir dönüm noktası. MVP [Most Valuable Promotions, Paul'un şirketi] ve Jake Paul, boksa yeni izleyiciler çekiyor. Boks organizasyonunu moderleşmeye zorluyor ve dövüşçülere yerleşik organizatörlerden daha iyi ödeme yapıyor.

Independent Türkçe


PSG galibiyetine rağmen Enrique’den uyarı

Paris Saint-Germain'in teknik direktörü Luis Enrique (Reuters)
Paris Saint-Germain'in teknik direktörü Luis Enrique (Reuters)
TT

PSG galibiyetine rağmen Enrique’den uyarı

Paris Saint-Germain'in teknik direktörü Luis Enrique (Reuters)
Paris Saint-Germain'in teknik direktörü Luis Enrique (Reuters)

Paris Saint-Germain Teknik Direktörü Luis Enrique, Ligue 1’de Metz’i 3-2 mağlup ettikleri karşılaşmada takımının büyük sıkıntı yaşadığını ve ilk 11’de zorunlu değişiklikler yapmak durumunda kaldığını söyledi.

Enrique, maçın ardından Ligue 1 Plus platformuna yaptığı açıklamada, “Son derece zor bir maçtı ve bunu karşılaşma öncesinde de biliyorduk. Metz özellikle ikinci yarıda etkili bir performans sergiledi ve işimizi oldukça zorlaştırdı” dedi.

Maçın kırılma anlarında orta saha kontrolünü kaybettiklerini belirten İspanyol çalıştırıcı, zorunlu rotasyonların ardından oyunun dengesinin PSG aleyhine bozulduğunu kaydetti.

Altyapıdan genç oyunculara forma şansı vermesiyle ilgili de konuşan Enrique, “Yetenekli genç oyunculara güvenmek kulübümüzün temel özelliklerinden biri” diye konuştu.

Genç oyuncuların sahadaki performansından memnun kaldığını dile getiren Enrique, ikinci yarıda maçın temposunu ve kontrolünü ele almakta zorlandıklarını vurguladı.