Mısır’ın başkenti Kahire'de, Sudan'da bir dizi aktif siyasi gücün katılımıyla gerçekleştirilen ‘Herkese Yetecek bir Sudan'a Doğru Demokratik Dönüşüm Ufukları’ siyasi çalıştayı faaliyetlerine devam ediyor.
Konu hakkında bilgi sahibi bir kaynak Şarku’l Avsat’a yaptığı açıklamada, dünkü oturuma katılanların her birinin belirli bir dosyayla ilgili 12 komite oluşturulmasına karar verdiğini ve oturumların bugün de devam edeceğini söyledi.
İsminin açıklanmasını istemeyen kaynağa göre, siyasi çalıştayın çalışma gündemine ilişkin plana göre, yarın katılımcılar için dış etkilerden uzak bir Sudan-Sudan anlaşmasına varılması için bir nihai bildiri hazırlanması bekleniyor.
Önceki gün Mısır, Kahire’nin ev sahipliğinde düzenlenen Herkese Yetecek bir Sudan'a Doğru Demokratik Dönüşüm Ufukları çalıştayının başladığını duyurdu. MENA haber ajansına göre, siyasi çalıştay, ciddi diyalog çerçevesinde etkin çözümlere ihtiyaç duyulan konuları tartışmak için gerçekleştiriliyor.
Diğer yandan Mısır eski Dışişleri Bakanı Muhammed el Orabi Şarku’l Avsat’a yaptığı açıklamada, Kahire'nin ev sahipliği yaptığı çalıştayın, bu yolun bel kemiğini temsil eden sonuçları ile ulusal, uzlaştırıcı bir anlaşmaya varma yolunda merkezi ve önemli bir istasyonu temsil ettiğini söyledi.
Orabi, Kahire'nin Sudan ile kardeşlik ilişkilerine ve işbirliğine olan daimi taahhüdü çerçevesinde, herhangi bir müdahaleden uzak bir çalıştay düzenlemeleri ve Sudanlı-Sudanlı görüş alışverişinde bulunmaları için uygun bir ortam sağlamaya çalıştığını vurguladı.
Mısırlı eski bakan, ülkesinin, anlaşmanın herhangi bir tarafın diktesinden uzak, Sudanlı - Sudanlı olması gerektiğini istediğini ifade etti.
Sudanlı taraflar, Kahire'de ‘demokratik geçiş’ istişarelerini sürdürüyor
https://turkish.aawsat.com/home/article/4137186/sudanl%C4%B1-taraflar-kahirede-%E2%80%98demokratik-ge%C3%A7i%C5%9F%E2%80%99-isti%C5%9Farelerini-s%C3%BCrd%C3%BCr%C3%BCyor
Sudanlı taraflar, Kahire'de ‘demokratik geçiş’ istişarelerini sürdürüyor
Geçtiğimiz Ocak ayında Hartum'da düzenlenen bir panelde Sudanlı siyasi güçler Kahire’de yapılması planlaNan siyasi çalıştay konusunu görüşürken (SUNA)
- Kahire: Şarku’l Avsat
- Kahire: Şarku’l Avsat
Sudanlı taraflar, Kahire'de ‘demokratik geçiş’ istişarelerini sürdürüyor
Geçtiğimiz Ocak ayında Hartum'da düzenlenen bir panelde Sudanlı siyasi güçler Kahire’de yapılması planlaNan siyasi çalıştay konusunu görüşürken (SUNA)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة
Sudan'ın Darfur bölgesindeki Faşir sokaklarında silahlarıyla kutlama yapan HDK üyeleri, 26 Ekim 2025 (AFP)
Sudan'ın Kuzey Darfur’un Faşir şehri yakınlarındaki Zemzem Mülteci Kampı, Ocak 2024 (Reuters)
Sudan'ın Port Sudan kentinde, HDK’ya ait İHA’ların yakıt depolama tesislerini hedef alan saldırısının ardından yakıt deposundan yükselen alev ve dumanlar, 5 Mayıs 2025 (Reuters)
Suriye hükümet güçleri, 19 Ocak 2026'da Suriye'nin doğusundaki Deyrizor'da konuşlandı (AFP)
Halep Valisi Azzam el-Garib, Abdurrahman Selame’nin Rakka Valiliği görevine atanması münasebetiyle X üzerinden tebrik mesajı yayınladı.
Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed eş-Şera, 10 Mart 2025 tarihinde Suriye'nin başkenti Şam'da ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) lideri Mazlum Abdi ile tokalaşırken (SANA)