Türk makamları, Kahramanmaraş'ta meydana gelen şiddetli depremlerden etkilenen Suriye'nin kuzey bölgelerine yardımların 3 sınır kapısından ulaştırılmasına izin verdi.
Suriye Müzakere Komisyonu (SMK) Başkanı Bedir Camus Çarşamba günü Twitter hesabından Türkiye'nin insani yardımın Bab el-Hava Sınır Kapısı, Bab el-Selam ve El-Rai olmak üzere 3 sınır kapısından kuzey Suriye'ye girmesine izin verdiğini söyledi.
Camus, Türk hükümeti ile sürekli iletişimin ardından, yardımın ana giriş olan Bab el-Hava'ya ek olarak Bab el-Selam ve El-Rai sınır kapılarından girmesine izin verildiğini söyledi. SMK Başkanı ayrıca, İdlib ve Halep için ülkeleri ve uluslararası kuruluşları 'acil ve derhal harekete geçmeye' çağırdı.
Beyaz Baretliler sivil savunma ekibi, muhalefetin kontrolündeki Suriye'nin kuzeybatısındaki depremde ölü sayısının bin 280'e, yaralı sayısının ise 2 bin 600'e yükseldiğini açıklayarak, sayının ilerleyen saatlerde artmasının muhtemel olduğunu vurguladı.
Türkiye ve kuzeybatı Suriye'yi vuran yıkıcı depremin ardından, Suriye'de ölü sayısında sürekli bir artış olurken, arama kurtarma ekipleri canla başla arama çalışmalarına devam ediyor.
Türkiye, Suriye'nin kuzeyindeki depremzedelere yardım için 3 sınır kapsını açtı
https://turkish.aawsat.com/home/article/4146046/t%C3%BCrkiye-suriyenin-kuzeyindeki-depremzedelere-yard%C4%B1m-i%C3%A7in-3-s%C4%B1n%C4%B1r-kaps%C4%B1n%C4%B1-a%C3%A7t%C4%B1
Türkiye, Suriye'nin kuzeyindeki depremzedelere yardım için 3 sınır kapsını açtı
Suriye'deki depremzedelerden biri (AFP)
- Ankara: Said Abdurrazık
- Ankara: Said Abdurrazık
Türkiye, Suriye'nin kuzeyindeki depremzedelere yardım için 3 sınır kapsını açtı
Suriye'deki depremzedelerden biri (AFP)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة
Hizbullah tarafından Lübnan'ın güneyindeki Kaleviyeh köyüne yerleştirilen bir füze maketi… Duvarda “Silahlarımızı bırakmayacağız” yazıyor. (EPA)
13 Ocak 2026'da Gazze Şehri sahilinde yerinden edilmiş Filistinliler için kurulan bir kamp (AP)
Gazze'yi yönetmekle görevlendirilen teknokrat komite dün Kahire'de toplandı (Reuters)
Gazze'nin güneyindeki Refah'ta, Hamas'ın silahlı kanadı olan Kassam Tugayları mensupları (Arşiv- Reuters)
Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed eş-Şara (Reuters – Arşiv)