Eritre Devlet Başkanı Isaias Afwerki, Etiyopya'daki çatışmalarda Eritreli askerlerin insan hakları ihlallerinde bulunduklarına dair raporların "uydurma" olduğunu söyledi.
Afwerki, Nairobi'de düzenlediği basın toplantısında Etiyopya'nın kuzey Tigray bölgesindeki çatışmalar sırasında Eritreli askerlerin insan hakları ihlallerinde bulunduğuna dair raporları reddetti.
Raporların yanlış bilgilendirme ve uydurma olduğunu savunan Afwerki, "Bu iddialar, barış sürecini raydan çıkaranların uydurması." ifadesini kullandı.
Etiyopya hükümeti ile Tigray Halk Kurtuluş Cephesi (TPLF) arasında 2020'de başlayan ve iki yıl süren çatışmalarda Eritreli askerler, Etiyopya hükümeti ile birlikte savaştı.
Kasımda Etiyopya hükümeti ile Tigray güçleri arasında çatışmaların sona erdirilmesi anlaşması imzalanmıştı.
Eritreli askerler, insan hakları örgütleri ve bölge sakinleri tarafından savaş suçu işlemekle suçlandı.
Eritreli askerlerin Etiyopya'daki ihlallerine dair raporları reddetti
https://turkish.aawsat.com/home/article/4148191/eritreli-askerlerin-etiyopyadaki-ihlallerine-dair-raporlar%C4%B1-reddetti
Eritreli askerlerin Etiyopya'daki ihlallerine dair raporları reddetti

Eritre Devlet Başkanı Isaias Afwerki (AFP)
- İstanbul: Şarku’l Avsat
- İstanbul: Şarku’l Avsat
Eritreli askerlerin Etiyopya'daki ihlallerine dair raporları reddetti

Eritre Devlet Başkanı Isaias Afwerki (AFP)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة