Filistin Başbakanı, ABD'den 'toplu cezalandırmalara' karşı İsrail'e baskı yapmasını istedi

AA
AA
TT

Filistin Başbakanı, ABD'den 'toplu cezalandırmalara' karşı İsrail'e baskı yapmasını istedi

AA
AA

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, ABD'den Filistinlilere yönelik toplu cezalandırma politikasını durdurması için İsrail'e baskı yapmasını talep etti.
Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, Iştiyye, Ramallah kentindeki makamında, ABD Senatosundaki Demokratların Çoğunluk Lideri Chuck Schumer başkanlığındaki ABD heyetini kabul etti.
Görüşmede, Iştiyye, "Filistinlilere yönelik toplu cezalandırma politikasını durdurması ve öldürülen Filistinlilerin naaşlarını teslim etmesi için İsrail'e baskı yapılması" çağrısında bulundu.
İsrail'in tek taraflı uygulamaları durdurmasının uluslararası hukuk ve meşruiyete dayalı bir siyasi ufuk oluşturmanın başlangıç ​​noktası olacağını kaydeden Iştiyye, "Yahudi yerleşim birimlerinin genişletilmesi barış sürecinin bir numaralı düşmanıdır." ifadelerini kullandı.
İsrail daha fazla yerleşim yeri kurmaya devam ederse, iki devletli çözümün yakın gelecekte mümkün olamayacağına işaret eden Iştiyye, "iki devletli çözüm için Filistin'nin 1967 sınırları çerçevesinde devlet olarak tanınmasını" talep etti.



Esed döneminde hava kuvvetlerinin en önde gelen üç komutanı gözaltına alındı

 Esed rejiminin başkent Şam yakınlarındaki Daraya kentini bombalaması sonucu oluşan yıkım (AP)
Esed rejiminin başkent Şam yakınlarındaki Daraya kentini bombalaması sonucu oluşan yıkım (AP)
TT

Esed döneminde hava kuvvetlerinin en önde gelen üç komutanı gözaltına alındı

 Esed rejiminin başkent Şam yakınlarındaki Daraya kentini bombalaması sonucu oluşan yıkım (AP)
Esed rejiminin başkent Şam yakınlarındaki Daraya kentini bombalaması sonucu oluşan yıkım (AP)

Suriye yetkilileri, eski Suriye rejim güçlerinin en önde gelen hava kuvvetleri komutanlarından üç üst düzey subayı, bir hava generali ve iki hava tuğgenerali gözaltına aldı.

Suriye yetkilileri, eski Suriye rejimi silahlı kuvvetlerinin en önde gelen hava kuvvetleri komutanlarından üç üst düzey subayı gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar, Suriye'nin eski rejiminde hava kuvvetlerinin en önde gelen komutanları arasında yer alıyor ve Suriye'nin Damaskus ve diğer bölgelerinde sivilleri hedef alan ve korkunç katliamlara yol açan bombardımanlardan sorumlu olmakla suçlanıyor.

dfrgthy
Dumayr Askeri Havaalanı Komutanı Tümgeneral Pilot Fayiz İbrahim (dolaşımda)

Suriye medyası, dün bir güvenlik kaynağına dayandırdığı haberlerinde, Dumayr Askeri Havaalanı Komutanı Tümgeneral Fayiz Hüseyin el-İbrahim ile Tuğgeneraller Halid Muhammed el-Ali ve Abdulcabbar Muhammed Halabiye'nin Şam kırsalındaki Adra el-Amaliye konut kompleksinde gözaltına alındığını bildirdi. Bunlardan birinin Halhala askeri havaalanı komutanı olduğu belirtiliyor.

sdfrgt
Esad rejimi döneminde sivillere varil bombaları atmasıyla tanınan Humuslu pilot Tuğgeneral Ali Şalhub (sosyal medya)

Geçtiğimiz nisan ayında, Humus'un Vadi el-Zehab semtindeki evinde gözaltına alınmaya çalışılan Tuğgeneral Ali Şalhub'un, iç güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada öldürüldüğü dikkat çekiyor. Kamu Güvenliği Dairesi o dönemde, subayın bir el bombası attığını, kendisinin ve bir güvenlik görevlisinin ölümüne yol açtığını açıklamıştı.

Eski rejimin en önemli hava kuvvetleri komutanlarından biri olan Şalhub, Taftanaz, Cebel Ramla, Hama ve Hmeymim gibi birçok havaalanı ve askeri üste görev yapmıştı.