Suriyeli kaynaklar, İran milislerinin önümüzdeki dönemlerde İsrail'in herhangi bir saldırısına karşı Şam'da 4 bataryadan oluşan hava savunma sistemini devreye soktuğunu bildirdi.
Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), İran milislerinin liderlerine, İsrail hedeflerinden korktukları için sistemi etkinleştirdikten sonra Suriye topraklarında hareketi azaltma emri verildiğini aktardı.
Kaynakların aktardığına göre İranlı milisler, Suriye topraklarının bir bölümünü vuran yıkıcı deprem felaketinin son günlerinde hava savunma sistemini devreye sokmak ve rejime teslim etmek için insani yardımların ülkeye girişinden yararlandı. İran hava savunma sisteminin maliyetinin Rus S-300 hava savunma sisteminin maliyetinden daha düşük olduğuna dikkat çekiliyor.
SOHR, söz konusu İran hava savunma sisteminin Irak’la Suriye arasında bulunan Ebukemal sınır kapısından ülkeye girdiğini bildirdi. Hama, Lazkiye ve Deyrizor'daki askeri bölgelere konuşlandırılmak üzere daha fazla İran füzesinin ülkeye girmesi bekleniyor.
İsrail, Suriye'deki İran milislerine ait noktalara son yıllarda çok sayıda saldırı düzenledi. Bu yerler arasında, Şam, havaalanı ve Hizbullah’a silah kaçakçılığını engellemeyi amaçlayan yerler de var.
Deprem felaketinden yararlanan İran, Suriye'de hava savunma sistemini devreye soktu
https://turkish.aawsat.com/home/article/4195036/deprem-felaketinden-yararlanan-i%CC%87ran-suriyede-hava-savunma-sistemini-devreye
Deprem felaketinden yararlanan İran, Suriye'de hava savunma sistemini devreye soktu
Suriye'deki İran füzelerinin bir arşiv fotoğrafı (Suriye İnsan Hakları Gözlemevi)
- Londra: Şarku’l Avsat
- Londra: Şarku’l Avsat
Deprem felaketinden yararlanan İran, Suriye'de hava savunma sistemini devreye soktu
Suriye'deki İran füzelerinin bir arşiv fotoğrafı (Suriye İnsan Hakları Gözlemevi)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة
Suriye hükümet güçleri, 19 Ocak 2026'da Suriye'nin doğusundaki Deyrizor'da konuşlandı (AFP)
Halep Valisi Azzam el-Garib, Abdurrahman Selame’nin Rakka Valiliği görevine atanması münasebetiyle X üzerinden tebrik mesajı yayınladı.
Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed eş-Şera, 10 Mart 2025 tarihinde Suriye'nin başkenti Şam'da ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) lideri Mazlum Abdi ile tokalaşırken (SANA)
Gazze şehri sahilinde yerinden edilmiş Filistinli aileleri barındıran çadırlar (AFP)