Sharon Stone, 65. doğum gününü kutladı: "Hollywood ünlüsü gibi oldum"

Stone'un takipçilerinden biri "Tamamen doğal görünüyor" diye espri yaptı

(Chris Pizzello/AP)
(Chris Pizzello/AP)
TT

Sharon Stone, 65. doğum gününü kutladı: "Hollywood ünlüsü gibi oldum"

(Chris Pizzello/AP)
(Chris Pizzello/AP)

Sharon Stone 65 yaşını kapsamlı bir estetik ameliyatla kutladığını söylerek şaka yaptı ve espriyle karışık doğum günü için "Hollywood ünlüsü gibi" olduğunu belirtti.
Temel İçgüdü (Basic Instinct) yıldızı 10 Mart Cuma günü, dudaklarının çarpıcı derecede dolgun göründüğü bir fotoğraf paylaştı.
Stone'un "yeni" şişkin dudakları Wax Lips'in hediyesiydi. Wax Lips (Balmumu Dudaklar) kocaman kırmızı dudak şeklindeki kiraz aromalı bir şekerin yaygın kullanılan adı.
Fotoğrafta siyah beyaz puantiyeli bir pijama giyen ve gözlük takan Stone, doğum günü balonunun yanında poz veriyor.
Stone, paylaşımının açıklamasına şöyle yazdı:
"İşte yaptım. Sonunda. Doğum günümde Hollywood ünlüsü gibi oldum. Bazen TAM DA istediğiniz şeyi alıyorsunuz."
Ünlü oyuncunun takipçilerinden biri, "Tamamen doğal görünüyor" diyerek espri yaptı.
Neşeli bir yorum yapan başka bir hayran da şöyle dedi: 
"Aradaki farkı zar zor anlayabiliyorsunuz. İyi iş."
Oyuncu Kristin Chenoweth ise "Komodinimde bir çift var" diye espri yaptı.
Daha önce Stone, işlemleri tekrar gözden geçirmesine neden olan bir felç geçirene kadar sık sık botoks yaptırdığından bahsetmişti.
Vogue Arabia'nın geçen eylüldeki kapak dosyasında Stone, "Süper ünlü olduğum zamanda botoks, dolgu ve bunun gibi şeyler yaptırdığım dönemler vardı. Sonra muazzam bir felç ve 9 günlük bir beyin kanaması geçirince yüzümün bir tarafının kendine gelmesi için 300'den fazla botoks ve dolgu iğnesi yaptırmak zorunda kaldım" demişti.

Stone bu üzücü deneyimin, kozmetik ameliyatlara bakış açısını değiştirerek bunları "sevimli bir lüksten, muazzam ve acı verici bir tür nörolojik ihtiyaca" dönüştürdüğünü söylemişti.
The Independent'ın haberine göre, ünlü oyuncu röportajda, son partnerlerinden birinin kendisine botoks yaptırıp yaptırmadığını sorduğunu anlatmıştı.
Stone bunu, "Eğer yaptırsaydım, muhtemelen ikimizin de egosuna gerçekten iyi gelirdi" diye yanıtladığını ve ilişkinin bu konuşmadan kısa süre sonra bittiğini eklemişti.

"Bundan sonra onu bir kez daha gördüm ve ardından artık benimle görüşmek istemiyordu."

Yaşadıklarına rağmen Stone dergiye, "gerçekten mutlu" hissettiğini ve "hiç bu kadar neşeli" olmadığını söylemişti. Stone, "Bunun hayatımın en heyecan verici ve yaratıcı dönemi olduğunu hissediyorum" demişti.



Sicilya köprüsü projesi İtalya’yı karıştırdı: “Messina Boğazı’na dokunamazlar”

Köprünün 2032'de tamamlanması planlanıyor (Stretto di Messina)
Köprünün 2032'de tamamlanması planlanıyor (Stretto di Messina)
TT

Sicilya köprüsü projesi İtalya’yı karıştırdı: “Messina Boğazı’na dokunamazlar”

Köprünün 2032'de tamamlanması planlanıyor (Stretto di Messina)
Köprünün 2032'de tamamlanması planlanıyor (Stretto di Messina)

İtalya'da Sicilya adasının anakaraya köprüyle bağlanmasını sağlayacak proje tartışma yarattı. 

Sicilya'yı Calabria bölgesine bağlayacak Messina Boğazı Köprüsü tamamlanırsa 3,6 kilometreyle dünyanın en uzun asma köprüsü olacak.

Ekonomik Planlama ve Sürdürülebilir Kalkınma Komitesi, projeye 6 Ağustos'ta onay verdi. Bunun ardından basın toplantısı düzenleyen Başbakan Yardımcısı ve Ulaştırma Bakanı Matteo Salvini, "Dünyanın en uzun tek asma açıklıklı köprüsü olacak, rekor şu anda Türkiye'nin elinde" dedi.

Köprü projesi uluslararası ihaleyle Eurolink konsorsiyumuna verildi. Konsorsiyumda İtalya'dan Webuild, İspanya'dan Sacyr ve Japonya'dan IHI şirketleri yer alıyor. Webuild grubundan yapılan açıklamada da “Messina Boğazı Köprüsü, Türkiye'de rekoru elinde tutan Çanakkale Köprüsü'nden 1 kilometre daha uzun olacak” ifadeleri kullanıldı. 

Diğer yandan Giorgia Meloni hükümetinin 13,5 milyar euroya mal olması beklenen köprü projesi ülkede tartışma yarattı. 

Reuters'ın aktardığına göre Sicilya adasında ve anakaradaki Calabria bölgesinde köprünün ve yolların inşası için en az 440 mülkün kamulaştırılması gerekeceği aktarılıyor.

Sicilya'daki Messina şehrinde yaşayan 75 yaşındaki Mariolina De Francesco şunları söylüyor: 

Bana evimin değerinin üç katını teklif etseler bile, bu benim için önemli değil. Önemli olan doğa. Messina Boğazı'na dokunmamalılar.

Evi inşaat projesi alanında bulunan De Francesco, kendisi gibi birçok kişi olduğunu ve projeye karşı dava açacaklarını belirtiyor. 

Salvini ön çalışmaların eylül ya da ekimde başlayacağını, ev sahiplerine “cömert tazminatlar ödeneceğini” söylemişti. Aktivistlere göre inşaat nedeniyle yaklaşık bin kişi evlerinden olabilir. 

Bunlara ek olarak çevreciler de inşaatın uzayabileceğini ve ciddi bir gürültü kirliliğine yol açabileceğine dikkat çekiyor. Çevreciler, bu hafta Avrupa Birliği'ne inşaatla ilgili resmi şikayette bulundu. Uzmanlar ayrıca köprünün bölgedeki depremlerden etkilenebileceğini de belirtiyor. Şirket ise köprünün fay hatları üzerine inşa edilmeyeceğini ve depreme dayanıklı tasarlanacağını savunuyor. 

Independent Türkçe, Reuters, AP