NATO’nun doğu kanadında konuşlanmış Alman savaş uçakları, Baltık bölgesi üzerinde bilinmeyen bir uçağın varlığına dair bir uyarı aldıktan sonra, geçtiğimiz yıl Ağustos ayından bu yana 27 sorti gerçekleştirdi.
Almanya Hava Kuvvetleri Sözcüsü, bugün başkent Berlin’de DPA’ya yaptığı açıklamada, Alman kuvvetlerinin konuşlandırma operasyonları sırasında Baltık Denizi üzerinde Rus askeri uçağı tespit ettiğini söyledi.
Alman Hava Kuvvetleri’ne ait Eurofighter Typhoon uçağı, kimliği belirsiz bir uçak, verici sinyali veya telsiz iletişimi olmadan Baltık Denizi hava sahasına yaklaştığında alarm veriyor.
Fransa, bölge semalarında NATO için hava polisi görevini üstlendikten sonra, NATO’nun doğu kanadındaki hava sahasını korumak için geçen yıl Ağustos ayından bu yana Estonya’da 150’den fazla Alman askeri konuşlandırıldı.
Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Çarşamba günü Estonya’daki Amari Hava Üssü’nü ziyaret edecek.
İngiliz ve Alman kuvvetleri, 6 Mart’tan bu yana NATO’nun Hızlı Tepki Uyarısı (QRA) misyonunun bir parçası olarak, Baltık ülkeleri ve Baltık Denizi üzerindeki uluslararası hava sahası üzerinde ortak koruma sortileri yürütüyor.
Almanya’ya ait savaş uçakları, Baltık üzerinde 27 Rus sortisini durdurdu
https://turkish.aawsat.com/home/article/4211371/almanya%E2%80%99ya-ait-sava%C5%9F-u%C3%A7aklar%C4%B1-balt%C4%B1k-%C3%BCzerinde-27-rus-sortisini-durdurdu
Almanya’ya ait savaş uçakları, Baltık üzerinde 27 Rus sortisini durdurdu
Ekim ayında Estonya’nın Amari kentindeki bir askeri tatbikat sırasında bir Eurofighter uçuyor (Reuters)
- Berlin: Şarku’l Avsat
- Berlin: Şarku’l Avsat
Almanya’ya ait savaş uçakları, Baltık üzerinde 27 Rus sortisini durdurdu
Ekim ayında Estonya’nın Amari kentindeki bir askeri tatbikat sırasında bir Eurofighter uçuyor (Reuters)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in medya kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle yaptığı toplantıdan (Milli Savunma Bakanlığı)
Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed eş-Şera ve SDG lideri Mazlum Abdi, 10 Mart 2025'te SDG'nin Suriye ordusuna entegre olma anlaşmasını imzalarken (EPA)
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve ABD’nin Ankara Büyükelçisi Tom Barrack, geçtiğimiz salı günü Dışişleri Bakanlığı'nda gerçekleştirdikleri görüşmede, SDG’nin Suriye ordusuna entegrasyonu anlaşmasının uygulanmasını ele aldılar. (Dışişleri Bakanlığı)
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Suriye Savunma Bakanı Murhaf Ebu Kasra, geçtiğimiz ağustos ayında Ankara ile Şam arasında askeri iş birliğine ilişkin mutabakat zaptının imzalanması sırasında (Milli Savunma Bakanlığı)
Suriye'nin kuzeyinde tünelleri temizleme çalışması yapan Türk askerleri (Milli Savunma Bakanlığı)
GKRY Cumhurbaşkanı Nikos Hristodulidis, Baabda Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Avn’ın katılımıyla Lübnan Bayındırlık Bakanı Fayez Rassami ile belgeleri imzaladı, 26 Kasım (AFP)
Total Energies tarafından yayınlanan bu tarihsiz fotoğraf, 16 Ağustos 2023 Çarşamba günü Akdeniz'deki yerine ulaşan Transocean Barents sondaj platformunu gösteriyor