Beşiktaş galibiyet serisini 3 maça çıkardı

Fotoğraf: Arif Hüdaverdi Yaman/AA
Fotoğraf: Arif Hüdaverdi Yaman/AA
TT

Beşiktaş galibiyet serisini 3 maça çıkardı

Fotoğraf: Arif Hüdaverdi Yaman/AA
Fotoğraf: Arif Hüdaverdi Yaman/AA

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında İstanbulspor'u konuk eden Beşiktaş, sarı-siyahlı rakibini 3-1 yenerek üst üste 3. galibiyetini aldı.22. dakikada maçtaki ilk tehlikeli atak Beşiktaş'tan geldi. Ghezzal'ın sağdan kullandığı korner atışında savunmanın uzaklaştırmak istediği meşin yuvarlağa ceza yayı üzerindeki Masuaku çok sert vurdu ama top az farkla yandan auta çıktı.
42. dakikada Beşiktaş öne geçti. Sağ taraftan kazanılan korner atışında topun başına geçen Rachid Ghezzal, bu kez kale sahasının içine ortaladı. Savunmanın arasında iyi yükselen Cenk Tosun, kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0
Karşılaşmanın ilk yarısı siyah-beyazlı ekibin 1-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci yarı
50. dakikada İstanbulspor gole yaklaştı. Beşiktaş savunmasında Masuaku'nun kafayla uzaklaştırmak istediği topa ceza sahası dışından Loshaj çok sert vurdu. Kaleci Mert'in de müdahale ettiği meşin yuvarlak direğe çarparak oyun alanına geri döndü.
56. dakikada Beşiktaş farkı 2'ye çıkardı. İstanbulspor'un kullandığı taç atışında Cenk Tosun meşin yuvarlağı kapıp bekletmeden Aboubakar'a aktardı. Bu futbolcu ceza sahasına girmeden plase bir vuruşla topu filelere göndermeyi başardı: 2-0
70. dakikada İstanbulspor farkı 1'e indirdi. Mert Günok'un pasında araya giren Lokilo, sağdan ceza sahasına hareketlenen Ethemi'yi gördü. Bu futbolcu bekletmeden penaltı noktasına çıkardı. Savunmanın arkasına sarkan Lokilo sert bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 2-1
73. dakikada İstanbulspor bir kez daha gole yaklaştı. Colley'nin kafayla uzaklaştırmak istediği top Emir Kaan Gültekin'de kaldı. Bu futbolcu ceza sahasına girer girmez aşırtma bir vuruş denedi ama kaleci Mert Günok bu pozisyonda gole izin vermedi.
75. dakikada sol kanatta topla buluşan Emir Kaan Gültekin'in savunmanın arkasına gönderdiği ortada ceza sahası içine hareketlenen Ethemi, rakibinden sıyrıldı. Bu futbolcunun şut atacağı sırada Mert Günok kalesini terk ederken, Ethemi ve Colley yerde kaldı. Boşta kalan meşin yuvarlak kaleye yönelirken, Colley yerden kalkarak topun çizgiyi geçmesine engel oldu.
89. dakikada bu kez Beşiktaş direğe takıldı. Sağ kanatta topla buluşan Redmond, rakibinden sıyrılıp son çizgiye inerken ön direğe ortaladı. Bu noktaya hareketlenen Maxim'in kafa vuruşunda, direğe çarpan top oyun alanına geri döndü.
90+3. dakikada Beşiktaş bir kez daha farkı 2'ye yükseltti. Hadziahmetovic'in pasında orta sahada topu alan Redmond, 3 rakibinden sıyrılıp ceza yayı önüne kadar geldi. Bu futbolcunun sol ayakla yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlak köşeden filelere gitti: 3-1
Mücadele Beşiktaş'ın 3-1'lik üstünlüğüyle tamamlandı.

Cenk Tosun 4 maç sonra gol attı
Beşiktaş'ta bu sezonun en golcü isimlerinden Cenk Tosun, 4 maçlık suskunluğunu İstanbulspor karşısında bozdu.
Maçın 42. dakikasında kullanılan köşe vuruşunda kafayla topu ağlara göndererek siyah-beyazlıları 1-0 öne geçiren siyah-beyazlı oyuncu, bu sezon ligdeki 10. golünü kaydetti.
Son golünü VavaCars Fatih Karagümrük karşısında atan Cenk; Demir Grup Sivasspor, Fraport TAV Antalyaspor, MKE Ankaragücü ve Medipol Başakşehir maçlarında gol sevinci yaşayamamıştı.
Şenol Güneş'in göreve gelmesinin ardından ilk 11'de yer bulmaya başlayan Cenk Tosun, ligdeki 10 golün 9'nu tecrübeli teknik adamın görevde olduğu sürede attı. Siyah-beyazlı futbolcu gol sevincini tribünlere asker selamı vererek kutladı.

Aboubakar gollerine devam ediyor
Ara transfer döneminde siyah-beyazlılara transfer olarak Beşiktaş'taki üçüncü sezonunu geçirmeye başlayan Vincent Aboubakar, İstanbulspor karşısında da gollerine devam etti.
İlk 4 maçında gol katkısı veremeyen, Antalyaspor maçında da statü gereği oynayamayan Aboubakar, MKE Ankaragücü ve bir sonraki hafta oynanan Medipol Başakşehir maçının ardından İstanbulspor'u da boş geçmedi. Siyah-beyazlı oyuncu, attığı şık golle 6 maçta gol sayısını 3'e yükseltti.

Mert'in hatası gol getirdi
Beşiktaş'ın tecrübeli kalecisi Mert Günok'un 70. dakikada yaptığı hatayı İstanbulspor affetmedi.
Kale vuruşunda topu Lokilo'ya kaptıran siyah-beyazlı kaleci, İstanbulspor'un devam eden atağında kalesini gole kapatamadı. Bu hata sonrasında Lokilo topu filelere göndererek skoru 2-1 yaptı.
Mert Günok, Arabam.com Konyaspor maçında da meşin yuvarlağı ayağının altından kaçırarak yeşil-beyazlı ekibin 1-0 öne geçmesine sebep olmuştu.

Redmond bu sezon 2. golünü kaydetti
Sezon başında siyah-beyazlı takıma transfer olan Redmond, bu sezon ligdeki 2. gol sevincini yaşadı.
Beşiktaş formasıyla ligde 18 maça çıkan Redmond, ilk gol sevincini ise Yukatel Kayserispor karşısında yaşamıştı. Redmond, Ziraat Türkiye Kupası'nda da Serik Belediyespor'a gol atmıştı.

Emre Belözoğlu'na tepkiler devam etti
Siyah-beyazlı taraftarlar, takımlarının geçen hafta Medipol Başakşehir ile oynadığı maçta turuncu-lacivertli ekibin teknik direktörü Emre Belözoğlu'na gösterdikleri tepkiyi, İstanbulspor maçında da sürdürdü.
Siyah-beyazlı taraftarlar zaman zaman Belözoğlu aleyhine tezahürat yaptı.



Arsenal'ı devler ligi finaline taşıyan Arteta: Hiç böyle hissetmemiştim

Mikel Arteta, Arsenal'ı Şampiyonlar Ligi finaline taşıdı (Reuters)
Mikel Arteta, Arsenal'ı Şampiyonlar Ligi finaline taşıdı (Reuters)
TT

Arsenal'ı devler ligi finaline taşıyan Arteta: Hiç böyle hissetmemiştim

Mikel Arteta, Arsenal'ı Şampiyonlar Ligi finaline taşıdı (Reuters)
Mikel Arteta, Arsenal'ı Şampiyonlar Ligi finaline taşıdı (Reuters)

Mikel Arteta, Emirates Stadyumu'ndaki "eşsiz" atmosferin, Arsenal'ı 20 yıl sonra ilk Şampiyonlar Ligi finaline taşımasında kilit rol oynadığını belirtti.

Bukayo Saka'nın ilk yarıda attığı gol, ev sahibi ekibe maçı 1-0 kazanıp toplamda 2-1'lik skorla Atletico Madrid'i eleme şansı vererek, 30 Mayıs'ta Budapeşte'de Bayern Münih veya Paris Saint-Germain'le karşılaşma hakkı kazandırdı.

Arsenal, maç başlamadan çok önce ev sahibi taraftarların coşkulu desteğini arkasına aldı ve Arteta'yla ekibi ikinci maç için stadyuma geldiklerinde coşkuyla karşılandı.

Takımı Premier Lig ve Avrupa dublesine doğru önemli bir adım atan Arteta, bu desteğin Arsenal için ne kadar önemli olduğunu vurguladı.

Arteta, "İnanılmaz bir geceydi" dedi.

Birlikte tekrar tarih yazdık. Bu futbol kulübünde emeği olan herkesle daha fazla gurur duyamaz, daha mutlu olamazdım. Stadyum dışında karşılanma şeklimiz özel ve eşsizdi. Taraftarlarımızın yarattığı atmosfer, enerji, her topu bizimle birlikte yaşadılar, bu stadyumda daha önce hiç böyle bir şey hissetmemiştim. Bunun herkes için ne kadar önemli olduğunu biliyorduk, her şeyimizi ortaya koyduk, çocuklar inanılmaz bir iş çıkardı ve 20 yıl sonra, tarihimizde ikinci kez Şampiyonlar Ligi finaline geri döndük.

sdcsv
Arsenal taraftarları Emirates Stadyumu'nda mükemmel bir atmosfer yarattı (Reuters)

Beklendiği gibi zorlu geçen maçta Arsenal zaman zaman şanslıydı; Giuliano Simeone'nin savunmanın arkasına sarkıp David Raya'yı geçmesinin ardından Gabriel Magalhaes'in penaltıya sebebiyet vermekten kurtulması belki de şanstı.

Ancak itirazlar reddedildi, pozisyon video yardımcı hakem (VAR) tarafından incelendi ve penaltı kararı çıkmadı; Arsenal ise direnip bir üst tura yükseldi.

Bu, Giuliano'nun babası Diego Simeone için hayal kırıklığı anlamına geliyordu. Simeone, Atletico'da geçirdiği 15 yılda Avrupa kupası kazanamadı. Ayrıca bu maç, Fransız oyuncu Antoine Griezmann'ın Şampiyonlar Ligi kariyerinin de sonu gibi görünüyordu. Griezmann, sezon sonunda MLS'e transfer olacak.

Arteta, turnuvadaki yenilgisiz serisini sürdüren Arsenal'ın yarı finaldeki rakibini övdü.

"Bu seviyedeki her rakibin ne kadar zor ve mücadeleci olduğunu biliyoruz" dedi.

Atletico inanılmaz bir takım, mücadele şekilleri, denediğimiz her şeye anında bir cevapları var. Diego orada olağanüstü bir iş çıkardı ve farklar çok küçük. Bu gece üzerimize geldiler.

Independent Türkçe


Tom Aspinall, UFC'ye ne zaman dönecek?

Aspinall, ekimde Ciryl Gane'den gözüne aldığı darbeler sonucu ciddi bir sakatlık yaşadı (AFP)
Aspinall, ekimde Ciryl Gane'den gözüne aldığı darbeler sonucu ciddi bir sakatlık yaşadı (AFP)
TT

Tom Aspinall, UFC'ye ne zaman dönecek?

Aspinall, ekimde Ciryl Gane'den gözüne aldığı darbeler sonucu ciddi bir sakatlık yaşadı (AFP)
Aspinall, ekimde Ciryl Gane'den gözüne aldığı darbeler sonucu ciddi bir sakatlık yaşadı (AFP)

Müsabakalara dönüşüyle ​​ilgili olumlu bir güncelleme yapan Tom Aspinall, yakında "temaslı dövüşlere hazır olacağını" söyledi.

Aspinall en son ekimde dövüşmüştü ve UFC ağırsıklet şampiyonluğunu ilk kez savunurken, Ciryl Gane'den aldığı çok sayıda göz darbesi nedeniyle maç erken bitmişti.

Bu fauller maçın geçersiz sayılmasına ve Aspinall'ın iki gözünden ameliyat geçirmesine yol açmıştı. Gane ise haziranda Beyaz Saray'da düzenlenecek benzeri görülmemiş etkinlikte geçici şampiyonluk için Alex Pereira'yla karşılaşacak.

33 yaşındaki Aspinall'ın, sağlık durumuna bağlı olarak bu maçın galibiyle karşılaşması bekleniyordu ve Britanyalı dövüşçü kendine güveniyor gibi görünüyor.

Aspinall, YouTube kanalında yaptığı açıklamada, "Göz hastanesinden yeni dönüyoruz, bugün tarama yaptırdım ve işler çok iyi gidiyor, bundan çok mutluyum" dedi.

Diyorlar ki, işler doğru yönde ilerlemeye devam ederse, çok yakında temaslı dövüşlere izin verilecek. Spor salonuna geri döndüm, antrenmanlara başladım [ama] henüz sparring yapmıyorum. Ama işler böyle devam ederse, geri döneceğiz. Herkes ne zaman dövüşeceğimi soruyor. Açıkçası, diğer iki adam, Alex ve Ciryl, geçici şampiyonluk için dövüşmek zorunda. Ben de elbette kazananla dövüşeceğim. UFC bana kazananla dövüşeceğimi söyledi. Her şeyden önce iyileşmeliyim, ki bu doğru yolda ilerliyor […] Bunun tamamlanmasını beklemeliyim ve kazananla dövüşeceğiz. Bu kadar basit. Netleşmiş bir ay yok. İzin almayı bekliyorum, ki bu yakında gelecek, bana az önce söylediler. Ve herhangi bir belirli ay UFC'ye bağlı. O ikisi birbirleriyle dövüşmek zorunda. Önce onlar dövüşsünler, ardından toparlansınlar ve herkes hazır olduğunda biz dövüşürüz.

Aspinall'ın genel karnesi 15-3 (1 sonuçsuz maç), UFC karnesi ise 8-1 (1 sonuçsuz maç). Tek yenilgisi 2022'de sakatlık nedeniyle geldi ve bu yenilginin intikamını 2024'te Curtis Blaydes'i nakavt ederek aldı. Ayrıca Aspinall'ın tüm galibiyetleri nakavtla geldi, 14'ü birinci rauntta, diğeri ikinci rauntta.

Pereira'yla karşılaşma veya Gane'le rövanş maçı büyük heyecanla bekleniyor. Pereira eski bir ortasıklet şampiyonu ve iki kez hafif ağırsıklet şampiyonu, Gane ise eski geçici ağırsıklet şampiyonu.

Independent Türkçe


Lamine Yamal çim sahada bireysel çalışmalara başladı

Lamine Jamal (AFP)
Lamine Jamal (AFP)
TT

Lamine Yamal çim sahada bireysel çalışmalara başladı

Lamine Jamal (AFP)
Lamine Jamal (AFP)

Genç yıldız Lamine Yamal, sakatlık sonrası iyileşme sürecinde önemli bir aşama kaydederek takımı FC Barcelona’nın antrenman sahasında çalışmalara yeniden başladı.

Nisan ayında kas yırtığı yaşayan Yamal, yoğun bir rehabilitasyon programından geçiyor. Luis de la Fuente ise genç kanat oyuncusunun 2026 Dünya Kupası’nda kilit rol üstlenmesini umut ediyor.

İspanyol radyo kanalı Cadena SER’in haberine göre Yamal, sakatlığının ardından ilk aşamalarda spor salonunda çalıştıktan sonra kulübün antrenman tesislerinde sahaya inerek bireysel çalışmalara başladı.

Yamal’ın 22 Nisan’da sol bacağındaki arka adalesinde (biceps femoris) kısmi yırtık tespit edilmişti. FC Barcelona, oyuncu için ameliyat yerine konservatif tedavi yöntemini tercih etti.

Bu nedenle genç oyuncu, sezonun geri kalanında La Liga maçlarında forma giyemeyecek. Ancak sahaya dönüşü, hem kendisi hem de İspanya Milli Takımı için moral kaynağı oldu.

Teknik direktör Luis de la Fuente, gerekli sağlık onayını alması durumunda Yamal’ın milli takım planlarında önemli bir yer tuttuğunu vurguladı.

2010 yılında Güney Afrika’da kazandığı şampiyonluğun ardından ikinci kez Dünya Kupası’nı hedefleyen İspanya Milli Futbol Takımı, 2026 Dünya Kupası’nda H Grubu’nda Suudi Arabistan Milli Futbol Takımı, Yeşil Burun Adaları Milli Futbol Takımı ve Uruguay Milli Futbol Takımı ile mücadele edecek.