Fenerbahçe deplasmanda 3-1 kazandı

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Fenerbahçe, Corendon Alanyaspor'u deplasmanda 3-1 yendi.

AA
AA
TT

Fenerbahçe deplasmanda 3-1 kazandı

AA
AA

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Corendon Alanyaspor, Fenerbahçe'yi konuk etti.
4. dakikada Alanyaspor öne geçti. Sol kanattan gelişen atakta Cavaleiro'nun ortasında Koulouris'in vuruşunda, top filelerle buluştu: 1-0
22. dakikada sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Rossi'nin ortasında defanstan seken topu önünde bulan Valencia'nun şutununda, kaleci Runarsson meşin yuvarlağı önledi.
43. dakikada Fenerbahçe'de İrfan Can Kahveci'nin serbest vuruşta ceza sahasına gönderdiği ortada topa iyi yükselen Valencia'nın kafa vuruşunda, top az farkla direğin üstünden aut çıktı.
Maçın ilk yarısı Alanyaspor'un 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.
İkinci Yarı
54. dakikada sağ kanatta Gustavo'nun pasında topla buluşan Emre Mor'un ceza sahası içerisine girip çektiği şutta kaleci Runarsson topu kurtardı.
65. dakikada Fenerbahçe beraberlik golünü buldu. Sağ kanattan ceza sahasına giren Osayi-Samuel'in Rassoul tarafından düşürülmesi sonucu kazanılan penaltı atışında Valencia, topu ağlara gönderdi: 1-1
Mücadelenin 68. dakikasında hakeme yönelik itirazları nedeniyle kırmızı kart gören Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, cezalı duruma düştü. Portekizli teknik adam, Beşiktaş derbisinde takımın başında olamayacak.
70. dakikada sol kanattan gelişen Alanyaspor atağında Cavaleiro'nın pasında topla buluşan Koulouris'in şutunda, top az farkla auta çıktı.
82. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Sol kanattan içeriye giren Valencia, Furkan Bayır'ın müdahalesi sonucu yerde kaldı. VAR incelemesinin ardından hakem penaltı noktasını gösterdi.
85. dakikada penaltı atışını kullanan Valencia topu filelerle buluşturarak maçtaki ikinci golünü attı: 1-2
90+2. Fenerbahçe farkı ikiye çıkardı. Sol kanattan gelişen atakta Emre Mor'un çaprazdan vuruşunda, top kaleci Runarsson'un üzerinden ağlarla buluştu. 1-3
Müsabaka Fenerbahçe'nin 3-1 üstünlüğüyle tamamlandı.

Fenerbahçe'den Alanyaspor maçındaki hakem kararlarına tepki
Fenerbahçe Kulübü, Corendon Alanyaspor ile yapılan maçtaki hakem kararlarına tepki gösterdi.
Devre arasına 1-0 geride gittikleri müsabaka devam ederken sarı-lacivertli kulübün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, şu ifadeler kullanıldı:
"Sisteminize yazıklar olsun. Sezonun 26. haftası itibarıyla 'bir daha olmaz' dediğimiz her şeyin bıkmadan ve yılmadan daha da vahimini yaşatıyorsunuz, milyonların gözü önünde Fenerbahçe'yi doğruyorsunuz! Çizgileri belirsiz, kararları tanımsız her bir hamleniz ve adımınızla, verilen verilmeyen kartlarınızla, VAR'ınızla, hakeminizle görüyoruz ki Fenerbahçe'nin yakasını bırakmayacaksınız! Türk futbolunun içinde bulduğu bu sisteme ve bu rezalette payı olan herkese yazıklar olsun! Sisteminiz sizin olsun! Biz mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz!"



Scaloni: Şans bizden yanaydı, bu gece yaşananlar tarihi bir olay

Arjantin Milli Takımı’nın Teknik Direktörü Lionel Scaloni (Reuters)
Arjantin Milli Takımı’nın Teknik Direktörü Lionel Scaloni (Reuters)
TT

Scaloni: Şans bizden yanaydı, bu gece yaşananlar tarihi bir olay

Arjantin Milli Takımı’nın Teknik Direktörü Lionel Scaloni (Reuters)
Arjantin Milli Takımı’nın Teknik Direktörü Lionel Scaloni (Reuters)

Arjantin Milli Takımı Teknik Direktörü Lionel Scaloni, takımının İsviçre karşısında elde ettiği galibiyetin zorlu bir mücadele sonucunda geldiğini belirterek, aynı zamanda şansın da kendilerinden yana olduğunu ifade etti.

2026 FIFA Dünya Kupası'nda yarı finale yükselen Arjantin, ABD, Meksika ve Kanada'nın ev sahipliğinde düzenlenen turnuvanın çeyrek finalinde İsviçre'yi uzatmalar sonucunda 3-1 mağlup ederek son dört takım arasına kaldı.

Scaloni, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada, "Bugün İsviçre karşısında çok zorlandık. Fiziksel olarak güçlü bir takım olduklarını biliyorduk. İşleri bizim için zorlaştırdılar. Zor anların üstesinden nasıl geleceğimizi bilemediğimiz bölümler oldu" ifadelerini kullandı.

Arjantinli teknik adam, "Maçta şans da bizim yanımızdaydı. Özellikle ikinci yarıda İsviçreli bir oyuncunun kırmızı kart görmesinin ardından hücum etmeye çalıştık ve uzatma bölümünde işi bitirmeyi başardık" dedi.

Scaloni, "Gerçekçi olmamız gerekiyor. Bu gece yaşananlar tarihi bir başarı. Dünya Kupası'nda yarı finale kalmak sık sık gerçekleşen bir şey değil" değerlendirmesinde bulundu.

İngiltere ile oynanacak yarı final karşılaşması hakkında da konuşan Scaloni, "Karşılaşacağımız rakibin kim olduğu bizim için önemli değildi: İster İngiltere ister Norveç olsun. İyi futbol oynayan ve harika teknik direktöre sahip bir takımla karşılaşacağız. Ancak bizim için en önemli konu hızlı şekilde toparlanmak" ifadelerini kullandı.


Alvarez, Arjantin-İsviçre maçında maçın oyuncusu seçildi

Alvarez, maçın sonlarında attığı belirleyici golü kutluyor (AP)
Alvarez, maçın sonlarında attığı belirleyici golü kutluyor (AP)
TT

Alvarez, Arjantin-İsviçre maçında maçın oyuncusu seçildi

Alvarez, maçın sonlarında attığı belirleyici golü kutluyor (AP)
Alvarez, maçın sonlarında attığı belirleyici golü kutluyor (AP)

Arjantinli futbolcu Julián Álvarez, ülkesinin Dünya Kupası çeyrek final mücadelesinde İsviçre'ye karşı aldığı galibiyette maçın oyuncusu ödülünün sahibi oldu.

2026 FIFA Dünya Kupası'nda yarı finale yükselen son takım olan Arjantin, ABD, Meksika ve Kanada'nın ev sahipliğinde düzenlenen turnuvanın çeyrek finalinde İsviçre'yi uzatmalarda 3-1 mağlup etti.

Uzatma bölümünde sahneye çıkan Julián Álvarez, 112. dakikada Arjantin'in ikinci golünü kaydetti. Bu gol, yıldız oyuncunun bu Dünya Kupası'ndaki ilk golü olurken, kariyerindeki Dünya Kupası gol sayısını da 5'e çıkardı. Arjantin'in üçüncü golünü ise uzatma bölümünün dördüncü devresinin ilk dakikasında Lautaro Martínez attı. Martínez böylece turnuvadaki gol sayısını 2'ye yükseltti.

Dünya Kupası'nı 1978, 1986 ve 2022 yıllarında kazanan Arjantin, yarı finalde İngiltere ile karşılaşacak. İngiltere, dün daha önce oynanan çeyrek final mücadelesinde Norveç'i uzatmalar sonunda 2-1 mağlup ederek yarı finale yükselmişti.


Arjantin, İsviçre'yi 3 golle geçerek İngiltere'nin rakibi oldu

Julian Alvarez, attığı golle İsviçre'nin direncini kırdı (AFP)
Julian Alvarez, attığı golle İsviçre'nin direncini kırdı (AFP)
TT

Arjantin, İsviçre'yi 3 golle geçerek İngiltere'nin rakibi oldu

Julian Alvarez, attığı golle İsviçre'nin direncini kırdı (AFP)
Julian Alvarez, attığı golle İsviçre'nin direncini kırdı (AFP)

Son Dünya Kupası şampiyonu Arjantin, 2026 FIFA Dünya Kupası'nda yarı finale yükseldi. Arjantin, ABD'nin Kansas City kentinde oynanan çeyrek final mücadelesinde 10 kişi kalan İsviçre'yi uzatmalarda 3-1 mağlup etti. Normal süresi 1-1 sona eren karşılaşmanın ardından Arjantin, yarı finalde çarşamba günü Atlanta'da İngiltere'nin rakibi oldu.

Karşılaşmada Arjantin'in gol perdesini 10. dakikada Alexis Mac Allister açtı. Kaptan Lionel Messi'nin kullandığı kornerde iyi yükselen Mac Allister, kafa vuruşuyla takımını öne geçirdi.

İsviçre, 67. dakikada Dan Ndoye'nin golüyle skoru eşitledi. Ancak uzatma dakikalarında yeniden üstünlüğü sağlayan Arjantin, 112. dakikada Julián Álvarez'in golüyle 2-1 öne geçti. Lautaro Martínez ise 120+1. dakikada attığı golle karşılaşmanın skorunu belirledi.

Arjantin'de yarı finallere yükselmenin ardından büyük sevinç yaşanıyor (AFP)Arjantin'de yarı finallere yükselmenin ardından büyük sevinç yaşanıyor (AFP)

İsviçre, mücadelenin son bölümünü 10 kişi tamamladı. Portekizli hakem João Pinheiro, VAR incelemesinin ardından forvet oyuncusu Breel Embolo'ya ikinci sarı kartını göstererek oyundan ihraç etti. Embolo, 44. dakikada gördüğü ilk sarı kartın ardından 72. dakikada "hakemi aldatma girişimi" gerekçesiyle ikinci sarı kartla cezalandırıldı.