Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), İsrail’in dün şafak vakti Halep Uluslararası Havaalanı bölgesindeki bir silah deposunu hedef alan hava saldırıları sonucunda biri lider statüsünde iki Suriye uyruklu kişi ve uyruğu bilinmeyen iki kişi olmak üzere dört kişinin öldüğünü bildirdi.
İsrail’in, Halep Uluslararası Havaalanı yerleşkesini ve çevredeki İranlı milislere ait bir silah deposunu hedef alan hava saldırısı, havaalanının tamamen tahrip olmasına ve geçici olarak hizmet dışı kalmasına yol açtı.
İsrail, Mart ayında Halep Uluslararası Havaalanı’nı ikinci kez ve 2023 başından bu yana genel olarak Suriye topraklarını ise altıncı kez hedef aldı.
SOHR daha önce yaptığı açıklamada, İsrail’in Mart başında denizden fırlatılan füzelerle Halep Uluslararası Havaalanı’nı hedef alan saldırısında bir Suriyeli asker ve uyrukları bilinmeyen iki kişinin öldüğünü duyurmuştu.
Son Haberler
- 2025 yılının eylül ayının üçüncü haftası
- İki Devletli Çözümün Uygulanmasına İlişkin New York Bildirgesi: Bir takvim bekleyen bir yol haritası
- Doha Zirvesi'nde İsrail'in saldırganlığını kınayarak Katar'a koşulsuz destek veren Arap-İslam dünyası, İsrail'in bölgedeki planlarının durdurulması çağrısı yaptı
SOHR: İsrail’in Halep’teki hava saldırısında Suriyeli bir lider de dahil olmak üzere dört kişi öldü
https://turkish.aawsat.com/home/article/4229291/sohr-i%CC%87srail%E2%80%99-halep%E2%80%99teki-hava-sald%C4%B1r%C4%B1s%C4%B1nda-suriyeli-bir-lider-de-dahil-olmak
SOHR: İsrail’in Halep’teki hava saldırısında Suriyeli bir lider de dahil olmak üzere dört kişi öldü

SOHR’dan alınan bir fotoğraf
- Londra: Şarku’l Avsat
- Londra: Şarku’l Avsat
SOHR: İsrail’in Halep’teki hava saldırısında Suriyeli bir lider de dahil olmak üzere dört kişi öldü

SOHR’dan alınan bir fotoğraf
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة